Ceara De Albine — Proprietăți Utile — Aplicarea În Medicina Populară — Informații Generale

  Datorită compoziției speciale, ceara de albini poate vindeca afecțiuni care nu pot fi vindecate prin mijloace medicinale.

  Ce Este Ceara De Albine
  Este un produs de natură organică produs de albini.

  Ce conține Ceara De Albine
  Acest produs apicultura conține săruri minerale utile și complexe de vitamine, hidrocarburi, acizi grași și alcooli. Mai mult de două treimi din componentele sale sunt esteri.

  Ceara de albini este compusă din aproximativ 50 de compuși, culoarea se datorează conținutului de substanțe exogene-reziduuri de propolis și polen.

  Unde Pot Găsi Ceara De Albine
  Cumpărați cu ușurință acest produs natural pe piețe, într-un magazin de miere sau de la apicultori dovediți. Uneori, ceara de albine medicală este vândută în farmacii.

  Beneficii ceară de albine:

  ameliorează inflamația;
  dezinfectează;
  vindecă rănile;
  tratează gingiile;
  restabilește mobilitatea articulațiilor;
  elimină umflarea și roșeață;
  îmbunătățește circulația sângelui;
  tratează arsurile;
  analgezic etc.


  Produsul natural este complet inofensiv, este folosit chiar și de femeile care alăptează.

  Utilizarea de ceară de albine pentru corpul uman este imensă, pe baza acesteia există multe rețete populare. Unguentele de vindecare, inhalații, măști și comprese care ajută la vindecarea bolilor pielii și articulațiilor, a sistemului respirator, a digestiei etc. tratamentul cu produsele apicole este condus de apiterapie – o știință care a existat încă în Egiptul Antic în timpul faraonilor.

  Cum Se Poate Folosi Ceara De Albine În Scopuri Medicinale
  Datorită proprietăților medicinale, ceara de albine este utilizată în principal extern. Există multe rețete pentru formulări miraculoase de vindecare, care pot fi uitate și de medici .

  Tratament Articulațiil Cu Ceară De Albine
  Cu poliartrită, ajută compresele de ceară cu miere. Pentru prepararea lor, se amestecă 50 g de ceară topită și 0,5 linguriță de miere. Puneți compoziția pe un șervețel de tifon și aplicați la articulația bolnavă. Înfășurați cu o pătură caldă sau cu prosop, țineți 30 de minute.

  Tratamentul Sinuzitei Cu Ceară De Albine

  Prin prepararea unguentului pe bază de ingrediente naturale, puteți vindeca rapid și în siguranță sinuzita. Medicamentul popular va opri umflarea mucoasei, va elimina inflamația și durerea de cap, va ușura respirația.

  Pentru prepararea unguentuluir, luați:

  25 g de ceară;
  75 ml ulei de măsline;
  gălbenuș de ou de prepeliță, fiert tare.

  Descrierea procesului:

  Uleiul trebuie încălzit într-o baie de apă, împiedicând fierberea, topirea bucăților de ceară în el.


  Scoateți de la foc, și adăugați gălbenușul, ras printr-o sită


  Se amestecă masa rezultată, se filtrează, și se toarnă într-un recipient mic convenabil cu un capac.

  Se aplică extern pe sinusurile nazale ca unguent zilnic. Acesta este un supliment de tratament de bază prescris de un medic.

  Aplicarea Ceară De Albine Pentru Răni, Abraziuni, Arsuri, Fierbe
  Cu arsuri, răni, abraziuni și tăieturi mici, puteți face un unguent eficient de vindecare din ceara de albine. Există două rețete principale.

  Pentru prima opțiune de gătit, luați:

  20 g ceară;
  60 ml de ulei vegetal.
  Componentele se topesc într-o baie de apă, se amestecă, se răcește puțin. Se transferă pe un șervețel de tifon și se aplică pe zona afectată a pielii.
  Apa în timpul topirii produselor apicole nu trebuie să fiarbă

  A doua rețetă de unguent pentru arsuri:

  25 g ceară;
  25 g grăsime de gâscă;
  ou de prepeliță brut.
  Se amestecă într-o baie de apă bucățile de ceară cu grăsime, se răcește ușor, se adaugă un ou crud și se aplică pe locul afectat. Durerea dispare imediat, inflamația dispare. Este recomandabil să nu scoateți compresa în timpul zilei.
  Apa în timpul topirii produselor apicole nu trebuie să fiarbă

  Sfat! După îndepărtarea pansamentului, este mai bine să tratați arsura cu o soluție slabă de permanganat de potasiu și să presărați cu streptocid, utilizarea unguentului va fi imediat vizibilă.

  Tratamentul bolilor ORL cerate
  În tratamentul răcelilor sezoniere și infecțiilor virale, ajută inhalarea și mestecarea bilelor de ceară. Ultima acțiune dezinfectează cavitatea bucală, ucide microbii patogeni, ameliorează angina și rinita, beneficiază de inflamația mucoasei.

  Pentru tratamentul bronșitei, se fac comprese calde de ceară pe zona spatelui și a pieptului. Produsul pe bază de ulei vegetal, ceară și gălbenuș.

  Aplicarea Ceară — pentru Bataturi
  Unguent de ceară pentru picioare pentru a scăpa de bataturi.

  Se prepară din astfel de componente:

  25 g ceară;
  25 g propolis;
  suc de jumătate de lămâie.


  Descrierea procesului:

  Componentele se topesc într-o baie de apă și se amestecă cu suc de lămâie.
  Apa în timpul topirii produselor apicole nu trebuie să fiarbă
  Pre-aburiți picioarele în apă caldă.

  Apoi se aplică compoziția la locul problematic înfășurați cu tifon și țineți timp de 25 de minute

  Ulcere Trofice — Tratament cu ceară de albine
  Cu ulcerații ale pielii, care se formează din diverse motive, ajută unguentul de ceară. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de ceară de albine, rășini conifere, unt și nucă de cocos sau ulei de porumb în părți egale. Aplicați compoziția rezultată pe un șervețel de tifon și aplicați pentru timp de 30 de minute., beneficiile vor fi vizibile într-o lună de aplicare.

  Cum Să Curățați Plămânii Cu Ceară De Albine
  Curăță foarte bine inhalațiile de ceară. Pentru prepararea compoziției terapeutice, ceara și propolisul se topesc într-un raport de 1:2 într-o baie de apă, si respirati acesti aburi de două ori pe zi. Durata cursului-7-10 zile, îl puteți repeta după cum este necesar.

  Limitări Și Contraindicații
  Nu puteți folosi ceara de albine dacă sunteți alergici la produsele apicole. Pentru a testa reacția organismului, aplicați o cantitate mică de fonduri pe spatele palmei.

  Nu se recomandă utilizarea ceară în interior într-o cantitate mai mare de 15 g pe zi.

  Reguli De depozitare
  Depozitați produsul într-o cameră rece și uscată, va ține mulți ani fără a pierde proprietățile sale caracteristice de vindecare și va beneficia întreaga familie. Pentru depozitare, luați un recipient uscat din sticlă sau plastic alimentar și puneți într-un loc întunecat.

  Concluzie
  Ceara de albine-aplicarea sa este diversă și multilaterală. Acesta este un medicament și un asistent în viața de zi cu zi. Studiind toate proprietățile de ceară de albine, puteți face viața mai bogată și mai strălucitoare – pentru a îmbunătăți pielea feței și a părului, pentru a vindeca articulațiile și alte organe bolnave. Este important să alegeți un produs natural și să respectați recomandările privind utilizarea acestuia pentru a obține cele mai multe beneficii.