5 CELE MAI BUNE PROPRIETĂȚI UTILE ALE CEAIULUI VERDE

  5 CELE MAI BUNE PROPRIETĂȚI UTILE ALE CEAIULUI VERDE
  Atenție!

  Ceaiul verde este unul dintre cele mai populare și utilizate pe scară largă băuturi din lume. Pe lângă faptul că este o băutură delicioasă, ceaiul verde are multe beneficii puternice datorită proprietăților antivirale, antioxidante, antiinflamatorii și cavitare semnificative.

  Compușii prezenți în ceaiul verde ajută la scăderea multor probleme comune de sănătate și, în același timp, reduc riscul multor boli cronice și probleme grave de sănătate. Cu beneficii enorme pentru sănătate, ceaiul verde poate face minuni pentru sănătatea ta.

  Beneficiile ceaiului verde

  • Îmbunătățește sănătatea creierului
   Potrivit unui studiu elvețian, persoanele care beau în mod regulat ceai verde au o memorie mai bună. Ceaiul verde ajută la blocarea formării plăcilor care sunt asociate cu boala Alzheimer și Parkinson – două dintre cele mai frecvente tulburări neurodegenerative. Ceaiul verde întârzie deteriorarea cauzată de Alzheimer și Parkinson, datorită compușilor biologic activi prezenți în ceaiul verde, care pot avea diferite efecte protectoare asupra neuronilor. Pentru a vă îmbunătăți memoria și pentru a preveni boala, beți doar una sau două cești de ceai verde pe zi.

  • Scade nivelul de zahăr din sânge
   Ceaiul verde ajută, de asemenea, la menținerea stabilității zahărului din sânge la persoanele care suferă de diabet. Polifenolii și polizaharidele prezente în ceaiul verde pot fi benefice pentru ambele tipuri de diabet. Ceaiul verde poate stimula producerea de insulină în pancreas, poate regla zahărul din sânge și poate absorbi glucoza la persoanele cu diabet zaharat de tip 1.

  • Reduce colesterolul
   Ceaiul verde poate să scadă în mod eficient colesterolul dăunător din sânge și să îmbunătățească raportul dintre colesterolul bun și cel rău. Studiile privind efectul consumului de ceai verde asupra colesterolului arată că scade colesterolul lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL) sau colesterolul «rău». În același timp, ajută la creșterea nivelului de lipoproteine cu densitate mare (HDL), care este considerat «bun».

  • Promovează sănătatea orală
   Consumul de ceai verde este asociat cu îmbunătățirea sănătății dentare și reducerea riscului de carii dentare. Fluorul natural din ceaiul verde, polifenolii și catechinele pot ucide în mod eficient bacteriile care cauzează distrugerea dinților, respirația urâtă, cariile dentare și diverse boli ale gingiilor. Consumul de una sau mai multe cești de ceai verde pe zi poate reduce semnificativ riscul de apariție a dinților, potrivit unui studiu publicat de Jurnalul European de nutriție. Cu toate acestea, efectul oral al ceaiului verde se pierde atunci când se adaugă zahăr, miere sau alți îndulcitori la ceai.

  • Ajută la menținerea greutății corporale
   Mai multe studii au demonstrat că o ceașcă de ceai verde pe zi poate reduce grăsimea corporală, în special în zona abdominală. De asemenea, poate reduce semnificativ procentul de grăsime corporală, greutatea corporală și volumul taliei. În plus, catechinele din ceaiul verde ajută la generarea de căldură în organism, ceea ce arde caloriile suplimentare. Polifenolul din ceaiul verde crește nivelul de oxidare a grăsimilor și rata de conversie a alimentelor în calorii. Cercetările arată că combinația de cafeină și alți compuși din ceai pare să stimuleze metabolismul, arde calorii și descompune grăsimea

  Добавить комментарий