10 lucruri din casa ta care te fac bolnav

  Nu ați observat niciodată că, din anumite motive obscure, ați început să vă îmbolnăviți prea des sau mult timp? Cu siguranță, fiecare dintre noi a întâmpinat vreodată o astfel de problemă. De ce se întâmplă acest lucru și cum să scapi de acest lucru?

  În acest articol, vă vom spune despre 10 lucruri obișnuite în casa dvs., a căror poluare poate provoca probleme de sănătate.

  Factori care afectează sănătatea
  Cearșafuri murdare

  Sunt de acord că există ceva nepământean atunci când vă culcați într-un pat confortabil după o zi plină de muncă, dar unii oaspeți neinvitați – acarienii de praf care trăiesc în foi murdare-pot lăsa o amprentă neplăcută în seara ta.

  Potrivit unor studii, o persoană pierde aproximativ 15 grame de piele moartă săptămânal, această piele persistă în foile de pat și devine o hrană excelentă pentru acarienii de praf. Deșeurile vieții lor — de exemplu, fecalele, pot deveni o sursă de probleme de sănătate la om.

  Ele sunt capabile să provoace eczeme, alergii sezoniere, iritații ale pielii și multe altele. Pentru a vă proteja de astfel de consecințe, cearceafurile sunt mai bine spălate o dată la 1-2 săptămâni în apă de 60 de grade.

  Guri de aerisire

  Dacă dintr-o dată ați simțit un atac de alergie sau o boală fără nici un motiv aparent, vinovatul pentru sănătatea dumneavoastră proastă poate fi un orificiu murdar. Agenția pentru protecția mediului explică faptul că, în principiu, o cantitate mică de praf pe orificiul de ventilație nu afectează persoana, dar mucegaiul care apare acolo și acumulările mari de praf pot dăuna în mod semnificativ sănătății.

  Oamenii de știință încă se întreabă dacă praful poate provoca probleme grave de sănătate, însă mulți vor fi de acord că curățarea ventilației și a țevilor din mucegai și alte substanțe toxice este un pas înțelept spre o viață sănătoasă și fericită.

  Aspirator vechi

  Poate credeți că aspiratorul dvs. vă ajută să vă mențineți curat în casă, dar uneori se întâmplă să vă rănească mai mult decât vă ajută. Din cele 21 de aspiratoare ale diferitelor firme, caracteristici și dimensiuni, absolut toată lumea a eliberat într-o oarecare măsură cheaguri de praf, alergeni și bacterii în aer, potrivit unui studiu publicat în revista despre mediu și tehnologie.

  Într-o măsură mult mai mare, poluarea a apărut din cauza bătrâneții aspiratorului sau a lipsei unui filtru special pe el.

  Ambele au crescut riscul de poluare a aerului cu particule dăunătoare. Cea mai bună modalitate de a combate emisiile de praf și bacterii este să cumpărați un aspirator nou cu un filtru special de particule de aer și o curățare constantă a tehnicii.
  Dacă locuiți lângă o sursă de poluare a aerului, de exemplu, gara, aeroport sau de plante, se va instala în casa hotă, care te va proteja de substanțe și substanțe chimice care cauzează astm și alergii, mai bine decât orice aspirator.

  Lână și mătreață animale

  Pentru mulți, animalele de companie cu patru picioare pufoase sunt membri cu drepturi depline ai familiei, dar au o caracteristică care poate oferi o mulțime de probleme dacă nu este îngrijită corespunzător – lâna și mătreața lor, care uneori se acumulează pe ea. Această mătreață constă din particule mici de piele moartă și este cea care provoacă alergii și face ca oamenii să strănute.

  Cea mai bună modalitate de a preveni sau de a ușura alergiile este păstrarea animalelor departe de țesăturile dense și mobilierul tapițat. În plus, pentru a reduce cantitatea de matreata in casa, ar trebui să fie mai des aspirate și șterse de pe rafturi și mobilier acumulate de praf.

  Cum praful afectează sănătatea

  Cele mai multe produse de curățare pe care milioane de oameni le folosesc zilnic pentru curățare conțin substanțe chimice care pot provoca cu ușurință probleme grave de sănătate. Multe dintre ele conțin substanțe cancerigene, cum ar fi detergenți cu conținut de formaldehidă. Unele produse de curățare a bijuteriilor conțin perchloretilenă dăunătoare sănătății.

  Din fericire, există multe modalități de a vă menține casa curată în aceste zile, fără a afecta sănătatea cu remedii inofensive pe bază de ingrediente naturale. În plus, dacă sunteți un adept al unor produse de curățare complet naturale, ajutoarele dvs. vor fi oțetul, lămâia, uleiul și bicarbonatul de sodiu.

  Mucegai ascuns

  Cheagurile de mucegai invizibile se pot ascunde mult timp în orice parte a casei dvs. și nici măcar nu veți bănui despre ele. Ele se pot ascunde în baie, în subsol, sub tapet, în fiecare zi, dăunând în mod imperceptibil sănătății tale.

  Cel mai adesea, mucegaiul apare în zone umede cu circulație slabă a aerului sau în cazul în care se acumulează și stagnează lichidul.

  Posibilele daune cauzate de mucegai sperie, deoarece pot provoca probleme de sănătate. Printre aceste probleme se numără greața, durerile de cap, imunitatea redusă și nasul înfundat — toate aceste simptome, dacă nu se luptă cu cauza, pot duce la o boală atât de gravă, cum ar fi astmul.
  Pentru a vă proteja pe dvs. și pe cei dragi de acest flagel, puteți folosi un detergent amestecat cu apă. În această soluție, trebuie să înmuiați o perie sau o cârpă, după care trebuie să răzuiți mucegaiul de pe toate suprafețele dure disponibile. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna suficient, și pentru un efect mai bun ar trebui să fie ventilate în mod corespunzător camera.

  Fum de țigară

  După cum știți, țigările conțin câteva mii de substanțe chimice diferite, dintre care peste 70 sunt agenți cancerigeni. În plus, potrivit statisticilor triste, din 1964, mai mult de 2.5 milioane de persoane au murit din cauza fumatului pasiv. Cea mai bună modalitate de a vă salva pe dvs. și pe cei dragi de problemele de sănătate este de a interzice fumatul în casă, mai ales dacă ușile și ferestrele sunt bine închise.

  Rafturi murdare și sertare frigider

  Chiar dacă la prima vedere rafturile și sertarele din frigider par a fi sterile curate, ele pot ascunde bacteriile care vă dăunează sănătății, cum ar fi E. coli, Salmonella și multe altele. Bolile cauzate de aceste bacterii pot fi destul de grave și prezintă simptome de otrăvire.

  Pentru a evita aceste consecințe neplăcute și pentru a proteja pe cei dragi de probleme, spălați bine fructele, legumele, puiul și ouăle de prepeliță înainte de a le pune în frigider. În plus, curățați rafturile și sertarele din frigider de murdăria acumulată cel puțin 1-2 ori pe lună.

  Covoraș de baie

  Rareori acordăm atenția cuvenită unor lucruri obișnuite, cum ar fi un covor de baie, dar ele pot purta pericole ascunse – bacterii patogene, mucegai, acarieni praf și multe altele.

  Pe măsură ce ieșiți din duș și deveniți picioare ude pe covor, lichidul se absoarbe imediat, creând un mediu favorabil pentru dezvoltarea și reproducerea microorganismelor periculoase. Pentru a vă proteja cât mai mult posibil și baia de paraziți, încercați să vă uscați picioarele înainte de a deveni pe covor. De asemenea, spălați covorul în apă fierbinte cel puțin de câteva ori pe lună.

  Добавить комментарий