12 PRODUSE NATURALE PENTRU TRATAMENTUL GRIPEI SI RĂCELILOR

  Persoanele cu un sistem imunitar redus sau deficit de nutrienți sunt mai sensibili la gripă sau răceală. Stresul, lipsa somnului și expunerea la toxine pot agrava simptomele gripei. Din fericire, există remedii naturale eficiente pentru răceli și gripă, care pot ajuta la ameliorarea simptomelor bolii și la accelerarea recuperării.

  Simptomele gripei și a răcelilor :

  febră (temperatură ridicată, frisoane)
  tuse
  dureri musculare și corporale
  dureri de cap
  oboseală
  vărsături
  diaree

  Tratamentul standard
  Procedura obișnuită de tratare a gripei implică utilizarea medicamentelor antivirale și a vaccinului. După cum probabil știți, vaccinurile împotriva gripei pot provoca efecte secundare și conțin adesea substanțe chimice și conservanți periculoși. Prin urmare, experții în domeniul sănătății nu recomandă vaccinarea împotriva gripei.

  Remediile naturale împotriva gripei includ vitaminele C și D, suplimentele pe bază de plante, uleiurile esențiale, probioticele și alimentația sănătoasă. Încercați aceste vitamine naturale pentru gripă și răceală pentru a vă ușura simptomele. Iată o listă cu cele mai bune :

  • Vitamina C (1000 mg de 3-4 ori pe zi)
   Vitamina C ajută la funcționarea sistemului imunitar și crește nivelul celulelor albe din sânge.
   Luați 1000 de miligrame de vitamina C zilnic pentru a preveni răceala sau gripa și până la 4.000 de miligrame pe zi când sunteți deja infectați.
   Mănâncă fructe și legume întregi.


  • Vitamina D (2000 UI zilnic)
   Vitamina D este produsă în organism prin contactul cu pielea soarelui și reglează expresia a peste 2000 de gene, inclusiv a sistemului imunitar. Cercetările recente sugerează că nivelurile scăzute ale vitaminei D sunt asociate cu rate mai mari de răceală, gripă și infecții respiratorii.
   Mulți medici cred că cantitățile zilnice recomandate de vitamina D sunt prea scăzute, 200-400 ME pe zi, sunt alegeri mai bune.
   Pentru tratamentul răcelii sau gripei, luați 2000 Me o dată pe zi timp de trei zile.


  • Echinacea (1000 mg de 2-3 ori pe zi)
   Această bază de plante vă poate ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor, dar este mai bine să îl luați la primele semne ale bolii.
   Cercetatorii au descoperit ca Echinacea a tratat eficient infectiile cailor respiratorii pe termen scurt si lung.
   Echinacea acționează ca un antiinflamator care poate ajuta la reducerea simptomelor bronșice ale răcelii și gripei.
   Echinacea atacă direct drojdia și alte tipuri de ciuperci.
   Diferite medicamente au concentrații diferite de Echinacea. Iată câteva forme comune de Echinacea și doză:

  Tablete care conțin 6,78 mg de extract de Echinacea, două comprimate de trei ori pe zi.
  900 mg de tinctură de rădăcină de Echinacea zilnic.
  Cinci până la șase cești de ceai Echinacea în prima zi a simptomelor și apoi o ceașcă pe zi după aceea.

  A bottle of oregano essential oil with blooming oregano twigs on a wooden background

  Ulei de oregano (500 mg de 2 ori pe zi)
  Uleiul de oregano are un efect antiviral puternic.

  Zinc (50-100 mg pe zi)
  Zincul susține funcția imună și are un efect antiviral. Acest remediu pentru răceli și gripă funcționează cel mai bine la primele semne ale bolii.
  Zincul poate reduce simptomele infecțiilor virale care cauzează răceli, dar trebuie să respectați întotdeauna doza necesară, deoarece dozele mari sunt contraindicate.
  Luați 50-100 mg de zinc zilnic pentru a preveni apariția simptomelor de răceală și gripă.

  Drojdie de bere
  Drojdia de bere conține vitamine B, crom și proteine. Acestea sunt folosite pentru a trata răcelile, gripa și alte infecții ale tractului respirator.
  Drojdia de bere stimulează enzimele intestinale, ajutând la ameliorarea diareei, combaterea bacteriilor din intestin și îmbunătățirea răspunsului imun la virușii care provoacă boli respiratorii.
  Studiile au arătat că drojdia de bere reduce riscul de răceală sau de gripă și ajută la scăderea mai rapidă a simptomelor bolii.

  Probiotice
  Restaurarea microflorei benefice în intestin poate stimula semnificativ sistemul imunitar.

  Aer proaspăt
  O ședere prelungită în interior în timpul iernii poate fi o sursă de toxine concentrate și germeni. Aerul uscat pe care îl inhalăm atunci când ne încălzim casele în timpul iernii face ca căile respiratorii să fie mai sensibile la viruși.
  Statul în aer liber și aerisirea regulată a camerei oferă posibilitatea de a elimina riscurile de mai sus și de a accelera recuperarea pentru răceli și gripă.

  Produse pentru recuperare în timpul gripei si racealii
  Alimente ușoare, ușor digerabile: includeți supe pe bulion de oase în dietă, legume gătite sau ceaiuri pe bază de plante pentru a ajuta digestia.

  Apă: consumul de apă suficientă este cheia pentru spălarea virusului din organism. Fluidul vă ajută organismul să elimine bacteriile și virușii din sistem. Bea zilnic aproximativ 1,5 — 2 litri de apă pură sau purificată cu osmoză inversă. În loc de apă, puteți consuma și ceai verde și negru, care conține antioxidanți și alți compuși care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva agenților patogeni care ți-au provocat boala. Încercați să beți cel puțin 200 ml la fiecare două ore.


  Apă caldă cu lămâie, miere și scorțișoară: mierea și scorțișoara ajută la prevenirea acumulării de mucus și vă mențin corpul hidratat.

  Ghimbir: faceți ceai de ghimbir și adăugați miere brută în ea.
  Usturoi și ceapă: ambele legume ajută la stimularea funcției imune.

  Există câțiva pași pe care îi puteți face pentru a preveni apariția răcelii și a gripei pe tot parcursul anului.

  Pasul 1: mâncați alimente naturale
  Alimentele naturale sunt cele mai naturale alimente de origine naturală, cu cea mai mică cantitate de procesare.

  Alimentele naturale includ alimente cum ar fi cerealele integrale, nucile și semințele crude, fructele și legumele, carnea și peștele. Alimentele sunt considerate organice dacă nu au fost umplute cu hormoni, pesticide și alte substanțe chimice nenaturale. Acestea sunt produse care au fost cultivate fără aplicarea îngrășămintelor chimice și fără prelucrarea altor substanțe nocive. Este necesar să aleageți carnea organică a animalelor și a păsărilor cultivate pe furaje naturale fără utilizarea antibioticelor și hormonilor.

  Consumul unei varietăți de alimente naturale asigură organismului toate substanțele nutritive necesare pentru funcționarea și menținerea sănătății. Pentru a vă menține corpul sănătos pe tot parcursul anului pentru o durată de viață, trebuie să respectați acest prim pas, la fel ca următorii pași de mai jos.

  Pasul 2: faceți sport
  Pentru a preveni răcelile și gripa, ar trebui să vă expuneți corpul la exerciții fizice moderate timp de cel puțin cinci zile pe săptămână – aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți sănătatea generală și de a rămâne sănătos.

  Postat : retetenaturiste.net
  Pentru susținerea proiectului nostru dați share la acest articol, abonați-vă la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Добавить комментарий