5 Modalități de a ușura durerea de călcâie


  Natura este întotdeauna gata să ajute

  Durerea la călcâi este o problemă foarte frecventă a picioarelor, care poate interfera cu activitățile normale. Durerea poate fi simțită în partea inferioară a călcâiului, în spatele călcâiului sau în bolta piciorului.

  5 Modalități de a ușura durerea călcâilor

  Leziunile, entorsele, fracturile și uzura călcâiului sunt cauze comune ale durerii călcâiului.

  Cei care suferă de dureri de călcâi sunt conștienți de intensitatea durerii și disconfortului. Cu toate acestea, nu prezintă o amenințare pentru sănătate.

  5 Modalități de a ușura durerea călcâilor

  Iată cele mai bune 5 Modalități de a ușura durerea călcâiului în mod natural.

  • Gheață
   Aplicarea gheții pe călcâi este una dintre cele mai bune modalități de a elimina durerea călcâiului într-un mod natural. Temperatura rece are un efect de amorțeală care controlează durerea și inflamația.

  Faceți o compresă rece prin plasarea gheții sparte într-o pungă, apoi înfășurați într-un prosop subțire de bumbac. Aplicați acest pachet pe locul inflamat timp de 15 minute. Repetați de mai multe ori pe zi sau după cum este necesar.

  • Masaj
   Masajul este un alt tratament simplu, natural pentru durerea călcâiului. În timp ce nu există o opțiune de tratament pe termen lung, aceasta oferă o eliminare rapidă a durerii. Masajul va relaxa mușchii, va elibera presiunea, va reduce rigiditatea și va îmbunătăți circulația sângelui.

  Aplicați ulei cald în zona afectată.
  Folosind ambele degete, apăsați ușor zona dureroasă timp de câteva minute.
  Masați talpa piciorului timp de 10 minute.
  Repetați de mai multe ori pe zi până când durerea dispare.
  Puteți face un masaj pe cont propriu sau puteți obține ajutorul unui specialist.

  Modalități de a ușura durerea călcâilor

  • Exerciții de întindere a mușchilor
   În multe cazuri, exercițiile de întindere ajută la reducerea durerii și contribuie la recuperarea rapidă. Acest lucru întărește chiar mușchii și tendoanele din picior pentru a preveni durerea ulterioară.
  • Înmuiere în sare Epsom
   Sarea Epsom poate reduce imediat durerea de călcâi. Cristalele de sulfat de magneziu ajută la reducerea durerii, umflării și inflamației.

  Se amestecă 3 linguri de sare în apă caldă.
  Înmuiați piciorul timp de 15-20 de minute.
  Uscați-vă picioarele și aplicați un hidratant.
  Repetați de 2 sau 3 ori pe săptămână până când durerea trece complet.

  • Turmeric
   Când vine vorba de tratamentul natural al durerii, turmericul este un remediu excelent. Curcumina, o componentă a turmericului, acționează ca un analgezic puternic și antiinflamator.

  Se toarnă într-o cratiță 1 cană de lapte și 1 linguriță de pulbere de turmeric. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Adăugați puțină miere brută. Bea 2 sau 3 ori pe zi pentru a calma durerea.

  Добавить комментарий