CUM SĂ CONSUMAȚI TURMERIC PENTRU A SCĂPA DE DURERI ARTICULARE, COLESTEROL, TRIGLICERIDE, PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI MEMORIA ȘI FUNCȚIONAREA CREIERULUI!


  Această metodă simplă întărește proprietățile vindecătoare ale turmericului de 1000 de ori! S-a dovedit!

  Turmeric, piper negru și ulei de nucă de cocos ne vor oferi multe beneficii pentru sănătate pe cont propriu, dar aceste ingrediente sunt chiar mai bune atunci când sunt combinate împreună, deoarece cresc eficiența reciproc de multe ori.

  Aveți nevoie doar de aproximativ 10 minute pentru a pregăti o pastă din acest super trio, care poate fi depozitată timp de până la două săptămâni în frigider.

  Un alt lucru bun despre acest amestec este că puteți adăuga câteva lingurițe la oricare dintre mesele dvs., deoarece se combină cu fiecare fel de mâncare.

  Dar, înainte de a scrie rețeta, am dori să vă reamintim beneficiile pentru sănătate ale ingredientelor:

  Turmericul — este un condiment Asiatic-indian foarte popular, care face parte din familia ghimbirului. Are multe beneficii pentru sănătate, în principal datorită unui ingredient activ numit curcumină (o substanță care îi conferă o culoare galbenă). Curcumina are capacitatea de a bloca moleculele patogene asociate cu inflamația.

  Multe studii au arătat că este mai eficient decât unele medicamente antiinflamatoare puternice (cum ar fi hidrocortizonul), fără a provoca efecte secundare.

  Piper negru — Multe studii au arătat că piperul negru ajută la scăderea în greutate ca urmare a capacității sale de a arde grăsimi și de a stimula metabolismul. În plus, funcționează și ca un antidepresiv natural care ajută la îmbunătățirea stării de spirit!

  Acest condiment este de fapt cheia eficacității acestei paste datorită componentei sale numite piperină, care are capacitatea de a crește absorbția de curcumină de până la 1000 de ori.

  Uleiul de nucă de cocos — este alcătuit din mai mult de 90% grăsimi saturate, care sunt bogate în trigliceride cu lanț mediu (care îi conferă proprietăți antimicrobiene puternice) și ajută la creșterea absorbției turmericului. În plus, uleiul de nucă de cocos este o sursă excelentă de proteine.

  Beneficiile pentru sănătate a pastei de turmeric, piper și ulei:

  Antioxidant natural, antiinflamator, antiseptic și analgezic
  Amplificator de imunitate
  Echilibrează nivelurile de colesterol
  Detoxifiază ficatul
  Anti-carcinogen
  Îmbunătățirea digestiei
  Crește metabolismul
  Ajută la pierderea în greutate
  Îmbunătățește memoria și funcția creierului
  Reduce tensiunea arterială ridicată
  Reduce inflamația și rigiditatea articulațiilor
  Reduce nivelul trigliceridelor

  Rețetă:

  Ingrediente:

  1/4 cană de pulbere de turmeric
  1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  1 lingură de ulei de nucă de cocos sau de măsline
  1/2 cană de apă

  Se amestecă toate ingredientele într-o cratiță din oțel inoxidabil și se fierbe la foc mediu, amestecând frecvent. Când amestecul începe să buleze (după 4 minute), reduceți focul și continuați să amestecați pentru a preveni arderea. Scoateti de pe aragaz după ce se îngroașă până la pastă .

  Lăsați amestecul să se răcească și apoi puneți-l într-un borcan de sticlă și păstrați-l în frigider. Puteți folosi pasta timp de 2 săptămâni.

  Добавить комментарий