5 feluri de mâncare care nu pot fi încălzite: vă puteți îmbolnăvi!

  Pentru a evita problemele inutile de sănătate, se recomandă să gătiți numai cantitatea de alimente care poate fi consumată imediat, astfel încât să nu o încălziți ulterior. În orice caz, este important să consumați alimente gătite timp de 24 de ore.

  Încălzirea alimentelor gătite astăzi a devenit o afacere obișnuită. Deci, ne putem bucura de mâncarea preferată la un moment convenabil pentru noi și de a reduce deșeurile alimentare.

  Dar, în ciuda faptului că, în ultimii ani, această practică sa stabilit ferm în viața de zi cu zi, sa constatat că, în unele cazuri, poate fi un pericol pentru sănătate.

  Consiliul European pentru nutriție (eufic) avertizează că nu ar trebui să se încălzească în mod necorespunzător mesele gătite anterior. La urma urmei, acest lucru poate duce la consecințe nedorite.

  Acest lucru se datorează faptului că unele specii de bacterii se înmulțesc foarte repede la o temperatură ambiantă de 5 ° C până la 65 ° C. Ca urmare, riscul de otrăvire alimentară și apariția diferitelor probleme digestive crește, cum ar fi balonarea, spasmele și creșterea gazului.

  Mulți pur și simplu nu știu ce produse pot fi reîncălzite și care nu sunt. Deci, astăzi vă vom spune despre cele 6 cele mai frecvente greșeli legate de încălzirea mesei.

  • Orez
   Orezul nu poate fi încălzit.
   Orezul este încălzit foarte des (după câteva ore sau chiar zile).

  Gustul și textura orezului sunt bine păstrate la temperatura camerei. Dar conține mici spori de bacterii. Acestea pot provoca intoxicații alimentare după expunerea la temperaturi ridicate.

  Cu cât orezul este mai cald după gătit direct, cu atât este mai probabil ca substanțele toxice să apară în el.

  Otrăvirea cu orez se caracterizează prin stomac deranjat, inflamație și balonare. Și în cel mai rău caz — vărsături și diaree.

  • Țelină
   Țelina nu poate fi încălzită
   Majoritatea oamenilor preferă să folosească țelina brută, deoarece dă un gust foarte interesant salatelor și supelor de piure.

  Dar dacă țelina devine un ingredient în feluri de mâncare fierbinți, atunci cel mai bine este să le mâncați proaspăt preparate. În caz contrar, riscați să vă otrăviți când reîncălziți.

  Faptul este că țelina conține nitrați, iar sub influența căldurii, ele generează substanțe nocive pentru sănătate.

  Într-o concentrație ridicată, acestea se pot transforma în nitriți și pot crește riscul de cancer.

  • Sfeclă roșie
   Sfecla este o legumă foarte populară, care este apreciată în medicina tradițională datorită conținutului semnificativ de antioxidanți, vitamine și minerale.

  Problema apare din nou atunci când este expus la temperaturi ridicate. La fel ca în țelină, sfecla conține o cantitate mică de nitrați, care nu sunt întotdeauna benefice pentru sănătate.

  Din acest motiv, nutriționiștii recomandă consumarea sfeclei în formă brută, adăugând salate sau piureuri de legume.

  • Pui
   La păsări, salmonella este foarte frecventă. Și gătitul insuficient crește riscul de infecție. Deci, asigurați-vă că verificați dacă carnea de pui pe care ați gătit nu a rămas prea roz sau prea suculent.

  Și pentru a evita problemele digestive, puiul este recomandat să nu fie incălzit din nou.

  La urma urmei, în ciuda menținerii gustului său, compoziția proteinelor din carne se schimbă. Și poate provoca reacții negative în stomac.

  Dar dacă puiul a rămas și ați decis să-l încălziți, atunci faceți acest lucru la temperaturi relativ scăzute.

  • Ciuperci
   Proteinele conținute în ciuperci sunt ușor distruse sub influența enzimelor și a anumitor microorganisme.

  Din acest motiv, păstrarea ciupercilor la temperatura camerei după gătire poate fi foarte periculoasă.

  Acestea nu sunt recomandate pentru a fi reîncălzite, deoarece pot provoca balonare și, uneori, diaree. Problemele nu vor apărea numai dacă temperatura nu va depăși 70 ° C la reîncălzire.

  În concluzie, trebuie remarcat următoarele: toate ingredientele din feluri de mâncare sunt diferite și, prin urmare sunt supuse unor modificări diferite atunci când sunt reîncălzite.

  Deci, data viitoare când reîncălziți ceva, amintiți-vă articolul nostru. Și nu uitați să acoperiți vasul cu un capac, astfel încât încălzirea să fie uniformă.

  Publicat : retetenaturiste.net

  Добавить комментарий