5 Laxative naturale pentru combaterea constipației

  Constipația este cunoscută ca fiind un simptom gastrointestinal că ceva nu funcționează în sistemul nostru digestiv.

  Există lucruri pe care le putem face pentru a preveni funcționarea necorespunzătoare a sistemului digestiv. Și, desigur, pentru a lupta împotriva constipației. Această tulburare poate duce în cele din urmă la diferite boli.

  Iată câteva sfaturi pentru combaterea constipației.

  Constipație

  Deci, pentru a începe tratamentul pentru constipație, merită să respectați o serie de reguli:

  În primul rând, consumul de apă suficientă pe zi este necesar. O bună hidratare ajută toate sistemele să funcționeze corect. Și, prin urmare, contribuie la buna funcționare a tractului gastro-intestinal.

  În al doilea rând, consumați mai multe fibre. Pentru a combate constipația, este necesar să consumați în mod regulat alimente bogate în fibre, astfel încât organismul să poată scăpa de scaun.

  În al treilea rând, efectuați activități fizice zilnice (mersul pe jos, alergatul, dansul ). Un stil de viață sedentar este un mare dușman al sănătății intestinale.

  În al patrulea rând, din nici un motiv, procesul de defecare nu trebuie forțat sau întrerupt. Nu numai că, ori de câte ori vrem să evacuăm, trebuie să promovăm acest lucru.

  Laxative naturale

  Apă de nucă de cocos
  Apa de nucă de cocos nu numai că are un gust revigorant. Ea este responsabilă pentru remineralizarea organismului. Acesta este motivul pentru care este recomandat în sezonul fierbinte și poate îmbunătăți nivelul colesterolului din sânge.

  Mere
  Mărul se remarcă e datorită conținutului de pectină. Este o substanță care este responsabilă pentru stimularea țesuturilor intestinale, deci este ideală pentru combaterea constipației.

  Dacă suferiți de constipație, puteți mânca unul sau două mere pe zi pentru a profita de aportul lor de fibre.

  Aloe Vera
  Dacă este luat în formă pură, aloe vera acționează ca un laxativ puternic. Deoarece conține antrachinone, substanțe care măresc conținutul de lichid din intestin.

  În plus, această plantă ajută la eliminarea particulelor care se acumulează în sistemul digestiv.

  Dar se recomandă prudență, deoarece poate deveni toxică.

  Cafea
  Vrei un alt motiv pentru a bea cafea? Ei bine, trebuie să știți ce îmbunătățește digestia și, prin urmare, ajută la combaterea constipației.

  Când consumăm alimente, corpul nostru eliberează hormoni: gastrină și colecistokinină. Ei sunt responsabili pentru fecale. Când bem cafea, cantitatea acestor hormoni crește și ajută scaunul să dispară mai repede .

  Prune
  Ca și mărul, prunele conțin o substanță numită pectină. Acest lucru acționează ca o fibră, deoarece curăță excesul de grăsimi și colesterol. Prunele sunt o recepție bună pentru combaterea constipației.

  Cum să le consumăm?
  Înmuiați 3 prune într-un pahar de apă peste noapte.
  Dimineața, beți amestecul rezultat pe stomacul gol.
  Repetați procedura timp de 3 zile.

  Добавить комментарий