Când lămâia, ghimbirul, ceapa și usturoi vă sunt contraindicate

  Știm cu toții că ceapa, usturoiul, lămâia și ghimbirul sunt foarte benefice pentru sănătate.

  Aceste produse contribuie la creșterea imunității, astfel încât acestea sunt de obicei folosite în timpul sezonul rece.

  Și, bineînțeles, acum cu pandemia COVID-19 din întreaga lume, popularitatea lor a crescut mult. Cu toate acestea, experții susțin că aceste patru produse nu sunt întratât de bune pentru unii oameni, după cum se crede. Și pentru unii oameni aceste produse sunt chiar interzis să mănânce!

  Lămâie


  Beneficiile lămâii au provocat mult timp o mulțime de controverse. Pe de o parte, acest fruct este renumit pentru o mulțime de vitamine și minerale, pe de altă parte — este foarte acid, iar acest lucru, după cum cred unii, este periculos pentru sănătate. De fapt, teama de acid de lămâie nu are nici o bază științifică.
  Da, are o mulțime de acizi organici, dar stomacul nostru este programat să le reziste. Prin intrarea în organism, acizii organici pot schimba echilibrul în partea alcalină.
  Acest lucru este util pentru guta și prezența pietrelor renale din acidul uric. Dar nu și cu oxalat.

  Ghimbir


  Ghimbir — » trusa de prim ajutor » a adepților medicinii tradiționale. Oamenii cred că, cu ajutorul acestei plante, este posibil să vindece aproape orice — în 2020 și coronavirusul a intrat în această listă de boli. Dar, referindu-se la baza publicațiilor științifice, se poate observa că beneficiile acestui produs sunt în mod clar exagerate. Oamenii de stiinta din Asia spun ca ghimbirul poate imbunatati cursul diabetului, poate avea un efect antiinflamator si poate promova pierderea in greutate. Colegii lor americani și europeni au descoperit că rădăcina acestei plante este eficientă împotriva greaței în timpul sarcinii și greaței cauzate de tratamentul cu chimioterapie. Dar toate rezultatele sunt doar preliminare, deoarece cercetarea continuă până acum. Dar știm cu siguranță că ghimbirul este un produs foarte picant și savuros, ceea ce înseamnă că poate provoca probleme persoanelor cu dispepsie funcțională, hemoroizi și reflux de acid. Prin urmare, utilizați-l sau nu, depinde de dvs.-deși nu este un panaceu, dar în același timp un aditiv gustos și util la alimentele principale.

  Usturoi

  Woman holding garlic. Concept — Simple Life.


  Usturoiul este un alt produs care salvează de la de la răceli, până la spirite rele. Probabil ați auzit adesea că pentru a crește imunitatea este suficient să consumați cel puțin un cățel de usturoi pe zi. Dar este adevărat? Dar adevărul este că: usturoiul este unul dintre principalii «provocatori» de arsuri la stomac, eructații și alte simptome de reflux de acid. Datorită efectului său coleretic pronunțat, usturoiul poate fi util pentru persoanele sănătoase, dar oamenii cu colelitiază le este strict interzis. De asemenea, există opinia că usturoiul ajută la infarct și diabet. Poate că acest lucru este adevărat, deoarece numeroase studii au arătat că consumul regulat de usturoi ajută la scăderea colesterolului, a zahărului din sânge și la normalizarea tensiunii arteriale.

  Ceapa

  Apropo, ceapa este pe lista produselor interzise ale majorității faimoaselor «mese» ale lui Pevzner. Un terapeut sovietic renumit a recomandat să renunțe la ceapă persoanelor cu ulcer gastric, boală duodenală, gastrită, colită și alte boli. Dar, în general, este un aditiv util și gustos la feluri de mâncare.