Beneficiile usturoiului încolțit

  Într-un cățel încolțit conține acele substanțe utile care nu sunt chiar și în usturoiul obișnuit. Ceea ce merită doar un întreg set de antioxidanți: allicin, Allin și diallildisulfid. Vă vom spune mai multe despre cazuri în care usturoiul încolțit este deosebit de util.

  De ce să mănânci usturoi încolțit

  În procesul de germinare, în usturoi apar noi enzime cu acțiune puternică, capabile să reziste multor boli. Chiar și la gust, coțurile verzi sunt mai ascuțite și cu o aromă bogată.

  Este util să mănânci un cățel încolțit pe zi daca ai imunitatea scăzută și boli virale.

  Din usturoi se fac multe tincturi pentru curățarea vaselor de sânge și normalizarea inimii. Dar usturoiul încolțit în astfel de cazuri nu trebuie înmuiat, insistat sau aburit — luați și mâncați!

  Medicina populară recomandă utilizarea usturoiului încolțit pentru prevenirea accidentului vascular cerebral și evitarea trombozei.

  Usturoiul încolțit ajută la otrăvire, va opri diareea.

  Previne dezvoltarea celulelor maligne, curăță organismul de agenți cancerigeni.

  Antioxidanții usturoiului încolțit pot întrerupe îmbătrânirea prematură a celulelor și apariția ridurilor.

  Cum să mănânci usturoi încolțit

  • Usturoiul de casă este mai util decât cel cumpărat. Aveți grijă, în supermarketuri se găsește adesea usturoi chinez.
  • Cel mai bine este să germinezi singur usturoiul, creând condiții favorabile pentru apariția Verzilor.
  • Înainte de utilizare, tăiați usturoiul în jumătate și asigurați-vă că are culoare bogată, nu înnegrite și nu au început să putrezească.
  • Adăugați un astfel de condiment la feluri de mâncare preferate, fără a recurge la tratamentul termic. Rețineți că usturoiul încolțit are un gust mai bogat decât cel obișnuit și poate fi exagerat cu cantitatea!