Cum să reducem tensiunea fără medicamente: 5 produse eficiente și alte modalități

  Mulți consideră că administrarea comprimatelor este singura metodă de scădere a tensiunii arteriale.

  5 produse care reduc presiunea în mod natural

  Există o serie de produse care, cu o utilizare constantă, reduc manifestările hipertensiunii arteriale.

  Miere

  Acest tratament dilată bine vasele de sânge. Pentru a obține rezultatul dorit, este suficient să folosiți două lingurițe de miere pe stomacul gol, spălându-le cu apă caldă.

  Semințe de pepene verde

  Acest produs conține cucurbocitrină, care dilată vasele de sânge. Pentru prevenirea hipertensiunii arteriale, consumați semințe zdrobite de pepene verde — o linguriță de două ori pe zi.

  Lămâie

  Sucul de citrice ajută la menținerea elasticității vaselor. Prin urmare, medicii recomandă hipertensivii să folosească în mod regulat lămâi.

  Banane

  Doar două fructe tropicale pe zi pot reduce tensiunea arterială datorită conținutului ridicat de potasiu, magneziu, calciu, vitamina D și acid folic.

  Țelină

  Toate părțile acestei plante sunt utile pentru hipertensivi. Țelina relaxează mușchiul inimii și îmbunătățește fluxul de sânge către organe. În plus, rădăcinile și frunzele sale conțin substanțe active biologice valoroase: aminoacizi, uleiuri esențiale, vitamine și oligoelemente.

  Important: toate aceste alimente au un efect preventiv!

  Alte modalități de reducere a tensiunii fără medicamente

  În plus față de alimente, o bună prevenire a hipertensiunii arteriale sunt plimbări în aer liber. Dacă nu puteți ieși afară, deschideți fereastra și ventilați bine camera!

  Următoarele tehnici pot fi folosite ca ajutoare rapide.

  1. Un jet de apă fierbinte îndreptat spre partea din spate a capului. Această procedură trebuie efectuată timp de 5-7 minute. Este important să țineți capul drept.
  2. Respiratie adâncă. Această metodă este eficientă pentru creșterea bruscă a tensiunii arteriale. Trebuie să vă țineți respirația când expirați pentru 8-10 secunde. Repetați timp de 2-3 minute.

  Atenție: dacă pe o perioadă lungă de timp arată 140/90 și mai sus, atunci trebuie să mergeți urgent la spital. Acest lucru este deosebit de important dacă tesiunea ridicată este însoțită de oricare dintre următoarele simptome: greață, vărsături, amețeli, slăbiciune generală, tinitus sau vedere încețoșată.

  Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să vă ocupați de hipertensiune arterială și să vă simțiți din nou o persoană sănătoasă.

  Добавить комментарий