7 alimente care întăresc cartilajul oaselor și le restaurează rapid!

  Cartilajul se regenerează în funcție de alimentele pe care le consumați. Unele studii recente arată modul în care alimentele bogate în aminoacizi lizină pot oferi un mare ajutor deoarece acest aminoacid este implicat în reînnoirea colagenului, care este o parte esențială a cartilajului.

  Grenadă
  Rodia și sucul de rodie reduc nivelul substanței chimice inflamatorii asociate cu supraproducția unei anumite enzime. Această enzimă este necesară pentru înlocuirea cartilajului, dar cu prea mult din ea, cartilajul se uzează. Se recomandă să mănânci rodii și să bei suc natural de rodie în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână.

  Migdale
  Aceste nuci sunt bogate în acizi grași omega-3, vitamina E și mangan. Omega 3 reduce inflamația. Vitamina E este un antioxidant care protejează organismul de daune. Manganul ajută glucozaminele să funcționeze mai repede și mai eficient, deoarece restabilește articulațiile. O mână mică de migdale pe zi vă va ajuta să restaurați cartilajul.

  Turmeric și ghimbir
  Una dintre cele mai bune modalități de a crește cartilajul osos este de a include rădăcina de ghimbir și turmeric în dieta ta. Atât ghimbirul, cât și turmericul sunt venerate pentru proprietățile lor antiinflamatorii uimitoare. Nu numai că aceste două super-rădăcini vă ajută să vă protejați cartilajul de deteriorarea ulterioară, ele ajuta la ameliorarea durerii. 1/2 linguriță de ghimbir rasă și 1 linguriță de pulbere de turmeric în fiecare zi este suficientă pentru a intensifica acest proces.

  Usturoi
  Usturoiul vă protejează articulațiile și cartilajul. De asemenea, puteți mânca ceapă, praz — aceste alimente conțin compuși organici — sulfurici și sunt o sursă organică de sulf. Sulful este necesar pentru a preveni durerea articulară.

  Ulei de nucă de cocos
  Uleiul de nucă de cocos este bogat în uleiuri esențiale care reduc inflamația și durerea, hidratează țesuturile și protejează împotriva virușilor, bacteriilor și ciupercilor care dăunează organismului nostru. Poate fi folosit atât în interior cât și în exterior.

  Cireșe
  Cireșe, afine sau rodii, ajută la promovarea sănătății. Acest lucru se datorează unei substanțe numite antocianine, care este responsabilă pentru culoarea lor.

  Gelatina
  Gelatina are un avantaj — este un remediu natural excelent pentru restaurarea cartilajului genunchiului, șoldului și altor articulații. Gelatina sa dovedit a ajuta la regenerarea cartilajului, deoarece are o structură similară. În același scop, puteți folosi bulion de oase.