7 Deficiențe Care Îngreunează Somnul

  Lipsa somnului poate duce la probleme cu concentrarea, productivitatea, imunitatea și gândirea pozitivă.

  Cantitatea corectă de somn de noapte este între 7 și 9 ore, în funcție de nevoile unice ale corpului tău.

  Crezi sau nu, aceste probleme de somn ar putea fi cauzate de un fel de deficiență. Dacă vă lipsește un anumit nutrient sau hormon.

  • Vitamina B12
   Vitamina B12 este o vitamină care este solubilă în apă și nu poate fi produsă de corpul uman pe cont propriu. Cea mai mare parte, poate fi găsită în produsele de origine animală, așa că este important pentru cei care nu mănâncă carne, pentru a vă asigura obtinerea suficient de ea.

  O lipsă de această vitamină a fost legată de o varietate de probleme de somn, inclusiv insomnie, somn agitat, și oboseală în timpul zilei. Există o mulțime de dovezi care arată că administrarea de suplimente B12 în doze mici poate crește calitatea somnului și poate preveni tulburarea somnului.

  În plus, o lipsă de vitamina B12 în dieta cuiva poate duce la probleme de starea de spirit, inclusiv depresie și o lipsă de gândire pozitivă. Aceste probleme vă pot face să vă simțiți și mai obosiți, sau, și mai rău.

  Simptomele deficitului de vitamina B12 includ:

  Probleme legate de somn
  Digestie slabă
  Dureri de cap și migrene
  Depresie
  Crampe
  Oboseală
  Declinul cognitiv

  Aici sunt unele alimente ce conțin vitamina B12:

  Sardine
  Păstrăv
  Somon
  Rinichi de animale
  Carne din ficat de animale
  Cereale alcoolizate
  Scoici
  Ton
  Carne de vită
  Drojdie nutrițională
  Lapte și produse lactate

  • VITAMINA D
   Deficiența de vitamina D nu pare să fie foarte frecventă, dar un șocant 41% dintre oamenii din SUA au această problemă într-o anumită măsură. Are sens, totuși, când te gândești la câți oameni își petrec viața în interior, lucrând în birouri sau făcând alte sarcini similare; în plus, mulți oameni sunt conștienți de pericolele intensei raze de soare și încearcă să o evite.

  Corpul produce vitamina D în mod natural. Mai important, o lipsă de vitamina D se poate manifesta de fapt într-un risc mai mare de a dezvolta diferite tulburări de somn, inclusiv insomnie. De fapt, orice compoziție neregulată sau neobișnuită a vitaminei D face să fie greu să adormi.

  Prea multă vitamina D — este la fel de rea și poate duce la somnolență excesivă în timpul zilei. Acest lucru va strica ciclul natural de somn al corpului, astfel încât nu va fi capabil să adormi noaptea.

  Simptomele deficitului de vitamina D includ:

  Căderea părului
  Boli regulate
  Dorsalgii
  Dureri musculare
  Vindecarea incetinita a ranilor
  Oboseală
  Durere și pierdere osoasă
  Depresie

  Aici sunt unele opțiuni alimentare pentru extra vitamina D:

  Sardine
  Gălbenuș de ou
  Fulgi de ovăz și cereale
  Ulei de ficat de Cod
  Somon
  Suc de portocale
  Creveți
  Hering
  Conserve de ton
  Ciuperci
  Lapte și lapte de soia

  • Fier
   Anemia este o condiție foarte comună, definită ca o deficiență în fier mineral. Deficiențele ușoare nu se manifestă de obicei atât de sever, dar provoacă probleme minore – și una dintre aceste probleme are de-a face cu somnul.

  Există o mulțime de alimente bogate în fier disponibile, dar suplimente de fier sunt destul de comune. Este de remarcat dacă sunteți consumator de alimente bogate în fier, dar anemia continuă să arate semne , aceasta poate fi semnul unei probleme de sănătate mai grave. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă observați astfel de probleme.

  Simptomele deficitului de fier includ:

  Pierderea apetitului alimentar
  Oboseală
  Durere toracică
  Amețeli sau stare de confuzie
  Slăbiciune
  Respirație scurtă
  Extremități reci
  Creșterea frecvenței cardiace rapide
  Pofte pentru produse nealimentare
  Durere sau inflamarea limbii
  Aici sunt unele opțiuni alimentare pentru fier suplimentar:

  Legume verzi
  Carne roșie
  Pește
  Linte
  Organe
  Semințe
  Rață
  Turcia
  Ou
  Nuci
  Fructe uscate
  Carne de porc
  Pui
  Boabe întregi
  Fasole

  • Vitamina B6
   Cunoscut sub numele de piridoxină, acest nutrient solubil în apă, este crucial pentru conversia aminoacizilor în transmițătorul de serotonină. Asta înseamnă că facilitează gândirea pozitivă și îți menține starea de spirit echilibrată.

  Nivelurile echilibrate de serotonină sunt bune pentru tine, deoarece acestea ajută la echilibrarea melatonina la rândul său. Pe scurt, un hormon echilibrat duce de obicei la alți hormoni la fel de echilibrați. Deci, reglarea dispoziției tale este esențială pentru somnul tău.

  În plus, studiile au arătat că persoanele care nu consumă suficientă vitamina B6 ajung să aibă de-a face cu calitatea proastă a somnului. Alte cercetări indică faptul că suplimentele cu vitamina B6 ajută ciclurile de somn să fie mai restauratoare și odihnitoare; participanții la studiu s-au trezit simțindu-se mai împrospătați și energizați în fiecare dimineață.

  Vitamina B6 se găsește în alimente precum năut, somon, pepene verde și spanac.

  Simptomele deficitului de vitamina B6 includ:

  Frecvență crescută a bolii
  Durere în buze
  Epuizare
  Umflarea, înroșirea limbii
  Furnicături
  Erupții cutanate
  Modificări ale dispoziției
  Convulsii

  Aici sunt unele opțiuni alimentare pentru extra vitamina B6:

  Somon
  Carne de vită
  Lapte
  Ton
  Struguri
  Ficat de pui
  Cartof dulce
  Năut
  Avocado
  Banană
  Nuci
  Mango
  Mazăre verde
  Ouă
  Cereale
  Ananas
  Spanac
  Morcovi

  • Magneziu
   Magneziul joacă un rol important în producerea enzimelor. O astfel de enzimă este legată de producerea unui neurotransmițător cunoscut sub numele de acid gamma-aminobutiric sau GABA pe scurt. Fără suficient GABA, sistemul tău nervos suferă, simțurile tale sunt amorțite, și somnul devine mai greu.

  Deficitul de magneziu a fost legat de simptomele clasice ale insomniei. Este, de asemenea, un mineral destul de periculos. Acesta poate duce, de asemenea, la modificări ale dispoziției, anxietate, și mai puține funcții pozitive ale creierului în ansamblu.

  Simptomele deficitului de magneziu includ:

  Lipsa poftei de mâncare
  Vărsături
  Greață
  Hipertensiune arterială
  Frecvență cardiacă neregulată
  Slăbiciune
  Crampe musculare
  Convulsii musculare și contracții
  Osteoporoză
  Astm bronșic
  Epuizare
  Tulburări ale dispoziției
  Aici sunt unele opțiuni alimentare pentru magneziu suplimentar:

  Legume verzi cu frunze
  Banană
  Semințe
  Avocado
  Broccoli
  Smochine
  Nuci și legume
  Mazăre
  Zmeură
  Sparanghel
  Somon
  Varză de Bruxelles
  Ton
  Boabe întregi
  Varză
  Cacao și ciocolată neagră
  Macrou
  Fasole verzi
  Tofu

  • VITAMINA C
   Vitamina C este bună pentru multe, multe lucruri, și probabil știi cel mai bine pentru combaterea bolii. Dar este, de asemenea foarte bun pentru reglarea stresului, ajutând la reducerea nivelului hormonilor de stres. Acest lucru, la rândul său, poate pentru un somn mai bun, deoarece stresul se manifestă de obicei prin insomnie sau somn agitat.

  Cercetarea a indicat, de fapt, că vitamina C reduce nivelurile de cortizol, care este un hormon de stres deosebit de bine cunoscut în organism. Acesta este modul în care îmbunătățește toleranța generală la stres și ajută la prevenirea privării de somn.

  Simptomele deficitului de vitamina C includ:

  Lipsa imunității
  Anemie
  Dureri și umflături ale articulațiilor
  Întârzierea vindecării rănilor
  Înroșirea foliculilor de păr
  Sângerare gingivală
  Linii sau roșeață pe unghii
  Piele brută, deteriorată și uscată
  Echimoze ușoare
  Slăbiciune osoasă
  Creștere în greutate
  Modificări ale dispoziției
  Oboseală

  Aici sunt unele opțiuni alimentare pentru extra vitamina C:

  Ardei
  Varză de Bruxelles
  Coacăze negre
  Kiwi
  Frunze de muștar
  Broccoli
  Fructe citrice
  Căpșuni
  Varză
  Pătrunjel
  Cimbru

  • Melatonină

  Melatonina este hormonul natural de somn al corpului. Fără ea somnul nu e posibil. Acesta este motivul pentru care este un lucru bun că organismul produce acest hormon pe cont propriu. Problema este că o mulțime de obiceiuri pot reduce prezența acestui hormon.

  Lumini strălucitoare, inclusiv de la tot felul de ecrane de dispozitive, sunt cauza principală a deficitului de melatonină în lumea noastră modernă. Filtrele de lumină albastră ajută într-un fel, dar nu la fel de mult cât au nevoie. O dieta proasta poate provoca producția de melatonina.

  Pentru o producție mai bună de melatonină, puteți opta pentru alimente mai sănătoase și mai multe rutine de culcare pozitive care nu implică un televizor, calculator, sau telefon. Suplimentele de melatonină sunt, de asemenea, disponibile pentru cei care se luptă cu adevărat cu producerea suficient de acest hormon crucial.

  Se crede că unele alimente cresc producția de melatonină.

  Nuci comune
  Banane
  Fructe de Goji
  Portocale
  Ananas
  Tomate
  Migdale

  GÂNDURI FINALE ASUPRA UNOR DEFICIENȚE CARE FAC GREU SĂ ADORMI

  Deficiențele pot fi surse de somn rău, și te pun la un risc mare de a dezvolta tulburări de somn. E important să te asiguri că dieta și stilul tău de viață includ toți nutrienții esențiali de care are nevoie corpul tău sau riști să înfrunți mai mult decât cu un somn prost.

  Există o mulțime de opțiuni pentru tine, de la ajustarea planurilor de masă pentru a lua suplimente a ajuta la eradicarea deficiențelor. Rețineți că prea mulți dintre acești nutrienți sunt la fel de răi ca o deficiență, așa că asigurați-vă că mâncați totul în echilibru!

  De asemenea, trebuie să discutați despre administrarea de suplimente sau despre modificarea semnificativă a dietei cu un medic profesionist

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să dați un like la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi : https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Добавить комментарий