10 produse pe care le-am considerat în zadar dăunătoare


  Aceste alimente au fost odată pe lista neagră de la cei care își urmăresc greutatea sau sănătatea.

  Cauzele pot fi diferite, de la zahăr la grăsimi dăunătoare.

  De fapt, toate aceste alimente sunt bogate în substanțe utile și pot face parte dintr-o dietă sănătoasă dacă respectați moderarea.

  Produse utile și dăunătoare

  • Pâine

  Pâinea a primit critici nemeritat, în principal datorită a ceea ce se referă la carbohidrații care se descompun rapid în zaharuri.

  Cu toate acestea, o astfel de divizare rapidă face carbohidrații cea mai convenabilă sursă de combustibil pentru corpul nostru. Cel mai important, potrivit experților, nu este de a exclude carbohidrații din dieta lor, ci de a alege sursele potrivite.

  Pâinea, ca sursă de combustibil, ne furnizează energie și, în cantități moderate, este considerată o parte a unei alimentații sănătoase.

  Cu toate acestea, preferința ar trebui acordată pâinii de cereale integrale, care este bogată în fibre și vitamine din grupa B, digerată mai încet și vă saturează mult timp.

  • Pastele

  O farfurie plină de paste este o adevărată sărbătoare a abdomenului, iar pastele conțin într-adevăr niște nutrienți importanți.

  Mai mult, studiile au arătat că persoanele care aderă la dieta mediteraneană care au mâncat paste au pierdut mai bine decât cei care nu le-au mâncat.

  Pastele se referă la alimentele cu indice glicemic scăzut, astfel încât acestea să ofere un sentiment mai bun de sațietate, să prevină dezvoltarea diabetului și a obezității.

  Cel mai important lucru despre consumul de paste este să rămânem la porții mici și să alegem suplimente utile sub formă de legume, proteine și grăsimi sănătoase.

  • Grăsimi sub orice formă


  O concepție greșită despre nutriție a fost afirmația că, din cauza alimentelor grase, veți fi plini.

  De asemenea, recent a fost dezvăluit mitul că grăsimile saturate conținute în carne, untură, produse lactate și unt duc la boli de inimă, crescând nivelul colesterolului. Studiile experimentale nu au găsit suficiente dovezi că grăsimile saturate au un efect negativ asupra sănătății.

  În ceea ce privește grăsimile nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline și avocado, ele sunt utile pentru inimă și ajută la scăderea în greutate.

  Numai grăsimile trans și uleiurile vegetale prelucrate bogate în acizi grași omega-6 pot fi considerate cu adevărat dăunătoare.

  • Lapte

  Unii susțin că consumul de lapte este dăunător datorită conținutului de lactoză, hormoni și alte substanțe nesănătoase, ceea ce duce la apariția acneei, a excesului de greutate și chiar a cancerului.

  Cu toate acestea, în ciuda reputației proaste, se poate spune cu siguranță că laptele este o sursă ieftină de macro și microelemente, care face parte dintr-o dietă echilibrată.

  Laptele nu duce la cancer sau kilograme în plus, nu conține cantități periculoase de hormoni, iar cea mai mare parte este distrusă în pasteurizare și digestie.

  Un pahar de lapte de vacă conține 8 grame de proteine, comparativ cu 1 gram de proteine în alte tipuri de lapte. În plus, oferă o treime din necesarul zilnic de vitamina D și calciu – două substanțe greu de găsit în alte alimente.

  • Ouă

  Pentru o vreme, experții au sfătuit să separe gălbenușurile de proteine, deoarece se credea că gălbenușul conține grăsimi și colesterol dăunător.

  Cu toate acestea, de atunci, opiniile privind colesterolul alimentar s-au schimbat foarte mult, iar studiile au arătat că nivelul colesterolului din organism nu crește neapărat din alimentele care conțin colesterol.

  În plus, sa dovedit că gălbenușul din ou conține cea mai mare parte a vitaminelor B6 și B12, precum și vitaminele A, E și K. gălbenușurile sunt printre puținele surse naturale de vitamina D pe care le primim de obicei de la lumina soarelui.

  • Cartofi

  Cartofii se referă la una dintre legumele care sunt considerate nemeritat dăunătoare.

  De fapt, cartofii nu sunt doar amidon și carbohidrați, ci mai mult de un sfert din doza zilnică recomandată de vitamina B6, vitamina C și potasiu.

  În sine, cartofii sunt un produs bogat în nutrienți dacă mâncați cartofi copți sau fierți, mai degrabă decât cartofi prăjiți. Este disponibil pentru mulți și este bine saturat.

  Cartofii conțin amidon rezistent, care îmbunătățește digestia și absorbția nutrienților și reglează nivelul zahărului din sânge.

  În general, valoarea nutritivă a cartofului depinde de metoda de preparare a acestuia, deoarece multe substanțe utile sunt concentrate în coajă.

  • Cafea

  Sigur, consumul de cafea peste noapte nu este o idee bună, dar nu există nici un rău în a-ți începe dimineața cu o ceașcă de cafea.

  Numeroase studii au arătat că cafeaua reduce riscul bolilor precum Alzheimer, Boala Parkinson, bolile cardiace, diabetul de tip 2, ciroza și depresia.

  Cu toate acestea, toate aceste proprietăți pozitive nu înseamnă că puteți bea cafea pe tot parcursul zilei. Majoritatea beneficiilor pe care le veți obține dacă beți nu mai mult de 3-4 cești mici de cafea pe zi.

  Vin


  Dacă vă place să beți un pahar de vin, nu trebuie să suferiți de vinovăție. Cercetările susțin că rezveratrolul conținut în vin roșu poate proteja împotriva bolii Alzheimer, a bolilor de inimă și a Diabetului, a accidentului vascular cerebral, a anumitor tipuri de cancer, a demenței și a altora.

  Cel mai important lucru este să se respecte moderarea, o sticlă întreagă de vin are deja un efect nu atât de pozitiv. Consumul moderat presupune 1-2 pahare de vin roșu pe zi.

  • Zahăr în fructe

  Cei care aderă la diete noi, cum ar fi ketogenic, renunță adesea la toate tipurile de carbohidrați și zaharuri, considerând chiar și zahărul din fructe dăunător.

  Cu toate acestea, corpul nostru procesează zahărul de masă (zaharoză) puțin diferit de zahărul conținut în fructe (fructoză), iar fructoza nu duce la un salt ascuțit al insulinei.

  De asemenea, trebuie să ne amintim că cea mai mare diferență dintre o băutură portocalie și una portocalie nu este în zahăr. Băutura portocalie dulce conține conservanți și multe alte ingrediente dăunătoare, în timp ce fructul este o sursă de fibre, vitamine și alte substanțe nutritive.

  • Sare

  Există o opinie comună că sarea duce la probleme cardiace și excesul de greutate.

  Înainte de o anumită perioadă de timp, oamenii de știință nu au putut găsi dovezi că aportul de sare are un impact negativ sau pozitiv unic asupra sănătății.

  Cu toate acestea, o analiză majoră a șapte studii care a implicat mai mult de 6.000 de persoane nu a găsit dovezi solide că reducerea aportului de sare va reduce riscul de atac de cord, accident vascular cerebral sau deces chiar și la cei care au avut tensiune arterială crescută.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să dați un like la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi : https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Добавить комментарий