12 Beneficii Impresionante a Consumului de Cafea și Efectele Secundare

  Beneficiile pentru sănătate ale cafelei și efectele secundare: cafeaua este o băutură obișnuită care se consumă foarte des. Boabele de cafea sunt cea mai bune alegere când ești stresat, vrei să fii activ și energic, etc. Oamenii cred că cafeaua conține doar cafeină și este principalul ingredient responsabil pentru efectele sale benefice.

  Cafeaua, pe lângă cafeină, este compusă din acid clorogenic, teobromină, teofilină, B vitamine, mangan, potasiu, magneziu și fosfor. Cafeaua este bogată în antioxidanți care oferă diferite beneficii de sănătate.

  Cafeina poate fi obținută din băuturi răcoritoare, ceai și ciocolată dar cafeaua este cea mai bună sursă. Este un stimulent puternic care crește.

  nivelurile de energie
  funcția cerebrală
  rata metabolică

  Cafeaua este consumată în toată lumea fie ca un obicei, fie ca o băutură ocazională. Multor oameni le-ar plăcea să bea o ceașcă de cafea dimineața pentru a da un nou început zilei.

  Cafeaua are câteva efecte benefice și asta se întâmplă când bei cafea în fiecare zi.

  • Stimulează Funcția Cerebrală:
   Cafeaua stimulează funcția creierului pentru o durată scurtă, deoarece modifică nivelurile neurotransmițătorilor din creier promovarea efectului stimulant pentru a fi predominant și te face activ.

  Stimulează eliberarea de norepinefrină și dopamină și inhibă eliberarea de adenozină, neurotransmițătorul inhibitor. Datorită funcției cerebrale, cofeina îmbunătățește starea de spirit, timpul de reacție și vigilența.

  • Depresie:
   Efectul stimulator al cafeinei previne eliberarea inhibitorie a neurotransmițătorilor, prevenind stări proaste și depresii.
  • Scăde Tendința de Suicid:
   Efectul stimulant scade tendința suicidară și produce senzația de go feeling.
  • Stimularea Metabolizării:
   Cafeaua din cafeină promovează metabolismul zaharurilor care împiedică diabetul. De asemenea, îmbunătățește procesul de ardere a grăsimii. Eliberează un hormon de epinefrină care semnalează descompunerea grăsimilor.

  • Cancer:
   Cancerul de ficat este unul dintre cele mai importante cancere care duc la deces. Consumul de cafea pare să fi scăzut riscul cu 40%. De asemenea, reduce riscul de cancer al cavității bucale și gâtului.

  Conform Jurnalului Institutului Național al cancerului, riscul de melanom este redus odată cu creșterea consumului de cafea.

  • Boli Hepatice:
   Oamenii își distrug adesea ficatul din cauza obiceiurilor nesănătoase. Pacienții cu ciroză hepatică cauzează cicatrizarea ficatului. Persoanele care beau mai mult de 4 cești pe zi sunt susceptibile de a fi la un risc mai mic de a dezvolta ciroză hepatică.
  • Gută:
   Conform unui studiu, consumul de cafea a redus riscul de guta la barbati. Proprietățile antioxidante ale cafelei scad nivelurile de acid uric.
  • Scleroză Multiplă:
   Ingredientele de cafea au proprietăți anti-inflamatorii, care împiedică, de asemenea, inflamarea nervilor și deteriorarea acestuia. Prin urmare, se dovedește a fi eficace în prevenirea și controlul sclerozei multiple. O persoană trebuie să bea cel puțin 4 cești de cafea pe zi pentru a obține efectele benefice.
  • Protejează de tulburări neurologice degenerative:
   Antioxidanții de cafea inhibă deteriorarea neuronilor și ajută la protejarea funcției cerebrale globale. Potrivit unui studiu de persoane care au consumat în mod regulat cafea sunt susceptibile de a fi protejate de tulburări degenerative, cum ar fi boala Alzheimer și demență.
  • Pentru Durere de efort:

  Durerea indusă de efort poate fi redusă cu până la 40% prin consumul a 2 cești de cafea.

  • Longevitate:
   Oamenii care beau cafea sunt susceptibile de a avea o viață mai lungă în comparație cu non-băutori, deoarece protejează de multe boli. Conform unui studiu publicat în New England Journal of Medicine, cafeaua din cauza efectelor sale benefice asupra nervilor, inimii, metabolismului, etc., previne multe boli și vă ajută să trăiți mai mult decât cei care nu beau cafea.
  • Protecție Retiniană:
   Cafeaua este compusă din acid clorogen (CLA), o componentă care are un efect protector asupra retinei. Acidul clorogen (CLA) este un antioxidant puternic care previne stresul oxidativ în retină și protejează ochiul.

  Efecte secundare ale cafelei:
  S-ar putea presupune că cu cât bei mai multă cafea, cu atât mai bine sunt efectele asupra corpului, dar în realitate, nu este adevărat. Prea mult din orice e rău, la fel și cafeaua. Creșterea aportului de cafea dezvoltă toleranță și nu ne putem aștepta la același efect stimulant.

  Crește riscul de boli cardiace (palpitații, creșterea tensiunii arteriale)
  Dezvoltarea dependenței și dependența de cafea
  Ulcere gastrice
  Pirozis
  Anxietate
  Atacuri de panică
  Reduce calitatea somnului


  Cum să bei cafea:

  Cafeaua poate fi consumată ca cafea neagră fără a adăuga zahăr sau arome. Laptele și zaharurile se adaugă la cafea pentru a adăuga gust și pentru a face consumul o experiență plăcută.

  Cafeau are curată are efecte benefice maxime. Cafeaua care conține lapte și zahăr are efecte benefice mai mici și poate avea chiar efecte negative asupra cavității bucale.

  Cafeaua este recomandată de Orientările dietetice ale USDA 2015 pentru a ajuta la menținerea sănătății și a calității generale a vieții. Unele studii susțin efectele benefice ale cafelei asupra organismului și ajută la creșterea longevității.

  Cancerul a apărut ca principala cauză a morții și cafeaua pare să prevină riscul diferitelor forme de cancer. De asemenea, cafeaua are efecte benefice asupra inimii și previne întărirea arterelor. Este ideal să bei cafea fără lapte și zahăr.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați sa dați share la acest articol și sa vă abonați-vă la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Добавить комментарий