10 Produse pentru tratamentul Pancreasului


  Pancreasul joacă un rol fundamental în digestie. Atunci când alimentele intră din stomac în intestinul subțire, se amestecă cu enzimele digestive produse de pancreas, care neutralizează acizii, evitând deteriorarea intestinelor și contribuind la absorbția nutrienților. În cazul bolilor pancreatice sau inflamației, cum ar fi pancreatita, se recomandă o dietă lichidă cu conținut scăzut de grăsimi saturate și alimente rafinate și prelucrate.

  Mai jos vom vedea 10 alimente bogate în antioxidanți naturali, benefice pentru tratarea pancreasului și prevenirea pancreatitei. Multe dintre aceste produse pot fi ușor amestecate și consumate sub formă de sucuri.

  1. Fructe de padure
   Afinele, cireșele și alte fructe de padure sunt alimente bogate în antioxidanți, în special antocianinele și resveratrolul, substanțele necesare pentru a preveni deteriorarea celulelor. Antocianinele, pe lângă alte beneficii, sunt utile pentru îmbunătățirea leziunilor pancreatice și hepatice.
  2. Struguri roșii
   Strugurii roșii sunt o sursă bună de resveratrol, un fenol puternic cu acțiune antitumorală și antiinflamatoare. Resveratrolul are un efect terapeutic asupra pancreatitei acute severe, contracarând radicalii liberi care provoacă efecte oxidative asupra pancreasului.
   Deși strugurii roșii tratează pancreasul, acest lucru nu o face și vinul, deoarece conține alcool, ceea ce duce în schimb la o eliberare mai mare a enzimelor, agravând sănătatea pancreasului și pancreatita.
  3. Broccoli
   Broccoli și alte legume din familia cruciferă, cum ar fi varza de Bruxelles și conopida, conțin o varietate de antioxidanți, inclusiv vitamina C și sulforaphane. Acesta din urmă este un compus puternic cu proprietăți antibacteriene și anti-cancer. Sulforafanul ajută la contracararea creșterii cancerului pancreatic.
  4. Usturoi
   Usturoiul conține substanțe precum Alliina și alicina, care îl fac un antibiotic natural puternic. Ceapa este, de asemenea, o sursă bună de substanțe nutritive benefice pentru menținerea sănătății pancreatice și prevenirea multor forme de cancer.
  1. Rucola
   Rucola este una dintre plantele cu niveluri ridicate de vitamina C, un antioxidant puternic util pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, combaterea radicalilor liberi și prevenirea diferitelor forme de cancer. Dozele mari de vitamina C joacă un rol terapeutic important în pancreatita acută.
  2. Spanac
   Spanacul este o altă sursă de vitamina C și minerale, substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea pancreasului. Cea mai bună modalitate de a obține mai mulți nutrienți din spanac este să–l mănânci crud, sub formă de salată. Din acest motiv, este recomandabil să alegeți spanac.
  3. Cartofi dulci
   Cartofi dulci, împreună cu alte galben / portocaliu legume, cum ar fi morcovi, porumb și dovleac, conține un antioxidant, care este foarte important pentru sănătatea organismului, și beta-caroten, este necesar pentru a proteja toate țesuturile organismului.
  4. Tofu
   Brânza tofu este o sursă excelentă de proteine și are un conținut scăzut de grăsimi. Proteinele sunt importante în dietă, în timp ce prea multă grăsime poate exacerba problemele pancreatice, mai ales că acest lucru face ca pancreasul să producă mai multe enzime necesare digestiei, ceea ce exacerbează tulburări cum ar fi pancreatita. În plus față de tofu, pot fi consumate și alte legume bogate în proteine, cum ar fi cerealele integrale și leguminoasele.
  5. Tomate
   Roșia este o sursă excelentă de vitamina C și alți antioxidanți, cum ar fi licopenul. Este o legumă care este foarte ușor de găsit și utilizată în orice rețetă, de la salate la sosuri și supe.
  6. Iaurt cu bacterii lactice vii
   Iaurtul cu bacterii lactice vii este o sursă bună de probiotice sau bacterii benefice care ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar și a sistemului digestiv. Alegeți iaurtul fără grăsimi fără adaos de zahăr pentru a evita problemele pancreatice.