48 DE ALIMENTE CARE NORMALIZEAZĂ ECHILIBRUL HORMONAL ȘI VĂ VA FACE PIELEA SĂNĂTOASĂ

  Dacă nu oferim corpului nostru alimente cu substanțele nutritive de care are nevoie, atunci corpul nostru nu poate produce hormoni în cantitatea potrivită și nu poate menține echilibrul hormonal corect – pur și simplu nu are de ce să le producă.

  Ceea ce mâncați, fie ajută la producerea de hormoni, fie aduce o altă tulburare în sistemul hormonal.

  Corpul uman are nevoie de o admisie regulată și echilibrată a tuturor celor trei categorii de nutrienți: carbohidrați, proteine și, în special, grăsimi.

  Grăsimile sunt unul dintre cele mai importante elemente ale echilibrului hormonal. Mulți ani ne-au spus că reducerea consumului de grăsimi este bună pentru sănătate, iar colesterolul și grăsimile saturate sunt foarte rele. E o minciună și o minciună periculoasă. Grăsimile potrivite sunt exact materialul original pe care corpul nostru are nevoie pentru a crea și menține un echilibru hormonal sănătos.

  Și iată de ce: pentru producerea hormonilor sunt necesare anumiți acizi grași și colesterol, iar dacă în alimentele noastre nu sunt suficiente, cu siguranță ne confruntăm cu probleme hormonale-pur și simplu pentru că organismul nu are de ce să creeze hormonii potriviți. Încă o dată-corpul nostru are nevoie de anumite grăsimi pentru a repara celulele și pentru a stabiliza hormonii. În special, este important pentru sistemul reproductiv feminin.

  Așa cum este, nu uitați de echilibrul hormonal

  Includeți în dieta dvs. mai multe proteine pure care echilibrează hormonii de grăsimi sănătoase, legume bogate în antioxidanți, precum și plante medicinale care vă umple corpul cu energie și sănătate. Alegeți un produs din fiecare categorie-și veți obține hormoni simpli, și vă va face pielea sănătoasă.

  • Proteine pure

  Nuci înmuiate sau germinate
  Fasole
  Cereale
  Qinoa
  Linte
  Pui cultivat organic, curcan, carne de vită, carne de porc, ouă
  Pește marin (prins în ocean)

  • Grăsimi sănătoase utile pentru producerea hormonilor

   Ulei de nucă de cocos
   (și, în general, toate produsele fabricate din nucă de cocos). Acesta conține acid lauric, incredibil de util pentru piele, și este foarte bun pentru producerea de hormoni. În plus, ucide bacteriile patogene și virușii din organism, oferă energie suplimentară, este ușor de digerat și accelerează metabolismul.

   Avocado. Ele sunt bogate în grăsimi benefice care ajută organismul nostru să absoarbă și să utilizeze restul nutrienților. În plus, sunt suficiente fibre, potasiu, magneziu, vitamina E, vitamine B-grup și acid folic. Toate acestea ajută organismul nostru să-și normalizeze echilibrul hormonal.

   Unt. Este cea mai bogată sursă de vitamine solubile în apă A, D, E și k2. Aceste substanțe nutritive sunt «blocurile» cheie pentru producerea hormonilor de către corpul nostru. Uleiul oferă cantități mari de acizi grași pe termen scurt și mediu, care susțin funcția imună, stimulează metabolismul și au proprietăți antimicrobiene.

   Gălbenușuri de ou. Ele sunt pur și simplu copleșițe de o varietate de vitamine și oligoelemente, inclusiv vitaminele A, D, E, B2, B4, B6, B9, fier, calciu, iod, fosfor și potasiu, și de aceea galbenusul de ou este incredibil de benefic pentru sistemul de reproducere, echilibrul hormonal si sanatatea pielii. Și vitamina B4 și iod, în plus, sunt elemente cheie în producerea hormonilor tiroidieni.

   Nuci și cereale. Nucile încolțite și cerealele, măslinele și uleiul de măsline, cânepa și uleiul de in – toate acestea vă pot beneficia doar.

  • Legume bogate în antioxidanți
   Alege culoarea, se potrivesc toate de culoarea verde inchis: sparanghel, broccoli, spanac, varza verde, castraveti, coriandru, și așa mai departe, și așa mai departe.

  Nu este rău în această privință să luați și legume strălucitoare: ardei gras verde, roșu, galben și portocaliu, varză roșie, ceapă roșie și albă, roșii și morcovi.

  Nu uitați de legumele bogate în amidon: cartofi, dovleac-spaghete, tapioca, sfecla, anghinare, nuci de unt și napi.

  • Condimente utile și ierburi
   Scorțișoară
   Turmeric
   Ardei roșu
   Chimen
   Usturoi
   Ghimbir
   Corpul dvs. va avea un echilibru hormonal sănătos numai atunci când va avea toate substanțele nutritive necesare. Și dacă le oferiți, veți fi răsplătiți cu o piele sănătoasă, o stare de spirit excelentă, fără probleme cu sistemul reproductiv și energie fiartă.

  Добавить комментарий