CHIMEN NEGRU — » UN REMEDIU PENTRU TOATE BOLILE, CU EXCEPȚIA MORȚII»

  CHIMEN NEGRU — » UN REMEDIU PENTRU TOATE BOLILE, CU EXCEPȚIA MORȚII»
  Studiile recunosc efectul său terapeutic asupra mai mult de 600 de boli, subliniind mai mult de 160 de efecte farmacologice diferite potențial utile.

  Semințele unei plante erbacee Nigella Sativa din timpuri imemoriale sunt apreciate pentru proprietățile lor medicinale. Se numește diferit: coriandru roman, susan negru, chimen negru, semințe de ceapă. Cel mai adesea, planta este menționată ca o «sămânță neagră», care descrie cu exactitate aspectul său.

  Cea mai veche înregistrare a cultivării și utilizării chimenului a fost găsită în Egiptul antic. Vârsta aproximativă a uleiului de chimen negru găsit în mormântul faraonului egiptean Tutankhamon este de 3300 de ani. În cultura arabă, chimenul negru este cunoscut sub numele de «habbatul barakah», ceea ce înseamnă «sămânța binecuvântării». Potrivit cărților sfinte ale musulmanilor, profetul islamic Mohamed la numit «un remediu pentru toate bolile, cu excepția morții».

  Astăzi sunt studiate și cunoscute următoarele tipuri de efecte farmacologice ale chimenului negru:

  analgezic (analgezice)
  antibacterian
  antiinflamator
  antiulcer
  anticolinergice
  antifungic
  hipotonică
  antioxidant
  antispasmodic
  antiviral
  bronhodilatator
  antidiabetic (inhibitor al gluconeogenezei)
  hepatoprotector (protecția ficatului)
  hipotensiv
  regulator de sensibilitate la insulină
  inductor de interferon
  antagonistul leucotrienelor
  renoprotectiv (protecția rinichilor)
  inhibitor al factorului alfa al necrozei tumorale

  Această listă este doar o parte dintr-o gamă mult mai largă de proprietăți utile inerente chimenului negru. Cu toate acestea, deși capacitatea sa de a influența pozitiv o varietate de procese biologice este impresionantă, o astfel de «versatilitate» nu este neobișnuită pentru plantele utilizate în medicina populară.

  Zeci de mii de alte substanțe, a căror valoare terapeutică este confirmată astăzi de sute de mii de lucrări științifice.

  Să luăm, de exemplu, turmeric. Studiile arată efectul său terapeutic asupra mai mult de 600 de boli, subliniind mai mult de 160 de efecte farmacologice diferite potențial utile. Trebuie să ne dăm seama cât de numeroase sunt lucrările care studiază valoarea medicamentoasă a substanțelor naturale, cum ar fi turmericul sau chimenul negru. Este vorba despre zeci și sute de mii de articole.

  Efectul chimenului negru a fost studiat pentru o serie de boli foarte specifice. Iată rezultatele :

  Diabetul de tip al doilea: două grame de chimen negru pe zi duc la scăderea glucozei, la scăderea rezistenței la insulină, la creșterea conținutului de celule beta, precum și la scăderea nivelului de hemoglobină glicozilată (HbA1c) la om.

  Infecția cu Helicobacter Pylori ( bacteria care infectează stomacul și duodenul): semințele de chimen au un efect antibacterian clinic util, comparabil cu terapia tradițională triplă de eradicare.

  Epilepsie: semințele de chimen sunt cunoscute sub numele de anticonvulsivant. În 2007, a fost efectuat un studiu al copiilor cu epilepsie și imun la terapia medicamentoasă convențională. Extractul de chimen apos sa dovedit a reduce semnificativ activitatea convulsivă.

  Hipertensiune arterială: consumul zilnic de 100 și 200 mg de extract de chimen negru de două ori pe zi timp de 2 luni reduce presiunea la pacienții cu hipertensiune arterială inițială.

  Astm: în studiul astmului bronșic pe animale, timochinona, una dintre principalele componente active ale chimenului negru, a depășit medicamentul fluticazonă. Un alt studiu, de data aceasta la pacienții umani, a constatat că extractele de apă de chimen negru au un efect antiastmatic vizibil asupra căilor respiratorii afectate.

  Amigdalită acută: inflamația glandei sau a faringelui (durere în gât) este în principal virală. Capsulele cu chimen (în combinație cu o altă plantă — filantus) au redus semnificativ durerea în gât și au redus nevoia de analgezice la pacienți.

  Cancerul de colon: studiile la nivel celular au arătat că extractul de semințe de chimen diferă favorabil de substanța sintetizată «5-fluorasil» în lupta împotriva creșterii cancerului de colon, gradul de siguranță al chimenului fiind mult mai mare. Studiile pe animale au confirmat efectul inhibitor semnificativ al uleiului de chimen negru asupra cancerului de colon la șobolani, fără efecte secundare observate.

  Staphylococcus aureus: spre deosebire de medicamentele tradiționale, chimenul negru prezintă activitate antibacteriană împotriva Staphylococcus aureus.

  Dependența / tratamentul dependenților de opiacee: un studiu de 35 de pacienți cu dependență de opiacee a arătat eficacitatea terapiei pe bază de chimen negru în tratamentul pe termen lung.

  În legătură cu darurile naturii, cum ar fi chimenul negru, vine în minte o zicală biblică că «credința, magnitudinea unui boabe de muștar, este capabilă să miște Munții». Starea bogată a semințelor, unde viața se condensează în copia holografică miniaturală, promițând formarea viitoarelor lumi în sine, este esența puterii enorme și nemuritoare a vieții.

  Are capacitatea sa de a distruge bacterii rezistente la antibiotice, vindeca corpul de intoxicații chimice, arme, de a stimula regenerarea mor insulina producatoare de beta-celulelor la pacienții diabetici, — și aceasta este doar o parte confirmate experimental de oportunități de semințe de chimen negru.

  Trecerea de la un munte de inerție a gândirii și a minciunilor asociate cu opiniile general acceptate asupra bolilor este o sarcină pe care semințele o vor face mai bine decât substanțele chimice. Diferența enormă dintre semințe și substanța chimică sintetică patentată (de exemplu, un medicament farmaceutic) este că prima este creată de natură (Dumnezeu), iar a doua este o persoană condusă de o sete de profit și de o înțelegere vagă a naturii corpului.

  Fără îndoială, este timpul pentru alimente, semințe, ierburi, plante, lumina soarelui, aer, apă curată și dragoste – să ia un loc central în medicină. Căci medicina este arta și știința de a promova auto-vindecarea corpului uman. În caz contrar, sistemul medical tradițional se va prăbuși sub greutatea tot mai mare a corupției proprii, incompetenței, suferinței iatrogene (și angajamentelor financiare ulterioare), cauza cărora este.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați sa dați share la acest articol și sa vă abonați-vă la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Добавить комментарий