9 Semne care arată că toxinele otrăvesc ficatul

  Până nu este prea târziu și până când nu a apărut o boală gravă, merită acordată atenție unor semne.

  Ficatul este un organ, al doilea cel mai mare după piele, este responsabil pentru exercitarea funcțiilor de bază ale sănătății.

  În fiecare zi, ficatul filtrează sângele și elimină toxinele din celulă, de care organismul nu mai are nevoie. Este responsabil pentru sinteza de carbohidrati si grasimi. Acumulează vitaminele A, D, E, K, care sunt esențiale pentru menținerea energiei fizice și mentale bune.

  Deși este un organ de descărcare, prea multe toxine pot interfera cu funcționarea normală, ceea ce, la rândul său, va afecta sănătatea generală. Ficatul se poate curăța în fiecare zi, dar dacă acest organ este supraîncărcat, aceste funcții sunt dificil de efectuat, ceea ce împiedică ficatul să-și exercite în mod optim procesele specifice.

  Prin urmare, este important să recunoaștem simptomele intoxicației la timp și să facem un plan de detoxifiere. Mai jos vom vorbi despre 9 semne că ficatul este afectat de alimente toxice.

  1. Schimbarea culorii urinei și a fecalelor
   Schimbarea culorii și mirosului de urină și fecale este un indicator al mai multor probleme interne de sănătate. Deși pot fi cauzate de starea sistemului urinar și gastrointestinal, ele pot fi, de asemenea, un simptom cheie pentru detectarea în timp util a problemelor hepatice. Ficatul otrăvit de toxine poate afecta schimbarea culorii fecalelor. Culoarea devine mai ușoară sau mai întunecată.
  2. Spasme și procese inflamatorii în stomac
   Deși este dificil să determinăm exact când spasmele sau inflamația abdominală sunt cauzate de intoxicația hepatică, acest simptom nu trebuie ignorat.

  Spasmele persistente pot indica faptul că ficatul nu funcționează corect și este dificil să elimine substanțele nocive. De asemenea, o manifestare frecventă este inflamația constantă, care este însoțită de formarea gazelor.

  1. Iritarea pielii

  Deșeurile acumulate în ficat se manifestă întotdeauna împreună cu iritarea pielii. Mâncărimea de origine incomprehensibilă, dermatita și uscăciunea pot fi rezultatul intoxicației hepatice.

  1. Arsuri la stomac
   Arsurile la stomac sunt însoțite de boli care afectează sistemul digestiv și ficatul.
  2. Diaree

  Diareea poate provoca mulți factori, inclusiv cei care afectează ficatul și vezica urinară. Atunci când diareea devine constantă și nu are o cauză aparentă, ficatul poate avea nevoie urgent de detoxifiere.

  1. Senzație de oboseală
   Când ficatul este supraîncărcat cu toxine, își pierde capacitatea de a filtra sângele și nu poate menține un nivel suficient de oxigen. Astfel, activitatea mentală și fizică a unei persoane scade, apare un sentiment de oboseală și dorință de odihnă constantă.
  2. Pierderea bruscă a apetitului
   Deși, din mai multe motive, pierderea poftei de mâncare poate fi normală, merită totuși să acordați atenție atunci când apetitul lipsește întotdeauna.

  După câteva zile de această afecțiune, pot apărea probleme de deficit de nutrienți, precum și alte reacții nedorite.

  1. Retenție de lichide
   Retenția de lichide este mai frecventă la persoanele cu afecțiuni renale, dar poate apărea din cauza problemelor hepatice. De regulă, inflamația se manifestă în picioare, și alte părți ale corpului.
  1. Piele galbenă
   Îngălbenirea pielii este rezultatul acumulării unei substanțe cunoscute sub numele de bilirubină. Bila se formează în ficat și îndeplinește un rol în procesul de digestie a alimentelor. Dacă ficatul are probleme în eliminarea toxinelor din sânge, bilirubina se acumulează în sânge, ducând la schimbarea culorii pielii.

  Aveți oricare dintre aceste simptome?
  Dacă credeți că suferiți de două sau mai multe simptome pe care le-am menționat, luați în considerare un program de detoxifiere și vizitați un medic dacă este posibil.