Ce alimente sunt bogate în potasiu? Beneficiile potasiului asupra organismului

  Și tu mergi la farmacie pentru potasiu? Acest lucru este justificat dacă aveți un deficit incredibil de acut de oligoelemente. În caz contrar, nu are sens să vă otrăviți corpul cu medicamente chimice. La urma urmei, lipsa substanței poate fi compensată, inclusiv în meniul său produse bogate în potasiu.

  Efectele potasiului asupra sănătății umane
  Potasiul nu este doar un element chimic din tabelul periodic, care este studiat în programul școlar. Este, de asemenea, o substanță utilă necesară pentru funcționarea normală a corpului uman.

  Potasiu îndeplinește următoarele funcții:

  • împreună cu sodiu și clor, servește la menținerea echilibrului optim al apei-electrolitice;
  • este componenta principală a celulelor vii responsabile de integritatea lor;
  • reduce riscul bolilor cardiace și vasculare;
  • normalizează tensiunea arterială;
  • previne dezvoltarea cancerului;
  • elimină excesul de lichid din organism;
  • fiind un antidepresiv, afectează în mod favorabil sănătatea mintală a unei persoane;
  • elimină toxinele;
  • responsabil pentru activitatea creierului, controlează aprovizionarea cu oxigen și sânge;
  • promovează contracția musculară prin participarea la procesele de conversie a glucozei în energie.
  • normalizează metabolismul.

   Rolul potasiului pentru o persoană este cu adevărat mare. În cursul studiilor, sa demonstrat că microelementul reduce cu 50% riscul de deces timpuriu din diverse motive.

  Norma consumului de potasiu

  Nivelul nevoii unei persoane de potasiu depinde de vârsta, starea de sănătate, activitatea fizică.

  Rata zilnică de potasiu pentru copii este de la 400 mg la 4,5 g. Persoanele adulte de la 19 ani și mai în vârstă ar trebui să consume cel puțin 4,7 grame pe zi. Pentru femeile care alăptează, cantitatea este recomandată pentru a crește la 5,1 gr.

  Nevoia de potasiu crește proporțional cu creșterea efortului fizic și emoțional, atunci când se folosesc medicamente chimice care promovează secreția abundentă de transpirație, medicamente diuretice și tablete care elimină potasiul din organism.

  Alimente-lideri în conținutul de potasiu

  Principala sursă de oligoelemente este alimentele de origine vegetală. Potasiul se găsește, desigur, și în produsele animale. Dar atracția unei astfel de alimente dispare din cauza concentrației ridicate de antibiotice și hormoni în ea.

  Lista produselor vegetale care conțin potasiu este imensă. Cu toate acestea, adepții unei alimentații sănătoase sunt interesați mai mult de care dintre ele sunt lideri în această privință. Am mâncat porțiunea potrivită de produs util – și am uitat pentru totdeauna de deficitul de potasiu și de toate problemele care decurg din aceasta.

  Ceai verde și pe bază de plante
  O sută de grame de cea mai faimoasă băutură din lume conține cel mai mult potasiu: aproximativ 2500 mg.în același timp, preferința ar trebui acordată produsului cu frunze și nu produselor ambalate.

  Aproximativ patru cești de băutură vor umple nevoia zilnică de oligoelemente și vor îmbunătăți sănătatea. Alegerea ceaiului din plante, trebuie să luați în considerare compoziția sa.

  Acest ceai elimină toxinele din organism, reduce riscul de cancer, încetinește îmbătrânirea și, de asemenea, protejează o persoană de radiațiile dăunătoare ale computerului. Unele formulări sunt în plus capabile să întărească inima și vasele de sânge, sistemul imunitar, să crească tensiunea arterială, să ridice starea de spirit.

  Caise uscate


  100 de grame de caise uscate reprezintă 1800 mg de potasiu, ceea ce reprezintă 31% din valoarea zilnică. Fructele de culoare maro închis sunt considerate mai utile.

  Datorită concentrației ridicate de potasiu, caisele uscate sunt un diuretic natural. Împreună cu urina, este eliminat din organism excesul de sare de sodiu care reține apa și este cauza edemelor.

  Caisele uscate ajută la scăderea plăcilor de colesterol, întărind astfel inima și vasele de sânge. Fructele uscate sunt deosebit de utile pentru diabetici și pentru persoanele care suferă de boli tiroidiene.

  Fasole
  Fasolea este o sursă excelentă de potasiu. 100 gr. fasole contine 1189 mg de oligoelement. Aceasta este 28% din norma zilnică.

  Liderul tuturor soiurilor este fasolea albă. Utilizarea regulată va afecta pozitiv activitatea inimii. Este demn de remarcat faptul că fasolea roșie, Lima – este, de asemenea, sursă bună de oligoelemente.

  Fistic
  100 gr. nuci conține 1042 mg de oligoelement.

  Pentru a obține cele mai multe beneficii ale produsului, pe zi nu trebuie să mănânci mai mult de 40 de grame de fistic. Acestea vor reduce riscul bolilor cardiace și vasculare, vor elimina plăcile de colesterol, vor curăța ficatul de toxine și toxine și vor întări sistemul nervos.

  Sfeclă roșie
  Sursa de potasiu nu este atât de mult o legumă în sine, ci de vârfurile sale. 100 gr. produsul include aproximativ 1000 mg de potasiu.

  În loc să aruncați vârful legumelor în coșul de gunoi, tăiați-l în cuburi și adăugați-l la supe, salate. Astfel, veți umple ¼ din norma zilnică de potasiu.

  Struguri uscați
  În strugurii uscați, potasiul este semnificativ mai mare decât în cele proaspete. În 100 gr. conține 860 mg de oligoelement.

  Includerea regulată a stafidei în dietă va duce la reglarea echilibrului acido-bazic în sânge, activarea activității mușchilor inimii. Strugurii uscați normalizează funcția rinichilor și a pielii.

  Acestea au fost principalele surse de potasiu, dar pe lângă acestea există și alte produse care furnizează organismului nostru acest micronutrient util:

  Nume produs nivel de potasiu (mg/100 gr. produs)

  • semințe de dovleac aproximativ 800
  • migdale 700
  • curmale sub 660
  • cartofi 535
  • soia nu mai mult de 515
  • avocado aproximativ 490
  • spanacul puțin sub 470
  • nuc 440
  • fulgi de ovăz aproape 430
  • varza de Bruxelles aproximativ 400
  • banane 360
  • morcovi 320
  • broccoli 316
  • tomate aproximativ 300

  Potasiul este o substanță indispensabilă pentru sănătate. Lipsa acestuia poate duce la apatie, slăbiciune, depresie și alte afecțiuni. Pentru a evita aceste probleme, mâncați mai multe alimente care conțin potasiu și apoi corpul dumneavoastră vă va mulțumi cu o stare bună de sănătate.