Cât de util este Mango: 9 motive pentru a include fructul în dieta zilnică


  În ultimii ani, mai multe fructe exotice au început să apară pe rafturile magazinelor. Unul dintre ele este Mango. Mulți compatrioți îl dobândesc exclusiv pentru un gust neobișnuit. Și ce efect poate avea acest fruct asupra corpului?

  Mango este un fruct alungit, de multe ori roșu — galben sau verde-portocaliu. Pulpa este suculentă și elastică. Fructul exotic conține vitaminele B (B1 ,B2, B5, B6, B9), vitaminele A, E, C și D, precum și substanțele minerale: zinc, mangan, fier și fosfor. În plus, are o cantitate mare de fibre. Datorită unei astfel de compoziții bogate, mango-ul trebuie inclus în dieta zilnică.

  Mango ajută la îmbunătățirea digestiei
  Datorită conținutului ridicat de fibre, mango-ul are un efect pozitiv asupra stomacului și intestinelor. Utilizarea regulată a acestui fruct accelerează metabolismul și elimină constipația cronică.

  Ajută la scăderea în greutate
  Mango-ul are un conținut scăzut de calorii (doar 67 de calorii în 100 de grame) și o mulțime de fibre. Prin urmare, cei care doresc să piardă în greutate ar trebui să includă fructe în dieta lor zilnică. În plus, are un efect benefic asupra funcționării stomacului, ceea ce este, de asemenea, important pentru a scăpa de excesul de greutate.

  Ajută la depresie
  Mango-ul este util în combaterea depresiei. Acest fruct conține endorfină vegetală-o substanță care îmbunătățește starea de spirit. Din acest motiv, fructul poate fi atribuit antidepresivelor naturale care ameliorează tensiunea nervoasă. În plus, este un bun afrodisiac. Este cunoscut capacitatea sa de a crește libidoul, atât la bărbați, cât și la femei.

  Mango — un remediu pentru frumusețe și tinerețe
  Acest fruct este alegerea perfectă pentru cei care au grijă de frumusețea și tinerețea lor. Mango conține vitaminele A și C, care sunt implicate în producerea de colagen — o proteină care asigură elasticitatea pielii.

  Rețineți că este foarte util să faceți măști de față de casă. Vitaminele și mineralele conținute în ele sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea și frumusețea părului.

  Ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge
  Numeroase studii sugerează că consumul regulat de mango are un efect pozitiv asupra indicelui glicemic al sângelui. Și acest efect a fost deosebit de pronunțat la persoanele obeze care suferă de diabet zaharat de tip 2. Potrivit oamenilor de știință, acest fenomen este cauzat de prezența fibrelor și a mangiferinei în fructe.

  Normalizează tensiunea arterială
  Acest efect se datorează conținutului ridicat de potasiu și magneziu din mango, precum și o cantitate mică de sodiu. Și, după cum știți, aceste minerale contribuie la întărirea mușchiului cardiac și a pereților vaselor de sânge.

  În plus, fructul suculent are în componența sa pectină, capabilă să reducă nivelul colesterolului din sânge. Toate aceste condiții contribuie la întărirea sistemului cardiovascular și împiedică dezvoltarea hipertensiunii arteriale.

  Mango îmbunătățește activitatea creierului
  Substanțele utile din compoziția mango-ului, și anume vitaminele B și fierul, contribuie la menținerea unei dispoziții bune. Acestea împiedică tulburările de somn și servesc drept prevenire a insomniei. Unele studii arată că fătul exotic activează activitatea creierului și îmbunătățește abilitățile cognitive.

  Mango ajută la întărirea oaselor
  Compoziția fructului include calciu și vitamina K. ambele componente ajută la întărirea țesutului osos și împiedică rănirea și fracturile. Și vitamina C promovează formarea fibrelor de colagen, care sunt extrem de necesare pentru funcționarea normală a articulațiilor.

  Are proprietăți anti-oncologice
  Numeroase studii efectuate în SUA sugerează că consumul de mango contribuie la prevenirea cancerului. Și toate datorită la mangiferin și pectină. Un efect deosebit de pronunțat în bolile prostatei, sânului, colonului și ficatului.

  Contraindicații
  Ca orice alt produs alimentar, mango are și o serie de contraindicații. În primul rând, este extrem de atent să-l utilizați pentru persoanele cu alergii disponibile. Totuși, acesta este un fruct tropical și este capabil să provoace o reacție gravă de intoleranță.

  În al doilea rând, este extrem de nedorit să-l utilizați pentru persoanele cu afecțiuni renale și pancreatice. Acest lucru se datorează faptului că acest fruct este bogat în potasiu și zaharuri. Și acest lucru oferă o povară suplimentară asupra acestor organe.

  Gustare pentru băuturi alcoolice. Acest fruct nu este complet combinat cu alcoolul etilic și administrarea lor simultană poate duce la o masă de consecințe negative asupra sănătății.

  Ce mango să alegeți: proaspăt sau uscat?
  Mango-ul uscat poate fi o alternativă potrivită pentru proaspăt. Dar rețineți că conține mai mult zahăr și, în consecință, calorii. În 100 de grame de fructe uscate, aproximativ 350 de calorii, față de 67 proaspete. Cu toate acestea, fructele uscate conțin, de asemenea, cantitatea necesară de fibre, dar trebuie consumate cu moderatie.

  Nu se pune la îndoială beneficiile nesfârșite ale mango-ului pentru corpul uman. Cu toate acestea, nu uitați că acest fruct exotic nu este în nici un fel un remediu pentru orice tip de boală.