7 Simptome de deficit de magneziu la femei


  O femeie se confruntă cu sarcini enorme — îngrijorări familiale, dispute de lucru, stres constant, care adesea se alătură diferitelor diete în căutarea unei figuri frumoase. Toate acestea conduc la faptul că în corpul sexului mai slab se formează un deficit persistent de magneziu — un oligoelement care participă direct la cele mai importante procese biochimice.

  Cel mai adesea, deficitul de magneziu are motive alimentare — adică lipsa acesteia este asociată cu caracteristicile nutriției (utilizarea unui număr redus de alimente care conțin acest oligoelement), abuzul de cafea, cofeină și băuturi alcoolice.

  Lipsa de magneziu provoacă stres, activitate fizică mică, fumat. Acest simptom poate apărea în timpul revizuirilor hormonale ale corpului unei femei — în timpul sarcinii și menopauzei.

  Semne de deficit de magneziu la femei
  În unele cazuri, deficitul se dezvoltă datorită bolilor — diabet zaharat, insuficiență cardiacă, insuficiență renală.

  Principalele simptome ale deficienței de magneziu care apar cel mai frecvent la femei:

  1. Încălcarea ciclului menstrual.
  2. Tulburări digestive. Cu deficit de magneziu, constipația cronică se dezvoltă datorită scăderii activității musculare a intestinului.
  3. Tulburările vegetative la femei se manifestă cel mai adesea sub formă de cefalee, amețeli, slăbiciune, transpirații, sentimente de lipsă de aer, chiar și cu tulburări ușoare, senzație de aglomerare în gât. Aceleași simptome se pot manifesta din cauza schimbării condițiilor meteorologice.
  4. Încălcarea scaunului, manifestată în constipație cronică, care poate alterna cu diaree non-stop.
  5. Deficitul de magneziu se caracterizează prin spasme musculare involuntare. Acesta poate fi un tic nervos, un ochi care se mișcă, crampe la nivelul membrelor, precum și un simptom al picioarelor neliniștite. Poate exista o senzație de amorțeală, furnicături și furnicături în mâini și picioare.
  6. Activitatea inimii, palpitații ale inimii.
  7. La femei, lipsa de magneziu este adesea însoțită de o deteriorare a aspectului — părul devine fragil, cade intens. Unghiile se desprind și se sparg adesea. Se schimbă și starea pielii — există uscăciune. În același timp, toate produsele cosmetice și procedurile sunt doar temporare și nu elimină complet problema creată.

  Magneziul intră în organism cu alimente, deci pentru a rezolva această problemă, trebuie să revizuiți nutriția și să includeți cât mai multe alimente care conțin acest oligoelement în dietă.

  Este important să explicăm că, cu stres și boli cronice, magneziul este permis în cantități mai mari decât intră în organism. prin urmare, în unele cazuri, este recomandabil să luați medicamente care conțin acest microelement.

  În orice caz, simptomele de mai sus ar trebui să fie un motiv pentru examinare. La urma urmei, ele apar nu numai cu o lipsă de magneziu, ci pot indica și boli grave care necesită un tratament.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/ 

  Добавить комментарий