Cum poți scăpa rapid de vânătăi: soluții eficiente

  Apariția unei vânătăi pe pielea feței sau a corpului este o problemă cu care se confruntă, probabil, fiecare persoană. Desigur, în copilărie, un astfel de «defect», care apare ca urmare a jocurilor active, este un fenomen comun. Dar pentru un ADULT, vânătăi, în special pe față, aduce o mulțime de nemulțumire și garantează priviri strânse ale altor oameni. De aceea, mulți se întreabă cum să scape rapid de vânătăi la domiciliu.

  Piața farmacologică modernă oferă multe mijloace. Există opțiuni pentru a scăpa de vânătăi. Dar ce să faceți în cazul în care un astfel de medicament nu îl aveți la îndemână? Medicina tradițională va veni la salvare. Există rețete simple și eficiente care vă vor permit să scăpați rapid de hematom.

  Primul ajutor pentru vânătăi
  Hematomul (vânătaia) este o cavitate subcutanată cu clustere de sânge care apar ca urmare a ruperii vaselor de la impact. Apariția unei vânătăi nu poate fi observată – se evidențiază prin umflături și o culoare roșie-violetă saturată. Tratamentul hematoamelor pe corp sau pe față la domiciliu trebuie efectuat imediat după vânătăi, deoarece cu cât utilizarea remediilor a început mai devreme, cu atât mai repede putem scăpa de vânătăi.

  Cum de a scăpa rapid de vânătăi pe fata? Trebuie să acționați imediat — de îndată ce a apărut, trebuie să aplicați ceva rece la locul rănirii, cum ar fi cuburi de gheață, înfășurate cu o cârpă. Această manipulare duce la o scădere a fluxului de sânge în zona traumatizată, la îngustarea vaselor de sânge. Acest lucru blochează răspândirea edemului și elimină hematomul.

  Primul ajutor pentru vânătăi
  Pentru a reduce rapid vânătăi pe mâini, picioare sau corp, țineți sub apă rece curgătoare câteva minute. Dar această metodă, din păcate, nu este întotdeauna disponibilă și convenabilă.

  Cum să scapi rapid de vânătăile obținute în natură, unde nu aveți gheață și apă curgătoare? În acest scop, pelinul este perfect. Planta medicinală trebuie să fie măcinată și sucul rezultat frecațil în locul rănirii. Acest lucru va împiedica apariția unei vânătăi și va reduce senzațiile dureroase.

  Remedii populare pentru vânătăi
  Cum să scapi rapid de vânătăi acasă? Medicina tradițională oferă multe rețete care ajută să scăpați de vânătăi în cel mai scurt timp.

  Se diluează într-un pahar cu apă caldă o lingură de sare de masă obișnuită, se umezește o eșarfă o cârpă de țesut în lichid, se aplică la locul rănirii.

  Aplicați iod pentru a elimina vânătăile. Direct la locul hematomului, trebuie să desenați cu iod o «pânza de păianjen», care va îmbunătăți circulația sângelui și va contribui la resorbția vânătăii.

  Cum să scăpăm de vânătăi cu oțet și bicarbonat de sodiu, trebuie să umezim tifon în oțet și să turnăm un strat de bicarbonat de sodiu deasupra și să aplicăm pe vânătăi.

  Pentru a reduce vânătăile, se recomandă lubrifierea la fiecare 30 de minute cu un strat gros de unt.

  Pătrunjelul proaspăt va ajuta la scăderea rapidă a hematoamelor. Un mic pachet de verdeață trebuie să fie tăiat fin sau să fie trecut printr-o mașină de tocat carne, apoi facei comprese cu terciul rezultat.

  Cum să scapi de vânătăi în cel mai scurt timp? Puteți aplica amidon de cartofi obișnuit. 3 linguri de amidon trebuie diluate cu o cantitate mică de apă și se amestecă bine până se obține o consistență asemănătoare smântânii, se aplică în locul vânătăii și se lasă timp de câteva ore, apoi se spală. Apoi aplicați o nouă porție.

  Pentru a elimina hematomul, se utilizează și cartofi fierți. Câteva bucăți mari ar trebui să fie fierte, zdrobite în piure și lubrifiați Locul de impact. Cartofii pot fi înlocuiți cu fasole.

  Mai multe sfaturi
  Cum să scapi de vânătăi pe picioare și brațe? În această situație, medicina tradițională recomandă utilizarea patlaginei — frunzele proaspete ale plantei medicinale trebuie spălate sub jet de apă, ușor bătute pentru a scoate sucul și aplicate la locul rănirii. Compresa poate fi fixată cu un bandaj. Patlagina este recomandat să alternați cu frunze de varză, aplicându-le în același mod.

  Un remediu excelent pentru vânătăi și vânătăi este o compresă de sfeclă și miere. Se pregătește foarte simplu:

  sfecla brută mare trebuie să fie trecută printr-o mașină de tocat carne;
  se amestecă cu 1-2 linguri de miere;
  aplicați pe zona afectată a pielii;
  compresa trebuie fixată cu bandaj, țineți 1-2 ore.

  Pentru a elimina vânătăi sub ochi, nu toate remediile populare sunt potrivite, deoarece pielea este extrem de subțire, delicată și sensibilă. Soluția optimă în acest caz poate fi semințele de in.

  Acestea ar trebui să fie măcinate printr-un blender sau râșniță de cafea sau pur și simplu măcinat într-un mortar.
  Se toarnă pulberea într-o pungă mică.
  Coborâți timp de 5 minute în apă clocotită.
  După aceea, punga caldă trebuie aplicată în zona vânătăii de 3-4 ori pe zi.


  În mod eficient, puteți scăpa de hematom și vânătăi cu ajutorul colectării pe bază de plante.

  Pentru a face acest lucru, trebuie să combinați 1 lingură de tei, rostopasca și coaja de viburnum.
  Se amestecă bine.
  Apoi, 1 lingură de colectare pe bază de plante rezultată trebuie turnată cu o ceașcă de apă clocotită.
  Adăugați un pic de suc de aloe proaspăt stors, lăsați să se răcească puțin și faceți comprese.

  Unguentul din sunătoare stimulează circulația sângelui și accelerează vindecarea rănirii. Pentru a face acest lucru, trebuie să tăiați iarba proaspătă, să o combinați cu vaselina într-un raport de 1:3, apoi să lubrifiați vânătaia. Sunătoarea poate fi înlocuită cu calendula.

  Remediile populare ajută la scăderea rapidă și nedureroasă a vânătăilor la domiciliu. În plus, ele sunt absolut sigure.