Cât de dăunător este cuptorul cu microunde: 3 efecte negative


  În ultimii ani, experții au efectuat o mulțime de studii pe tema influenței cuptoarelor cu microunde asupra sănătății noastre. Rezultatele au fost dezamăgitoare. Se pare că alimentele gătite în cuptorul cu microunde nu numai că pierd proprietățile nutritive, ci și dăunează corpului.

  Cât de dăunător este cuptorul cu microunde: 3 efecte negative

  Mulți dintre noi au uitat cum e a încălzi o porție de borș sau cotlet pe aragaz. Cuptorul cu microunde a luat un loc solid printre facilitățile de uz casnic tehnice. Fiecare bucătărie are acest dispozitiv pentru gătit rapid, dezgheț și aproape instantanee de încălzire a alimentelor. Experții recomandă utilizarea acestui dispozitiv cât mai rar posibil. Să vedem de ce.

  Efectul cuptorului cu microunde asupra sănătății
  O mulțime de studii privind funcționarea cuptoarelor cu microunde confirmă faptul că acest aparat electric de uz casnic este capabil să dăuneze sănătății noastre.

  CITEȘTE : 6 Alimente Pentru Creier (Care Te Vor Face Geniu)

  Sub influența undelor electromagnetice, compoziția chimică a alimentelor se schimbă, ceea ce duce la consecințe negative.

  Cât de dăunător este cuptorul cu microunde: 3 efecte negative

  Cum funcționează cuptorul cu microunde

  Funcționarea cuptorului cu microunde implică utilizarea undelor electromagnetice. În interiorul cuptorului este încorporat un tub-magnetron. Există radiații (aproximativ 2450 MHz). Radiația intră în interacțiune cu particulele de alimente în timpul gătitului. Valurile din cuptor schimbă ciclic polaritatea de la pozitiv la negativ la o rată extraordinară (de milioane de ori pe secundă.). În procesul de frecare moleculară, aminoacizii sunt descompuși și dobândește proprietăți toxice.

  Acțiunea microundelor schimbă masa moleculară la compoziție, în proces ce apar cancerigene, cade biocompatibilitatea de substanțe necesare organismului (de exemplu, vitamine și minerale), se pierde până la 90% din potențialul energetic al mesei, scade rata de proteine și se formează radicalii liberi.

  Trei efecte negative ale microundelor

  • Alimente supraîncălzite. Dorind să obținem apă fiartă, riscăm ca recipientul să explodeze sub influența temperaturilor ridicate. Prin încălzirea oricărui lichid în cuptorul cu microunde, trebuie să fiți extrem de atenți.

  CITESTE : Cum Să Determini Dimensiunea Unei Porții De Mâncare

  • Sub influența temperaturii, recipientele fabricate din plastic eliberează compuși chimici. Intrarea lor în organism poate provoca apariția și dezvoltarea neoplasmelor nedorite. Acești compuși sunt numiți agenți cancerigeni. Alegeți în acest scop vase din sticlă sau ceramică.
  • Modificări negative în compoziția produselor alimentare. Funcționarea cuptorului cu microunde reduce conținutul de vitamina B12 în alimente (această vitamină participă la formarea celulelor roșii din sânge) și distruge aproape complet flavonoidele, având un efect antiinflamator și luptând împotriva cancerului. Categoric nu este de dorit să se încălzească laptele matern în cuptor. Procesul distruge enzimele utile și privează laptele de capacitățile antibiotice.

  Cât de dăunător este cuptorul cu microunde: 3 efecte negative

  Cuptorul cu microunde — pericol pentru sanatate

  Sărurile minerale din legume se modifică în radicali liberi, provocând apariția și dezvoltarea neoplasmelor maligne.

  Consumul constant de mâncăruri încălzite sau gătite în cuptor provoacă oncologia stomacului, intestinelor, colonului.

  Utilizarea sistematică a meselor » din cuptorul cu microunde » stimulează creșterea celulelor canceroase.

  Apar încălcări ale plasmei și ganglionilor limfatici și, ca o consecință, o apărare imună mai slabă a corpului.

  Se dezvoltă disfuncția cognitivă a creierului. Pierderea memoriei, deteriorarea concentrației și instabilitatea emoțională.

  Reduce la minimum conținutul de nutrienți, oligoelemente, vitamine din alimente.

  Secreția de hormoni este inhibată sau se întrerupe

  Aproximativ 75% din antioxidanți sunt distruși, deoarece radiația electromagnetică schimbă chimicul. structura.

  CITESTE Ce Se Va Întâmpla Cu Corpul Tău Mâncând Semințe De In În Fiecare Zi?

  Nu uitați că confortul și confortul de uz casnic nu trebuie întotdeauna să fie o prioritate de viață. Gândiți-vă la sănătate și sănătatea celor dragi. Utilizați cuptorul cu microunde cât mai rar posibil, gândiți-vă la metodele tradiționale de gătit alimente gustoase și sănătoase. La urma urmei, timpul nu este cel mai scump pe care îl avem.

  Добавить комментарий