Cum să eliminăm vergeturile ?

  Vergeturile (striile) apar atunci când corpul nostru câștigă brusc și apoi pierde excesul de greutate. Cele mai frecvente apar în timpul sarcinii, când copilul se dezvoltă în interiorul uterului. Există multe tratamente chimice și chirurgicale pentru a elimina striile: laserul vascular, tratamentul cu laser fracționat și abdominoplastia (ridicarea burții). Cu toate acestea, aceste metode sunt riscante și costisitoare. Vă recomandăm să alegeți acasă căi sigure, care sunt la fel de eficiente și va costa mult mai ieftin.

  Utilizați uleiuri naturale

  Masajul uleios hidratează pielea, sporește elasticitatea și ajută la vindecarea rapidă a cicatricilor. Uleiurile oferă nutriție și hidratare, iar uleiurile esențiale saturează cu antioxidanți și compuși de vindecare. Pentru procedură, puteți aplica oricare dintre uleiuri. Pregătiți compoziția hidratantă amestecând câteva picături de uleiuri esențiale preferate cu ulei de purtător. De exemplu, unele combinații recomandate:

  Combinați uleiul de migdale cu măceșul.
  Ulei de ricin cu primroză, semințe de cânepă și uleiuri esențiale de lavandă.
  Masați zona afectată cu această compoziție timp de câteva minute. Lăsați-l cât mai mult posibil. Puteți mări efectul uleiurilor prin împachetarea zonei cu o pungă de celofan.

  Aloe

  O modalitate eficientă de a reduce vergeturile și de a obține un rezultat rapid este de a folosi aloe. Floarea calmează pielea și o saturează cu umiditate. Un astfel de instrument de protecție funcționează numai în stadiile incepătoaree ale formațiunilor cicatrice.

  Pregătiți o frunză de aloe și extrageți lichidul din ea.
  Aplicați-o în zona afectată și masați-o până când se înmoaie în piele.
  Nu clătiți. Utilizați acest instrument de două ori pe zi.

  Vaselina

  Vaselina este cunoscută pentru proprietățile sale ocluzive, astfel încât să rețină umiditatea în piele. Aplicați la întinderi și masați zonele timp de 5-10 minute. Aplicați vaselina zilnic înainte de culcare.

  Masaj

  Aplicând o perie uscată cu păr moale, natural, stimulați circulația sângelui și îmbunătățiți starea pielii. Acest masaj va spori funcționalitatea glandelor sudoripare și, de asemenea, va elimina celulele moarte. Corpul va deveni neted, moale și elastic. Cu prudență, trebuie să aplicați o perie în jurul vergeturilor după sarcină, deoarece pielea este încă iritată și sensibilă.

  Frecați ușor zona afectată cu o perie uscată, făcând mișcări circulare în sus.
  Continuați timp de 5-6 minute.
  După duș, hidratați pielea.
  Repetați masajul în fiecare zi înainte de a lua o baie.

  Acid glicolic

  Baza chimică este acidul glicolic. Se știe că crește producția de colagen în piele. Acidul îi conferă elasticitate, împiedicând astfel apariția vergeturilor după naștere. Acesta poate fi cumpărat în farmacii, dar consultați un medic înainte de utilizare. Utilizați medicamentul în zonele afectate de 1-2 ori pe zi.

  O proteină slabă va reveni la elasticitate
  Enzimele care fac parte din proteine măresc elasticitatea pielii, determinând vergeturile să dispară treptat.

  2 albușuri de ou aplicați-le cu o perie pe zonele cu probleme.
  Lăsați să se usuce.
  Clătiți cu apă rece și umeziți.
  Adăugați câteva picături de ulei de nucă de cocos sau de migdale la proteine pentru cel mai bun efect.

  Cafeaua
  Cofeina pătrunde cu ușurință în piele și revitalizează celulele sale, stimulând circulația sângelui. De asemenea, conține antioxidanți care reduc defectul pielii.

  Luați 1/2 cană de boabe de cafea, 2 linguri de ulei de măsline sau de nucă de cocos.
  Se amestecă cafeaua și uleiul.
  Utilizați amestecul ca un scrub pe zonele afectate.
  Lăsați compoziția timp de 5 minute și apoi clătiți.
  Curățați de 2-3 ori pe săptămână.

  Oțetul de cidru de mere

  Oțetul de cidru de mere este cunoscut pentru a garanta tratamentul rapid al cicatricilor și îndepărtarea benzilor. Dacă aveți piele sensibilă, diluați oțetul cu apă (1:1).

  Gatiti 1 lingura de oțet de cidru de mere, 1/2 lingura de apă și pulverizator.
  Se diluează oțetul cu apă și se toarnă în recipient.
  Pulverizați lichidul pe vergeturi și lăsați-l să se usuce.
  Lăsați pe noapte.
  Dimineața, faceți un duș și hidratați pielea.

  Bicarbonat de sodiu cu lămâie

  Cel mai bun remediu natural pentru peelingul pielii este utilizarea bicarbonatului de sodiu obișnuit. Îndepărtează stratul de celule deteriorate și moarte. Sucul de lamaie are proprietăți de albire a pielii, astfel încât va ascunde urmele benzilor.

  Se amestecă 1 lingură de suc de lămâie proaspătă cu 1 lingură de sodiu.
  Aplicați amestecul pe vergeturi.
  Lăsați să se usuce și apoi îndepărtați cu grijă.
  Clătiți cu apă. Repetați de 3-4 ori pe săptămână.

  Sucul de cartofi

  Refacerea celulelor pielii contribuie la amidonul de cartofi. Tăiați cartofii în felii, frecați-le câteva minute pentru a încălzi amidonul. Lăsați să se usuce și clătiți.

  Multe femei se tem că defectul lor de piele nu merge nicăieri. Nu vă faceți griji, remediile naturale vă vor ajuta să vă îndepărtați vergeturile. Cu toate acestea, nu vă așteptați ca schimbările să se întâmple peste noapte. Aplicați formulări în mod regulat și veți observa în curând modificări semnificative ale pielii.