7 Alimente care întăresc și restaurează cartilajul !

  Cartilajul acționează ca un tampon, protejând oasele în timpul mișcării. Cartilajul este un tip de țesut conjunctiv care servește ca un liant între elementele scheletului, cum ar fi oasele, ligamentele și mușchii.

  Cartilajul se regenerează în funcție de alimentele pe care le consumați. Unele studii recente arată modul în care alimentele bogate în aminoacizi lizină pot oferi un mare ajutor deoarece acest aminoacid este implicat în reînnoirea colagenului, care este o parte esențială a cartilajului.

  Grenade

  Rodia și sucul de rodie reduc nivelul substanței chimice inflamatorii asociate cu supraproducția unei anumite enzime. Această enzimă este necesară pentru înlocuirea cartilajului, dar cu prea mult din ea, cartilajul se uzează. Se recomandă să mănânci rodii și să bei suc natural de rodie în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână.

  Migdale

  Aceste nuci sunt bogate în acizi grași omega-3, vitamina E și mangan. Omega 3 reduce inflamația. Vitamina E este un antioxidant care protejează organismul de daune. Manganul ajută glucozaminele să funcționeze mai repede și mai eficient, deoarece restabilește articulațiile. O mână mică de migdale pe zi vă va ajuta să restaurați cartilajul.

  Turmeric și ghimbir

  Una dintre cele mai bune modalități de a crește cartilajul osos este de a include rădăcina de ghimbir și turmeric în dieta ta. Nu numai că aceste două super rădăcini vă ajută să vă protejați cartilajul de deteriorarea ulterioară, dar ele ajuta si la ameliorarea durerii. 1/2 linguriță de ghimbir rasă și 1 linguriță de pulbere de turmeric în fiecare zi este suficientă pentru a intensifica acest proces.

  CITEȘTE ȘI 7 REMEDII PENTRU A CALMA SIMPTOMELE ARTRITE

  Usturoi

  Usturoiul vă protejează articulațiile și cartilajul. De asemenea, puteți mânca ceapă, praz — aceste alimente conțin compuși organo — sulfurici și sunt o sursă organică de sulf. Sulful este necesar pentru a preveni durerea articulară.

  Ulei de nucă de cocos

  Uleiul de nucă de cocos este bogat în uleiuri esențiale care reduc inflamația și durerea, hidratează țesuturile și protejează împotriva virușilor, bacteriilor și ciupercilor care dăunează organismelor noastre. Poate fi folosit atât în interior cât și în exterior.

  Cireșe

  Cireșe, afine sau rodii, ajută la promovarea sănătății. Acest lucru se datorează unei substanțe numite antocianine, care este responsabilă pentru culoarea lor.

  Gelatina

  Gelatina are un avantaj — este un remediu natural excelent pentru restaurarea cartilajului genunchiului, șoldului și altor articulații. Gelatina ajuta la regenerarea cartilajului, deoarece are o structură similară. În același scop, puteți folosi bulion de oase.

  Добавить комментарий