Consumul de vin moderat vă poate ajuta să trăiți mai mult.

  Conform unui studiu din 2007 privind îmbătrânirea și demența, consumul de cafea și alcool în mod moderat vă poate ajuta să trăiți mai mult.

  Studiul a fost numit Studiul 90+ și sa axat pe găsirea secretului pentru o viață mai lungă. A fost făcută de dr. Claudia Kawas la Universitatea din California-Irwine și a studiat 14 000 de bărbați și femei de peste 70 de ani, începând cu anii 1980.

  Participanții au fost urmăriți timp de 23 de ani, urmând studii privind consumul de alcool în anii 1992 și 1998.

  Până în 2004, la momentul încheierii studiului, 11 386 de participanți au decedat. Atât participanții feminini cât și cei de sex masculin care au băut alcool au înregistrat o scădere a mortalității comparativ cu cei care nu consumă alcool. Mai exact, cei care au consumat zilnic cantități moderate de alcool au înregistrat o scădere cu 15% a mortalității față de cei care au fost identificați ca non-consumatori.

  În plus, persoanele care au început să bea în timpul studiului au înregistrat o scădere a ratei mortalității, în timp ce cei care au renunțat la băut au fost mai predispuși la dietă în comparație cu cei care nu au făcut-o.

  Studiul concluzionează că, în rândul persoanelor în vârstă, consumul de băuturi moderate de alcool poate crește longevitatea.

   
  Cât de mult alcool ar trebui să bem pentru a crește longevitatea? Potrivit unui studiu condus de cercetători de la Harvard, nu prea mult. O băutură sau două pe zi poate fi benefică, dar depășirea nu poate. De fapt, ratele excesive de consum de alcool au crescut riscul de boli cum ar fi cancerul.

  Rezumat:

  Studiul 90+ a studiat participanții la vârsta de peste 70 de ani și a constatat că cei care au consumat cantități moderate de vin au o tendință de a trăi mai mult decât cei care nu consumă alcool.

  Experții și cercetătorii sunt de acord că exercițiul fizic este unul dintre factorii cheie pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă. Studiul de 90 de ani nu sugerează că vinul de băut este mai important decât exercițiul de a trăi mai mult, dar vă oferă permisiunea de a avea ocazional câte un pahar sau două vinuri.

  Добавить комментарий