9 Alimente care luptă împotriva depresiei mai bine decât medicamentele!

  Mai jos sunt 9 alimente și băuturi pentru cei care suferă de depresie :

  Ceai verde
  Oamenii au folosit mult timp ceaiul verde pentru a lupta împotriva depresiei. Polifenolii lui măresc aprovizionarea creierului cu dopamină — un neurotransmițător «fericit». De asemenea, crește sensibilitatea la insulină care asigură aportul de glucoză la creier. Și, conform unui studiu, cu cât bei mai mult ceai verde, cu atât mai bine primești.

  Migdale
  O porție de 100 de grame de migdale conține până la 268 mg de magneziu, un mineral care face minuni pentru migrene și depresie. Femeile și bărbații cu vârsta cuprinsă între 19 și 30 de ani au nevoie de 310 mg și respectiv 400 mg de magneziu.

  Somon
  Grăsimile omega-3 din somon facilitează accesul serotoninei la creier, care este esențial pentru tratarea depresiei, deoarece serotonina este un alt neurotransmițător. Efectele antidepresive s-au dovedit a crește odată cu aportul de acizi grași omega-3 și au tendința de a scădea odată cu lipsa somonului și a grăsimilor omega-3 în dieta zilnică.

  Avocado
  Avocado sunt pline cu potasiu, oferind 5 mg în 100 de grame. Acest lucru este foarte important, deoarece produsele cu potasiu ridicat elimina simptomele de stres și depresie. Doza recomandată pentru adultți mediu este de 4700 mg de potasiu pe zi.

  Ciocolată
  Dacă doriți să beneficiați de avantajele combaterii depresiei, aveți nevoie de ciocolată neagră. Sa dovedit științific că cacao în ciocolată neagră crește nivelul serotoninei și dopaminei, reducând în același timp cantitatea de hormon de stres. 40 de grame de ciocolată neagră pe zi este suficientă pentru a produce acest efect.

  Banane
  Bananele conțin niveluri ridicate de triptofan, un nutrient pe care creierul îl transformă în 5-HTP. Apoi, 5-HTP se transformă în serotonină și melatonină. Ca un bonus suplimentar, bananele sunt pline cu potasiu și magneziu.

  Afine
  Afinele sunt cunoscute pentru proprietățile sale antioxidante puternice și capacitatea de a reduce stresul oxidativ, care este principala caracteristică a depresiei. În mod surprinzător, chiar ajută creierul să crească celule noi, si că tratează și depresia.

  Sparanghel
  Sparanghelul este bogat în acid folic și vitaminele B, care sporesc sănătatea mintală prin menținerea transformării triptofanului în organism.

  Spanac
  Nu în ultimul rând, spanacul conține acid folic. Acest lucru este important, deoarece deficitul de acid folic este asociat cu depresia. Acidul folic crește, de asemenea, nivelul serotoninei și dopaminei și poate fi utilizat pentru a crește eficacitatea antidepresivelor

  Добавить комментарий