22 Alimente care stimulează sistemul imunitar

  Ești o victimă a răcelii frecvente, a gripei, a grețurilor și a slăbirii generale a corpului? Acesta este un semn că aveți un sistem imunitar slab. Un sistem imunitar slab vă fi mai predispus la infecții.

  Alte simptome ale unui sistem imunitar slab este somnul slab, digestia și nivelul ridicat de stres. Prin urmare, este extrem de important pentru a vă asigura că mâncați alimente sănătoase, care va supraîncărca întotdeauna sistemul imunitar.

  Persoanele cu un sistem imunitar puternic sunt mai puțin vulnerabile la boli și trăiesc mai mult.

  Dacă sunteți în căutarea pentru cea mai bună dieta pentru a stimula sistemul imunitar, aici este o listă de 22 alimentei. Includeți-le în mesele zilnice și veți crește sistemul imunitar.

  • Afine   Afinele sunt fructe foarte populare, și conțin un tip special de flavonoid cunoscut sub numele de antocianină. Are proprietăți antioxidante care vă pot ajuta corpul să întărească sistemul imunitar.

  Studiile arată că flavonoizii joacă un rol esențial în îmbunătățirea sistemului imunitar de apărare al tractului respirator. Consumul de afine vă va proteja organismul de infecțiile frecvente ale tractului respirator la rece. Afinele au calorii scăzute și niveluri ridicate de nutrienți.

  • BROCCOLI   Broccoli este bogat în vitaminele A, C, și E, antioxidanți, fibre, și minerale. Dacă doriți să obțineți un spectru larg de stimulatoare esențiale ale imunității toate într-un singur loc, Broccoli va face magia.

  Este una dintre cele mai sanatoase alegeri de legume care nu ar trebui sa lipseasca in mesele tale.

  • FRUCTE CITRICE   Citricele sunt o sursă bună de vitamina C, care ajută organismul să producă mai multe celule albe din sânge.

  Dacă sunteți o victimă frecventă a răcelii și a gripei, consumul de citrice vă poate ajuta să combateți aceste infecții. Lămâi, portocale, și mandarine.

  • ARDEI ROȘU   Știai că ardeii roșii au dublul cantității de vitamina C găsite în citrice? Prin urmare, dacă nu puteți obține citrice, ardei roșu sunt o sursă alternativă bună pentru vitamina C.

  În plus, ardeiul roșu bogate în beta caroten, care este foarte esențial în stimularea sănătății ochilor bune și condițiile de piele.

  • Spanac   Spanacul este o altă sursă importantă de vitamina C, antioxidanți și beta caroten, care ajută organismul să lupte cu ușurință împotriva infecțiilor și virusurilor.

  Spanacul este bogat în proteine, vitamine și minerale. Consumul de spanac vă ajută la cresterea părulului, pielea, și sănătatea osoasă.

  • NUCI DE COCOS ȘI ULEI DE COCOS   Fructele de nucă de cocos conțin un mediu sănătos de acizi grași care stimulează rata metabolismului.

  Uleiurile de nucă de cocos, pe de altă parte, au elemente anti-microbiene care sunt utile în combaterea ciupercilor, bacteriilor și pneumoniei.

  Un studiu al Universității Harvard a arătat că copiii care iau ulei de nucă de cocos se recuperează mult mai repede de la pneumonie decât cei care nu l-au luat.

  • Mere
   Dacă sunteți în căutarea pentru un fruct care este bogat în fibre solubile și vitamina C, ia-ți un măr pe zi.

  Fibra solubilă alternează celulele imune ale organismului de la pro-inflamator la anti-inflamator.

  Când celulele imune sunt într-o stare antiinflamatorie, luptă cu infecțiile mult mai repede și stimulează sistemul de imunitate.

  • OREGANO   Ierburile sunt foarte utile atunci când vine vorba de stimularea sistemelor noastre imunitare. De exemplu, Oregano este bogat în vitaminele A, C, E și K.

  Aceste vitamine au efecte antiinflamatorii, anti-fungice și anti-microbiene care pot face corpul mai imun și mai sănătos. Părțile din plante sunt bogate în fibre alimentare care ajută organismul să reglementeze nivelurile de colesterol din sânge.

  • Curcumă
   Curcumina este o plantă foarte bogată în proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Puteți utiliza curcuma pentru a reduce orice infecții virale, fungice, și inflamatorii.

  Include-l în mesele zilnice și îți vei recâștiga imunitatea pierdută într-un timp foarte scurt.

  • Ghimbir
   Dacă suferiți de greață și indigestie frecventă, de ce nu încercați ghimbir ?

  Acesta acționează prin îmbunătățirea digestiei, reducerea gazelor intestinale, și, de asemenea, ajută la combaterea răcelii și a gripei.

  Îl puteți lua sub formă de ceai de ghimbir sau mestecațil crud.

  • CIOCOLATĂ NEAGRĂ
   Ciocolata neagră este bogată în brom, un element antioxidant care ajută corpul tău să lupte cu radicalii liberi. Radicalii liberi sunt produși când organismul descompune alimentele sau când reacționează cu posibilii poluanți.

  Ei au potențialul de a provoca boli, și consumul de ciocolată neagră în mod regulat poate ajuta corpul să devină rezistent la formarea de radicali liberi.

  • Cartofi
   O altă sursă de beta caroten este un cartof dulce. Elementul beta caroten este un tip de antioxidant care ajută organismul să lupte împotriva razelor ultraviolete dăunătoare (UV).

  Includerea cartofilor dulci în mese vă va asigura că aveți o piele sănătoasă. Este, de asemenea, o mare sursă de vitamina A.

  • ULEI DE PEȘTE
   Fără îndoială, uleiul de pește este una dintre cele mai mari surse de acizi grași Omega-3. Un studiu din 2014 a confirmat că ingestia pe termen lung de acizi grași Omega-3 reduce riscul poliartritei reumatoide.

  Poliartrita reumatoidă este o boală autoimună cronică care se întâmplă atunci când sistemul imunitar luptă din greșeală cu o parte a corpului sănătos.

  • Usturoi
   Are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante care ajută la combaterea infecțiilor care sunt alimentate de concentrația sa mare de sulf, numită allicin.

  Studiile au arătat că usturoiul poate ajuta în scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui în corpul dumneavoastră.

  • RĂDĂCINI DE LEMN DULCE
   Rădăcinile de lemn dulce sunt cunoscute pentru a stimula adrenalele și de a îmbunătăți sistemul de răspuns la stres al corpului.

  Ajutându-vă să vă gestionați adrenalele și răspunsul la stres, sistemul imunitar este amplificat, și devii mai sănătos decât înainte. De asemenea are alte proprietăți medicinale care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor cu virus.

  • CEAI DE MENTĂ
   Fă o ceașcă de ceai de mentă — este o sursă puternică de compuși care te ajută să lupți împotriva infecțiilor respiratorii.

  Ceaiul de mentă are o aromă grozavă, ceea ce-l face unul dintre cele mai populare ceaiuri.

  Ajută la eliminarea oricăror semne de gât inflamat și răceli. O ceașcă de ceai de mentă te va face să te simți proaspăt și re-energizat.

  • FRUCTE KIWI
   Kiwi este un fruct de fructe de pădure comestibil la fel ca multe citrice, consumul de un fruct kiwi va oferi organismului cu o sursă bogată de vitamina C. Aceasta va îmbunătăți sistemul imunitar.

  Alți nutrienți esențiali pe care îi conțin fructele kiwi sunt folatul, potasiul și vitamina K, ceea ce ajută la coagularea sângelui.

  • Migdale
   Migdalele sunt printre cele mai populare fructe cu coajă lemnoasă. Sunt pline de nutrienți și minerale care au proprietăți medicinale.

  Dacă sunteți în căutarea unei surse de vitamina E, atunci trebuie să mâncați migdale în mod regulat. În afară de a da vitaminele corpului tău, migdalele sunt o sursă bună de minerale din fibre, magneziu și mangan.

  • SEMINȚE DE FLOAREA-SOARELUI
   Semințele de floarea-soarelui sunt bogate în vitamina E și antioxidanți. Incluzând câteva linguri de semințe gustoase de floarea-soarelui în mesele zilnice îți vor îmbunătăți sistemul imunitar.

  Vitamina E ajută organismul în lupta împotriva radicalilor liberi care pot deteriora celulele organismului.

  Când luați semințe de floarea-soarelui, organismul dumneavoastră va beneficia, de asemenea, de minerale, inclusiv fosfor, magneziu, și vitamina B-6.

  • Iaurt
   Iaurtul joacă un rol vital în stimularea sistemului imunitar al organismului. Iaurtul ajută în lupta împotriva radicalilor liberi care pot deteriora celulele corpului.

  Cumpără iaurt fără zahăr pentru beneficii nutriționale mai bune. Există și alte mărci care sunt îmbogățite cu vitamina D.

  • CARNE DE PASĂRE/SUPĂ
   Dacă sunteți răcit, puteți lua o bucată de carne de pasăre sau o ceașcă de supă de pasăre, ajută la îmbunătățirea stării dumneavoastră de sănătate. Păsările de curte precum curcanul și găinile sunt bogate în vitamina B-6.

  Vitamina B-6 ajută organismul să genereze celule roșii noi și sănătoase din sânge. În plus, supa de oase de pasăre conține gelatină, condroitină, printre alte substanțe nutritive benefice care ajută la creșterea sistemului imunitar.

  Добавить комментарий