Ce alimente ajută la curățarea arterelor?


  Alimentele bogate în acizi grași omega-3 ajută la curățarea arterelor și la reglarea trigliceridelor și a colesterolului din sânge.

  De-a lungul timpului, arterele din corpul uman pot fi umplute cu grăsime, care este depozitată pe peretele lor interior. Ca urmare a înfundării arterelor, vasele își pierd flexibilitatea și pot apărea probleme cu activitatea sistemului cardiovascular. Depozitele de grăsimi sunt adesea asociate cu excesul de greutate, stilul de viață sedentar și alți factori. Cu toate acestea, consumul anumitor alimente ajută la curățarea arterelor. Și astăzi vă vom spune despre unele dintre ele.

  Care este cauza blocării arterelor?

  Principalii dușmani care cauzează această problemă sunt colesterolul și trigliceridele.

  Colesterolul reglează aportul de substanțe diferite în celulele corpului și excreția lor ulterioară. Dacă colesterolul este prea mult, se acumulează și «se lipeste» de pereții arterelor, îngustându-le în mod semnificativ. Prin urmare, circulația sângelui este perturbată. Sângele nu ajunge la organele vitale în cantitatea potrivită.

  Trigliceridele sunt grăsimi cu același principiu de acțiune ca și colesterolul.
  Cea mai bună soluție ar fi renunțarea la produsele care conțin aceste substanțe. Prin urmare, adăugați alimente bogate în antioxidanți, fibre și grăsimi benefice în dieta dumneavoastră. Acestea vor ajuta la curățarea arterelor și la restabilirea circulației normale a sângelui în organism.

  Alimente care ajută la curățarea arterelor

  • Alge marine
   Consumul de alge ajută la curățarea arterelor
   Algele marine sunt unul dintre cele mai utile alimente care pot fi găsite. În compoziția lor există: minerale, proteine, carotenoide și antioxidanți.

  Acestea sunt necesare pentru a menține sănătatea și buna funcționare a întregului organism. Și datorită capacității sale de a curăța arterele, algele ajută la scăderea tensiunii arteriale.

  • Ton și somon
   Grăsimea acestor pești conține un aminoacid cu proprietăți utile. Este vorba despre acizii grași omega-3 care ajută la reglarea colesterolului și a trigliceridelor din sânge.

  Astfel, substanțele care alcătuiesc tonul și somonul ajută la curățarea arterelor.

  Adăugați alimente cu acizi grași omega-3 în dieta dumneavoastră. Și foarte curând vă veți simți mult mai bine.

  Bowl of oats porridge
  • Fulgi de ovăz
   Fulgii de ovăz sunt bogati în fibre dietetice, ceea ce înseamnă că reduce capacitatea colesterolului de a «atașa» la pereții arterelor.

  Cu toate acestea, nu toți fulgii de ovăz sunt la fel de utili, deoarece pot fi amestecați cu grăsimi trans. Deci, fii atent atunci când alegi produse pentru masa ta!

  • Soia
   Consumul de soie ajută la curățarea arterelor
   Toate leguminoasele sunt potrivite pentru curățarea arterelor, dar soia este cea mai bună opțiune.

  Izoflavonele, incluse în compoziția sa nutritivă, reduc colesterolul și trigliceridele din sânge.

  Soia este vândută în orice supermarket sub formă de băuturi, conservată, precum și în alimente prelucrate, cum ar fi tofu. Puteti incerca tofu.

  La început, acest produs poate părea fără gust. Cu toate acestea, este perfect combinat cu multe ingrediente, astfel încât poate fi un plus perfect pentru rețetele preferate.

  • Roșii
   Roșiile sunt bogate în antioxidanți. Dar de ce sunt antioxidanții necesari și cum ajută la curățarea arterelor?

  Faptul este că, uneori, cauza blocării arterelor sunt procesele oxidative din sânge. Și antioxidanții fac față cu ei și pot aduce totul la normal.

  Încercați să vă insufle obiceiuri alimentare sănătoase. Acesta va fi un început bun pe drumul spre un stil de viață sănătos.

  Добавить комментарий