9 Proprietăți subestimate ale spirulinei

  Spirulina este o bacterie (cianobacteria mai exact) și o plantă care are capacitatea de a fotosinteza.

  Nu are membrană celulară, datorită acestui fapt Spirulina transformă cu ușurință energia soarelui și absoarbe o varietate de substanțe organice din dioxid de carbon și apă.

  Beneficiile spirulinei:

  1) Bogată în proteine. În spirulina sa găsit 60-70% proteine (în carne doar 21-40%) și această proteină conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea organismului, si celori batrâni.

  2) Reduce apetitul. În compoziția spirulinei există fenilalanină — datorită acesteia vine un sentiment de saturație. Luați spirulina înainte de mese pentru a forma un gel care încetinește golirea stomacului și reduce foamea.

  3) Calciu pentru oase. Un studiu al oamenilor de știință americani a constatat că spirulina are 180% mai mult calciu decât laptele. Calciul este pentru a întări oasele și pentru a preveni osteoporoza. 3 g de spirulină conține aproximativ 10 mg de calciu.

  4) Antioxidant puternic. 3 g de spirulină conține mai mulți antioxidanți și substanțe antiinflamatoare decât cinci porții de fructe și legume.

  Spirulina este bogată în macro și microelemente (vitaminele A, C, E, PP, B1, B2, B3, B6, B12). Într-o lingură de pulbere de spirulină, fierul este la fel de mult ca în 50 de mere medii.

  Vitaminele B se găsesc în spirulina de 40-150 de ori mai mult decât în brânză, lapte, brânză de vaci, pește, carne, ouă și unt.

  5) Scade colesterolul. Spirulina este bogată în acizi grași esențiali, principala fiind acidul gama-linolenic. Reduce cantitatea de colesterol rău în sânge și previne acumularea acestuia în vasele de sânge.

  6) Conține beta-caroten. De 10 ori mai mult decât în morcovi. Beta-carotenul este cunoscut ca urmare a proceselor oxidative transformate în vitamina A.

  Conform conținutului de vitamina A, Spirulina depășește ouăle de 1500 de ori, untul și brânza-de 400 de ori, laptele-de 10.000 de ori. Potrivit rezultatelor cercetării, beta-carotenul luptă împotriva colesterolului și a tumorilor canceroase și vindecă rănile.

  7) Conține fier. 1g spirulina conține 1 mg de fier. Fierul face parte din eritrocite, hemoglobină, celule roșii din sânge, enzime, afectează sistemul imunitar și schimbul total de energie. Fierul din spirulină este complet absorbit de organism.

  Într-o lingură de pulbere de spirulină, fierul este la fel de mult ca în 50 de mere medii. Specialiștii susțin că administrarea a 4 g de spirulină pe zi asigură o creștere rapidă a hemoglobinei în sânge.

  8) Bogată în magneziu. Magneziul este responsabil pentru funcționarea normală a mușchilor, transmiterea impulsurilor nervoase, ritmul cardiac, rezistența osoasă, sinteza proteinelor și tensiunea arterială.

  2 g de spirulină conține 10 mg de magneziu.

  9) Bogată în zinc.

  Zincul are proprietăți antiinflamatorii, întărește imunitatea, asigură vindecarea rapidă a rănilor, promovează absorbția vitaminei A, îmbunătățește starea părului, are un efect pozitiv asupra capacității mentale a unei persoane etc.

  Spirulina conține toate substanțele nutritive necesare unei persoane. Oamenii de știință estimează că 1 g de spirulină conține aceleași substanțe utile ca și în 1 kg de legume asortate.

  Добавить комментарий