5 OBICEIURI PRINCIPALE CARE VĂ DISTRUG VEDEREA

  Aici învățăm despre obiceiurile proaste care vă strică vederea. Cel mai bun cadou pe care Dumnezeu la dat oamenilor, ochii care ne permit să simțim plăcerea de a vedea această lume colorată cu creaturi frumoase și natură.

  Ochii pot fi ca cel mai important organ uman, dar distrugem acest dar prețios prin alegerea unor obiceiuri proaste.

  Iată 5 obiceiuri proaste care vă distrug vederea:

  Fumatul strică vederea:
  Fumatul dublează șansele de a pierde vederea după 50 de ani. Fumatul provoacă leziuni ale retinei, iar atunci când retina începe să se înrăutățească, se înrăutățeștev ederea. Fumatul este, de asemenea, principala cauză a degenerării maculare, a cataractei și a deteriorării vaselor de sânge.

  Frecarea ochilor vă poate strica vederea:
  Te simți ușurat frecându-ți ochii? Cu toții nu știm consecințele pe care le putem supraviețui doar prin frecarea ochilor. Frecarea frecventă a ochilor poate duce la deteriorarea ireversibilă a corneei și chiar la ruperea vaselor sensibile din jurul ochilor.

  Puteți utiliza picături pentru ochi pentru a ușura senzația de mâncărime.

  Te uiți prea mult la ecranul computerului

  Alcoolul poate strica vederea:
  Cunoastem cu toții efectele dăunătoare cauzate de alcoolism, dar aceste obiceiuri vă pot afecta și vederea. Degenerarea maculară poate apărea mult mai devreme dacă o persoană bea cantități excesive de alcool.

  O alimentare săracă poate strica vederea:
  O vedere bună vine de la o nutriție adecvată. Există multe substanțe nutritive esențiale necesare pentru ochi sănătoși. Vitaminele E și C sunt necesare pentru ochii sănătoși, precum și acizii grași omega-3. Ar trebui să evităm consumul de alimente bogate în sodiu, deoarece acestea provoacă deshidratarea organismului și duc la uscarea ochilor. Ar trebui să bem întotdeauna apă și să mâncăm legume verzi și proaspete. Acest lucru va asigura fluxul de lichid necesar în ochi și va preveni uscarea și mâncărimea.