AFLĂ CE ÎNSEAMNA ACESTE INDICAȚII PE STICLELE DE PLASTIC

  CE TREBUIE SĂ VERIFICAȚI CÂND CUMPĂRAȚI CEVA ÎNTR-O STICLĂ DE PLASTIC
  Nu întregul plastic este la fel de periculos…

  Sticlele din plastic conțin întotdeauna pe etichetă o înregistrare a tipului de plastic din care sunt fabricate. Și această informație este foarte importantă. La urma urmei, orice plastic eliberează substanțe chimice de diferite grade de pericol în conținutul sticlei. Uite, de exemplu.

  Orice sticlă conține una dintre aceste denumiri. Asta înseamnă totul.

  • PET sau PETE
   Acestea sunt sticle de unică folosință. Ele pot excreta metale grele și substanțe care afectează echilibrul hormonal uman în lichid.

  PET este cel mai frecvent utilizat tip de plastic din lume. Este important să rețineți că este destinat utilizării unice. Dacă vă turnați apa într-o astfel de sticlă, atunci pregătiți-vă că unele elemente alcaline pot intra în corpul dvs. și o mulțime de bacterii .

  • HDP sau HDPE
   Este un plastic foarte bun, care nu eliberează practic substanțe nocive. Experții recomandă, dacă este posibil să cumpărați apă în astfel de sticle. Atât în condiții de siguranță, cât și pentru mediu, este util: aproape toate aceste materiale plastice sunt reciclate.

  Este un tip dur de plastic care este cel mai frecvent utilizat pentru a stoca lapte, jucării, detergenți și pentru a produce o anumită cantitate de pungi de plastic.

  • PVC sau V
   Lucrurile din acest material eliberează cel puțin două substanțe chimice periculoase. Ambele au un efect negativ asupra echilibrului hormonal.

  Este un plastic moale, flexibil, care este utilizat în mod obișnuit pentru a stoca ulei vegetal și jucării pentru copii. De asemenea, face ambalaje blister pentru nenumărate bunuri de consum. Este folosit pentru placarea cablurilor de calculator. Din aceasta se fac țevi din plastic și piese pentru instalații sanitare. PVC este relativ imun la lumina directă a soarelui și la vreme, astfel încât de multe ori încă mai fac rame de ferestre și furtunuri de grădină. Cu toate acestea, experții recomandă să vă abțineți de la cumpărarea acesteia dacă puteți găsi o alternativă.

  • LDPE
   Acest plastic este utilizat atât în producția de sticle, cât și în producția de pungi de plastic. Nu eliberează substanțe chimice în apa pe care o stochează.
  • PP
   Acest plastic are culori albe sau tonuri translucide. Folosit ca ambalaj pentru siropuri și iaurt.

  Polipropilena este apreciată pentru rezistența sa la căldură. Când se încălzește, nu se topește. Relativ sigur.

  • PS
   Este adesea folosit în fabricarea cupelor de cafea și a recipientelor de fast-food. Când este încălzit, totuși, eliberează compuși chimici periculoși.

  Polistirenul este un tip ieftin, ușor și destul de durabil de plastic, care, totuși, nu este potrivit pentru depozitarea alimentelor și băuturilor fierbinți.

  • PC sau plastic fără semne speciale
   Acesta este cel mai periculos tip de plastic. Utilizat în fabricarea sticlelor de apă și a containerelor alimentare.

  Este stric interzis de pastrat alimente sau apă categoric eliberează bisfenol A-o substanță cunoscută care distruge sistemul endocrin. Inhibă producerea unui hormon numit estrogen.

  Și încă ceva. Înainte de a cumpăra ceva în orice ambalaj din plastic, gândiți-vă de două ori. Totuși, sticla este mult mai sigură.

  Добавить комментарий