10 Motive pentru a mânca ghimbir în fiecare zi

  Ghimbirul oferă beneficii excelente pentru sănătate, deoarece conține mai mult de 115 componente chimice benefice.

  Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate care au fost confirmate științific:

  Ghimbirul tratează durerea și stimulează circulația sângelui. Ghimbirul este un puternic antiinflamator care previne bolile de inimă și are proprietăți De scădere a colesterolului.

  Ajută digestia

  Ghimbirul are proprietăți gastroprotectoare care împiedică slăbirea sfincterului esofagian inferior și împiedică respingerea acidului din esofag înapoi.

  Beneficii antiinflamatorii

  Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii puternice. Ghimbirul elimină durerea menstruală și crampele, calmează durerea artritei și previne inflamația în organism.

  Protejează împotriva bolii Alzheimer

  Studiile au arătat că ghimbirul încetinește pierderea celulelor creierului. De asemenea, combate inflamația cronică și stresul oxidativ, care accelerează procesul de îmbătrânire, datorită antioxidanților și compușilor fenolici pe care îi conține.

  Curăță sistemul limfatic

  Ghimbirul previne acumularea de grăsimi și toxine în organism și curăță sistemul circulator prin prevenirea infecțiilor.

  Alergii și astm

  Cercetătorii au arătat că zurumbone, care este un alt ingredient activ în ghimbir, îmbunătățește răspunsul Th1 și susține reacția alergică a Th2 la albușul de ou (albumină).

  Îmbunătățește absorbția nutrienților

  Persoana obișnuită absoarbe între 10 și 90% din vitaminele și mineralele din alimente, în timp ce ghimbirul susține digestia și metabolismul adecvat al alimentelor și îmbunătățește absorbția nutrienților.

  Elimină mucusul excesiv

  Această rădăcină puternică elimină mucusul excesiv, în special din tractul respirator, iar oleorezina conținută în ghimbir stimulează circulația sângelui și stimulează eliminarea sputei din plămâni.

  Ajută la scăderea în greutate

  Ghimbirul accelerează metabolismul și susține procesul de ardere a grăsimilor, sporind efectul termic al altor alimente. Oferă un sentiment de sațietate.

  Combate mirosul neplăcut

  Această rădăcină este un remediu natural împotriva respirației urât mirositoare și luptă împotriva bacteriilor din gură.

  Добавить комментарий