Contează! Iată ce nu trebuie de făcut niciodată după masă: obiceiuri care te distrug din interior.

  Recent, multă lume a început să se gândească în serios la dieta și aspectul lor. Moda pentru un stil de viață sănătos și sportul câștigă doar impuls, dar are deja adepți în fiecare colț al lumii.
  Mâncăm porții mici, alegem alimente sănătoase și renunțăm la o varietate de gustări și sucuri. Dar este important nu numai ceea ce mănânci, ci și cum te comporți după ce mănânci.
  După cum sa dovedit, există mai multe nu numai obiceiuri proaste, ci și obiceiuri foarte periculoase după masă, despre care nu am bănuit.
  La unii, ele duc la tulburări mici și inofensive. La alții-la boli grave.

  Deci, ce nu se poate face după masă?

  Mănânci fructe

  Foarte des, după o cină vrei ceva dulce. Dar fructele mai bine consumate pe stomacul gol. De ce?

  În primul rând, pentru ca fructele să fie digerate, au nevoie de un număr mare de enzime diferite.

  În al doilea rând, fructoza are nevoie de mai mult timp pentru a fi absorbită complet. În al treilea rând, din fructele nutritive puteți obține mult mai multe beneficii dacă mâncați un măr sau o portocală pe stomacul gol.

  Se dovedește că cauza indigestiei, a arsurilor la stomac poate fi consumul de fructe după masă.

  Fumatul

  Știi exact oamenii care merg să fumeze imediat după masă. Poate chiar intri în numărul lor. Nu trebuie să faci asta. Fumatul este un obicei destul de dăunător, iar dacă ajungeți la o țigară imediat după cină…

  Nicotina reduce cantitatea de oxigen din organism. Oxigenul, la rândul său, este foarte necesar pentru digestie. Dacă volumul său scade, organismul începe să absoarbă de multe ori mai mulți agenți cancerigeni decât de obicei.

  Fumatul după masă aduce un astfel de rău organismului, care poate fi comparat cu 10 țigări fumate una după alta. Riscul de a dezvolta cancer intestinal sau pulmonar crește de mai multe ori.

  Plimbare

  Așteptați o jumătate de oră și numai apoi mergeți la o plimbare.
  Indigestia, disconfortul, precum și refluxul de acid — toate lucrurile de care suferă oamenii care iubesc să facă drumeții imediat după masă.

  Sport

  După masă, toate eforturile organismului vizează digestia alimentelor. Dacă începeți să vă încărcați fizic, corpul va fi într-o stare de stres și digestia normală va fi perturbată. Și încă un lucru: în timpul celor mai active mișcări, stomacul însuși va suferi.

  Bei ceai

  Orice ați mânca la prânz sau cină, masa se termină întotdeauna cu ceai cu ceva dulce. Ceaiul conține acizi tanici, care reduc absorbția fierului din alimente cu 87%. Acest lucru duce adesea la slăbiciune generală, dureri în piept, anemie, amețeli, precum și oboseală cronică.

  Dormi

  Insomnie și balonare — asta e ceea ce trebuie să se ocupe cei care merg să se culce imediat după masă. Studiile recente au demonstrat că cei care sunt treji după cină timp de câteva ore nu se pot teme de apariția unui accident vascular cerebral.

  Periati dintii

  Pare ciudat, nu-i așa? Dar periajul dinților după cină vă poate afecta dinții. În timpul acestei proceduri, stratul de smalț este curățat și, prin urmare, zahărul sau acizii dăunează dinților. Așteptați o jumătate de oră înainte de a lua o periuță de dinți. Acest timp este suficient pentru a produce cantitatea potrivită de salivă, care ajută la neutralizarea acizilor.

  Te-ai recunoscut deja, nu-i așa? Multe obiceiuri s-au înrădăcinat deja atât de mult încât nici măcar nu vă puteți imagina cum să scăpați de ele. Prima dată va fi foarte dificil, dar după ce te obișnuiești cu noile reguli. Rezultatele pot fi resimțite aproape imediat: nici o durere abdominală, balonare, arsuri la stomac.

  P. S. distribuiți informații pe pagina dvs., astfel încât și alții să vadă care este rădăcina problemei.