5 greșeli grave în tratarea GRIPEI


  Morbiditatea vârfului infecției virale respiratorii acute cade în a doua jumătate a iernii. Numele SARS combină un întreg grup de răceli care afectează tractul respirator superior. Agenții patogeni se transmit prin picurare cu aer, provocând adesea complicații grave.

  Majoritatea oamenilor tratează SARS prin metode standard, suprimând răspândirea virusului în organism. Ei au sarcina de a elimina simptomele și de a reveni mai repede la locul de muncă, fără să se gândească la consecințele terapiei necorespunzătoare.

  Principalele cauze și simptome ale SARS
  Calea principală de transmitere a virușilor care provoacă dezvoltarea infecției respiratorii este picăturile de aer. Cu particule de salivă, agenții patogeni ajung la membranele mucoase ale unei persoane, se înmulțesc rapid într-un mediu cald și umed. Infecția apare după o strângere de mână, folosind obiecte de uz casnic ale purtătorului bolii.

  Simptomatologia depinde de tipul de agent patogen al SARS:

  Adenovirusurile afectează organele respiratorii și vizuale. După infecție, începe inflamația laringelui, traheei, adenoidelor. Conjunctivita se dezvoltă adesea cu secreții purulente din ochi.
  Virusurile gripale sunt însoțite de o creștere bruscă a temperaturii, slăbiciune musculară, somnolență. Dă complicații periculoase, perturbând activitatea organelor interne și a sistemului (rinichi, creier, plămâni).
  Rinovirusurile provoacă secreții abundente de mucus din nas, provocând rinită acută. Pe fondul bolii, sinuzita, amigdalita, frontita pot să apară.
  Parainfluenza implică traheea și bronhiile în procesul inflamator, caracterizată printr-o dezvoltare rapidă: de la infecție la primele simptome nu durează mai mult de o zi.
  SARS este însoțită de o creștere a temperaturii de la 37,5 ° C, rinoree și tuse, dureri în organism, slăbiciune severă. Pentru a evita complicațiile, începeți tratamentul atunci când apar primele semne.

  Greșeli în tratamentul SARS
  La primele manifestări ale infecției respiratorii acute, nu vă grăbiți să luați o mână de medicamente, să aplicați metode și rețete naturiste. Sfaturile utile ale medicilor vor ajuta la evitarea complicațiilor, vor accelera recuperarea fără consecințe asupra sănătății. Acordați atenție greșelilor de bază menționate de terapeuți și infecțioși.

  Greșeli :

  1. Beți antipiretic la orice temperatură
   Creșterea temperaturii este o reacție naturală a organismului la viruși și intoxicație tisulară. Utilizarea medicamentelor antipiretice încetinește sistemul imunitar, împiedică producerea de anticorpi pentru a lupta împotriva agenților patogeni.

   Luați medicamente doar în următoarele situații:

  există riscul de convulsii;
  somnul și apetitul sunt perturbate;
  dureri de cap severe / chinuit
  temperatura corpului este mai mare de 38°.
  Luați medicamente antipiretice pe bază de ibuprofen și paracetamol: acestea diferă printr-un efect rapid prin scăderea temperaturii după 30-40 de minute. Dacă situația nu se schimbă, solicitați asistență medicală.

  1. Tolerați căldura ridicată
   Dorind să accelereze recuperarea, pacienții adulți tolerează o temperatură mai mare de 38,5 °C, în ciuda durerii și slăbiciunii. La rate ridicate, sângele se îngroașă, compoziția sa se schimbă. Acest lucru agravează progresul prin vase, reduce conținutul de oxigen din țesuturi. Ritmul cardiac se preturbează, apare un risc de disfuncție renală. Prin urmare, măsurați periodic temperatura.
  2. Luați medicamente fără a respecta doza
   Medicamentele moderne se disting printr-o compoziție relativ sigură, rareori provoacă efecte secundare atunci când sunt respectate instrucțiunile. Dar, în cantități mari, ele pot provoca tulburări periculoase. De exemplu:

  Aspirina provoacă boala lui Ray, care este însoțită de edem cerebral și insuficiență hepatică.
  Ibuprofenul acționează asupra mucoaselor gastrice, poate provoca sângerări, exacerbări ale gastritei sau ulcerului.
  Când utilizați antipiretice, înregistrați timpul de admitere, numărați doza zilnică. Spălați medicamentele cu apă curată fără gaz și lămâie.

  1. Luați antibiotice fără recomandarea unui terapeut
   În tratamentul infecțiilor virale, medicamentele antibacteriene sunt ineficiente. Dar medicamentele puternice schimbă microflora intestinală, reduc imunitatea. Acest lucru slăbește în plus corpul prin creșterea timpului de recuperare.

  Amintiți-vă că antibioticele pentru SARS sunt prescrise numai pentru complicații: bronșită, pneumonie, laringotraheită. Testele preliminare ajută la identificarea tipului de bacterie, alegerea corectă a medicamentului, durata cursului.

  1. Nu respectați regimul de pat
   Nu încercați să vă întoarceți rapid la locul de muncă sau la treburile casnice. După o etapă acută, organismul are nevoie de timp pentru a restabili puterea și energia cheltuită pentru a lupta împotriva SARS. Medicii recomandă respectarea patului timp de cel puțin 5-7 zile pentru a reduce riscul complicațiilor. În caz contrar, imunitatea slăbită nu va putea rezista virușilor noi, boala va reveni cu o nouă forță.

  În tratamentul SARS, beți mai mult lichid, ceai, acide fără zahăr. Acestea elimină produsele de degradare, reduc temperatura și slăbiciunea din organism, împiedică deshidratarea în timpul temperaturii. Asigurați-vă că vă spălați nasul și înmuiați gâtul cu soluție salină pentru a reduce virușii și placa, pentru a elimina mucusul.

  În tratamentul SARS, concentrați-vă asupra terapiei simptomatice. Cu o ușoară răceală și temperatură, permiteți organismului să depășească singur infecția, să dezvolte anticorpi și protecție imună. Luați medicamente conform prescripției medicului, astfel încât să nu se confrunte cu complicații și efecte secundare.