7 Alimente pentru subțierea sângelui

  7 alimente pe care cardiologii recomandă să le consumați pentru subțierea sângelui

  Starea sângelui este cel mai important indicator al funcționării sistemului cardiovascular al unei persoane. Depinde de funcționarea tuturor organelor și celulelor. Dacă este prea vâscoasă, funcția sa principală transportul, devine dificilă. Ca urmare, alimentarea cu sânge a organelor poate fi întreruptă, ceea ce va duce la dezvoltarea venelor varicoase și a trombozei. În acest caz, riscul de accident vascular cerebral și atac de cord crește.

  Cum să reducem vâscozitatea sângelui:

  Unu. Renunțați treptat la fumat dacă nu ați făcut-o deja. Păstrați o greutate normală a corpului și beți multă apă curată, în afară de ceai, compoturi și sucuri.

  Doi. Completați dieta cu alimente bogate în acid salicilic, acizi grași omega-3, iod și vitamina E.

  Ce alimente reduc vâscozitatea sângelui:

  Ulei de măsline

  Acest produs util conține acizi grași omega-3 și vitamina E, care diluează ușor sângele.

  Fructe de padure

  Căpșuni, coacăze, afine, zmeură și cireșe sunt fructe de padure bogate în acid salicilic. Normalizează densitatea sângelui și reduce inflamația. Folosind aceste produse veți îmbunătăți corpul și puteți face față diferitelor boli.

  Ghimbir

  Pe lângă faptul că ghimbirul diluează sângele, reduce și zahărul din sânge și accelerează metabolismul. Ar trebui să fie luate cu prudență la persoanele cu aritmie și presiunea crescută.

  Nuci și semințe

  Consumând o mână de nuci și semințe pe zi, diluați sângele și reduceți în mare măsură riscul bolilor de inimă și a vaselor de sânge. Acestea sunt surse de salicilați, vitamina E și acizi grași omega.

  Scorțișoară

  Scorțișoară acționează asupra corpului ca un anticoagulant puternic, și toate datorită cumarinei în compoziția sa. De asemenea, această substanță poate reduce presiunea, elimina inflamația și reduce dezvoltarea tumorilor.

  Usturoi

  Cu acest produs, bunicii noștri s-au apărat împotriva bolilor cardiovasculare. Reduce nivelul colesterolului » rău » din sânge și oxidabilitatea acestuia în acumularea de grăsimi și, de asemenea, normalizează presiunea. De asemenea, reduce vâscozitatea sângelui, reducând capacitatea sa de a forma cheaguri de sânge. Pentru tratament, atât usturoiul, praful de usturoi și extractul, cât și uleiul sunt potrivite.

  Ardei iute

  Compoziția piperului roșu iute include capsaicina, care crește circulația sângelui, crește fluxul de sânge către organe și reduce coagularea acestuia.

  Mulți folosesc aspirină pentru subțierea sângelui, deoarece este considerat medicamentul # 1. Efectul aspirinei nu este inofensiv: cu utilizarea regulată, poate provoca leziuni ale mucoasei tractului digestiv, provocând gastrită și ulcere.

  Consumați alimente din listă pentru a normaliza densitatea sângelui. Amintiți-vă că totul ar trebui să fie moderat!

  Добавить комментарий