Alimentele care vă distrug articulațiile

  Artrita este o leziune a articulațiilor care este cauzată de procesele inflamatorii din organism. Aceasta este o patologie destul de frecventă, principalul simptom al acesteia fiind durerea severă. Pentru ameliorarea simptomelor și pentru a preveni progresia bolii, va ajuta o dieta corect compusă.

  Excluzând produsele care provoacă probleme, este posibil să se retragă excesul de lichid, creând o povară suplimentară asupra articulațiilor, să se reducă procesele inflamatorii și sindromul durerii.

  Excludeți aceste alimentele dacă suferiți de artrită și orice probleme articulare

  Produse de origine animală
  Carne de soiuri grase — carne de porc, carne de vită și rață, conține acid arahidonic. Când este absorbit de organism, acesta este împărțit în derivați oxidați de acizi grași, care provoacă procese inflamatorii și agravează cursul bolilor.

  Carbohidrați
  Este vorba despre carbohidrații rafinați care în baza cărora se fac băuturilor carbogazoase, a produselor de patiserie, a dulciurilor, a maionezei, a ketchupului și a multor produse conservate. Aceste delicatese delicioase, dar dăunătoare în toate privințele, provoacă depunerea excesului de greutate. În plus, utilizarea lor provoacă o încălcare a alimentării cu sânge a vaselor de sânge, îngreunează aportul de oxigen și substanțe nutritive la articulații. Astfel, deteriorarea stării .

  Gluten
  Substanța proteică gluten este disponibilă în toate culturile de grâu. Poate deveni unul dintre factorii care provoacă boli inflamatorii. Studiile medicale au confirmat faptul că excluderea produselor din secară, grâu, orz, a contribuit la îmbunătățirea semnificativă a bunăstării pacienților cu artrită reumatoidă.

  Solanin
  Solanina, care se găsește în vinete, ardei, roșii, cartofi – poate avea un efect negativ asupra unor oameni. Aceasta afectează activitatea sistemului nervos, poate provoca dureri de cap și modificări articulare. Unii oameni au o sensibilitate crescută la produsele care conțin alcaloid solanin, printre care — gută și artrită dureroase. Reducerea consumului acestor legume poate ajuta la rezolvarea multor probleme de sănătate. Dar și o veste bună — în timpul tratamentului termic, legumele pierd până la 50% din substanțele nocive.

  Sare
  Utilizarea sarei de masă în proporțiile potrivite este necesară pentru sănătatea și funcționarea normală a corpului. Dar utilizarea crescută a sării poate provoca tulburări grave în organe și țesuturi și aparatul articular al unei persoane. Mulțimea de sare pe care o persoană o consumă cu produse semifinite, cârnați și conserve, contribuie la retenția de lichide în organism, depunerea de substanțe nocive în articulații, creșterea greutății corporale, creșterea inflamației și disconfortului.

  Alimente prăjite
  Toată lumea știe despre pericolele alimentelor supraîncălzite grase! Da, este delicios, dar pacienților cu artrită este absolut contraindicat. Și, în plus, provoacă probleme cu inima, organele și sistemele digestive și agravează activitatea întregului organism.

  Ceai și cafea
  Cofeina, spală cantități mari de calciu din țesutul osos. Astfel, el este unul dintre factorii care distrug țesutul osos și provoacă apariția artritei sau agravează severitatea acestuia.

  Băuturi alcoolice
  Consumul băuturilor alcoolice nu aduce beneficii organismului. Niciodată. Poate agrava în mod semnificativ severitatea oricărei boli. Prin urmare, cu orice încălcare a sănătății, medicii recomandă în primul rând excluderea alcoolului. Cu artrita, chiar și cele mai slabe băuturi spirtoase sporesc procesele inflamatorii în articulații, provoacă umflături, spală potasiul și promovează subțierea țesutului cartilaginos. Și previne recuperarea, deoarece nu permite analgezicelor să ușureze starea pacientului.

  Procesele inflamatorii în articulații pot provoca dizabilități umane. Prin urmare, este foarte important să vă monitorizați sănătatea, să vă adresați medicului la timp și să ajustați nutriția. Menținerea modului corect de viață este cea mai bună prevenire a tuturor bolilor, inclusiv a artritei.

  Добавить комментарий