10 alimente simple care reduc tensiunea arterială

  10 alimente simple care reduc tensiunea arterială
  Hipertensiunea arterială este o preocupare majoră pentru sănătate-necesită tratament, control și modificări ale stilului de viață.

  Poate că știți lista de alimente care ar trebui evitate în hipertensiune arterială. Dar există și alimente care ajută la reducerea presiunii ridicate.

  Produse care reduc tensiunea

  • Semințe de in

  Studiile au arătat că semințele de in scade cu succes tensiunea arterială. Semințele de in, de asemenea, asigură curățarea sângelui de excesul de colesterol și normalizarea vâscozității sale. Semințele întăresc mușchiul inimii, prevenind astfel dezvoltarea accidentului vascular cerebral și a atacului de cord.

  • Verdeață

  Pentru a reduce tensiunea, trebuie să includeți alimente bogate în potasiu și magneziu în dietă. Acestea sunt varza de Bruxelles, spanacul, arugula, telina si usturoiul. Acestea conțin substanțe care calmează sistemul nervos, pereții vaselor se extind și sarcina asupra inimii scade.

  • Sfeclă roșie

  Sfecla proaspătă este bogată în vitamine B, acid folic, nicotinic și ascorbic. Conținutul mare de săruri minerale, fosfor, fier, cupru, siliciu. Cele mai multe beneficii sunt sfecla proaspătă. Din ea se prepară salate și se stoarce sucul.

  • Leguminoase

  Leguminoasele conțin o mulțime de fibre solubile, magneziu, potasiu, toate acestea fiind ingrediente excelente pentru scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății generale a inimii. Dacă cumpărați fasole conservată, asigurați-vă că nu conține sare.

  • Iaurt

  Consumul de iaurt de cel puțin cinci ori pe săptămână poate reduce riscul de hipertensiune arterială cu aproape un sfert. Iaurtul are un conținut ridicat de calciu, magie și potasiu.

  • Banane

  Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu. Asigurați-vă că îl includeți în micul dejun. Acesta poate fi adăugat la terci, amestecat cu brânză de vaci sau cereale naturale.

  • Cartofi copți

  Cartofii conțin o mulțime de potasiu și magneziu — două substanțe vitale pentru menținerea sănătății inimii. Menținerea echilibrului acestor minerale va ajuta la reducerea presiunii ridicate. Cel mai bine este să consumați cartofi copți și fără sare.

  • Broccoli

  Un nou studiu a constatat că acidul glutamic găsit în cantități mari în legume precum broccoli a redus tensiunea arterială. Datorită compoziției sale bogate, broccoli joacă un rol important în procesele de hematopoieză, elimină colesterolul, întărește pereții vaselor de sânge și reduce semnificativ riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

  • Lapte degresat

  Consumul zilnic de 1% lapte va da inimii calciu și vitamina D — două substanțe nutritive care vor ajuta la scăderea tensiunii arteriale cu 3 până la 10 %. Laptele ar trebui să fie cumpărat numai natural și numai de înaltă calitate.

  • Semințe de floarea-soarelui

  Semințele de floarea-soarelui sunt o sursă excelentă de magneziu. Doar asigurați-vă că semințele nu sunt sărate. Semințele cu sare conțin o cantitate mare de sodiu, care, dimpotrivă, trebuie evitată. În caz contrar, vă puteți face mai mult rău decât bine.

  Sperăm că veți lua în considerare sfaturile noastre, dar nu ignorați recomandările medicului dumneavoastră. Sănătate.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi : https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Добавить комментарий