Cum să scapi de pielea uscată pe coate


  De obicei, femeile nu acordă prea multă atenție coatelor. Coatele nu se văd în fața oglinzii și, în general, nu dau probleme. Pielea coatelor este întotdeauna uscată și mai densă decât restul pielii corpului.

  Acest lucru este normal și datorită faptului că în locurile cotului, pielea se îngroațește din cauza întinderii constante datorită funcționării articulațiilor. De asemenea, în zona coatelor și genunchilor, practic nu există glande sebacee care hidratează pielea.

  Pielea de pe coate este destul de aspră și doar nu mulți știu că are nevoie de îngrijire și hidratare. Lipsa unei atenții adecvate pentru această zonă a corpului atrage după sine consecințe atât de neplăcute, cum ar fi pielea uscată și crăpată a coatelor. Dar există un alt motiv.

  Aspru, cu o mulțime de fisuri, pielea de pe coate poate fi cauza unei boli cum ar fi hiperkeratoza. Hiperkeratoza se manifestă, de regulă, sub forma unui strat roșu-brun de 1-5 mm grosime.

  Cauzele pielii uscate pe coate

  O atenție deosebită ar trebui acordată sănătății. Adesea, coatele uscate vorbesc despre tulburări ale glandei tiroide și ale glandelor suprarenale.
  Modificările hormonale din organism nu pot fi tratate independent, este necesar să se consulte un endocrinolog.
  Astfel de boli grave, cum ar fi diabetul zaharat, hipotiroidismul, precum și eczema și psoriazisul, trebuie identificate la început.
  Numai prin eliminarea bolii, puteți căuta motive pentru care coatele se usucă.


  Starea pielii poate fi puternic afectată de ceea ce mănâncă o persoană. Lipsa vitaminelor, în special A, E, D, poate avea un impact semnificativ asupra acesteia.
  Nutriția monotonă, atunci când nu există componente importante ale dietei, poate fi de asemenea cauza uscăciunii pielii. Produsele care conțin keratină sunt deosebit de importante. Acestea sunt pește cu conținut scăzut de grăsimi, carne, produse lactate diferite și altele.
  Pentru ca substanțele utile să fie absorbite bine, nutriția trebuie să fie diversă. Adesea, coatele uscate provoacă neplăceri în acele sezoane când nu există suficiente vitamine.
  Destul de des, pielea uscată pe coate apare din cauza prea frecventă a băii. Tratamentele plăcute cu diferiți aditivi aromatici sunt iubite de mulți. Dar nu uitați că pielea se usucă foarte mult cu spălarea frecventă. În plus, are clor, care acționează iritant. Dacă nu o tratezi, coatele se sparg.
  Lucrătorii din birouri nu se gândesc adesea la această problemă. Ei țin mâinile deasupra mesei și, în același timp, se odihnesc în coate. Acest obicei pare destul de urât. În plus, aceasta duce în mod inevitabil la faptul că pielea de pe coate devine aspră.
  Agravarea sezonieră a problemei. Se poate observa că pielea de pe coate este mai predispusă la uscăciune în timpul iernii. Acest lucru se datorează în principal schimbărilor bruște și semnificative ale temperaturii și uscăciunii excesive a aerului în încăperile încălzite.

  Tratamentul pielii uscate pe coate

  Ce fel de îngrijire necesită pielea uscată a coatelor?

  Peeling

  Eliminarea acestei probleme sau reducerea manifestării sale este imposibilă fără o îngrijire adecvată, care se bazează pe peeling și nutriție a pielii pe coate. Pentru peelingul pielii coatelor, sunt potrivite numai mijloace blânde de scrub

  Peelingul nu trebuie efectuat prea des. De două ori pe săptămână va fi suficient. Utilizarea pietrei ponce și a analogilor săi este inacceptabilă. Face pielea să se înrăutățească.

  Luați cafea și amestecați cu miere — acest amestec va elimina perfect celulele moarte ale pielii de pe coate

  Exfoliere scrub la domiciliu: se amestecă sare fină cu smântână, cafea și miere în proporții egale și se masează ușor cu acest amestec de coate pentru câteva minute. După aceea, spălați frecarea și aplicați o cremă hrănitoare pe piele.

  Pielea dedurizată este răzuită cu piatră ponce, spălată cu apă caldă și lubrifiată cu ulei de măsline, ulei de floarea soarelui sau cremă grasă.
  Această procedură poate fi utilizată pentru pielea aspră pe genunchi și pe palme.

  Peeling cu suc de lămâie: din lămâie trebuie să stoarceți sucul. Luați un tampon de bumbac, umeziți-l în suc și aplicați-l pe pielea coatelor, frecându-l într-un cerc. Lăsați să se usuce puțin și clătiți cu apă rece, apoi lubrifiați coatele cu o cremă emolientă. Utilizați peeling o dată pe săptămână. Curs 7 proceduri.

  Peelingul cu acid din citrice, care îndepărtează perfect și hrănește imediat pielea coatelor, oferindu-i fermitate. Pentru a face peeling, grapefruitul sau lămâia sunt mai potrivite: un fruct destul de mare trebuie tăiat în 2 jumătăți, frământați cu o lingură direct în piele și coborâți coatele în jumătăți. Puteți transfera pulpa într-un castron și țineți coatele în ea; acidul fructic, conținut în cantități mari în aceste fructe, va curăța pielea de celulele vechi, va face pielea moale și matasoasă.
  Dar ar trebui să se acorde atenție faptului că acest peeling este potrivit numai pentru pielea sănătoasă fără fisuri, deoarece, în caz contrar, același acid citric va provoca arsuri severe și iritații ale pielii.

  Măști pentru coate

  Pentru a menține frumusețea coatelor, pielea are nevoie de nutriție și hidratare. Rezolvarea acestor probleme implică utilizarea de produse cosmetice cu unt de nuci, ricin sau migdale, diferite vitamine, extracte din plante medicinale, cum ar fi menta, calendula și altele.

  Cea mai obișnuită metodă de tratare a hiperkeratozei este lubrifierea zonelor deteriorate ale pielii cu suc de aloe.

  Compresa de ulei. Luați 4 discuri de bumbac, un bandaj larg și ulei vegetal ușor încălzit (de preferință măsline). Pentru 2 discuri de bumbac umezite în ulei, puneți-le pe coatele ambelor mâini și înfășurați-le cu un bandaj larg. După aproximativ 40 de minute, scoateți și îndepărtați resturile de ulei cu o cârpă de carton. Perfect hrănește și hidratează pielea.

  Pentru compresa uleioasă, uleiul de măsline, de susan sau de porumb sau uleiurile cosmetice, cum ar fi migdalele sau semințele de piersici, sunt foarte potrivite.
  Uleiul de nucă de cocos înmoaie perfect pielea aspră a coatelor, care nu trebuie încălzit, ci pur și simplu frecat cu mișcări circulare în zona coatelor; ca urmare a mișcărilor de masaj de încălzire, uleiul rigid de nucă de cocos se va topi și se va absorbi în piele.

  O mască foarte eficientă, care poate fi făcută la domiciliu: luați o linguriță de suc de lămâie, peroxid de hidrogen, smântână grasă. Se amestecă bine, coatele trebuie pre-aburite și curățate cu o perie. Se aplică amestecul și se păstrează timp de aproximativ 30 de minute, apoi se spală cu apă caldă. După procedură, aplicați o cremă hidratantă sau nutritivă pe piele

  Pentru vindecarea coatelor este utilă masca de casă, făcută cu brânză rasă, amestecată cu miere. Această mască este aplicată timp de o jumătate de oră. Și după îndepărtare, este util să ungeți cu o cremă grasă.

  Masca de cartofi: 2 cartofi mici grătar, se adaugă 1-2 lingurițe de miere și se amestecă bine. Masa rezultată este aplicată pe coate și fixată. După 30 de minute, clătiți cu apă caldă, ștergeți și lubrifiați abundent cu o cremă nutritivă. Perfect înmoaie și hidratează pielea, elimină fisurile.

  Masca de ovaz: 3 linguri de miere, 3 linguri de fulgi de ovăz, 1 gălbenuș de ou. Se amestecă bine toate ingredientele cu gălbenușul bătut și se aplică pe coate.


  Pentru a reduce roșeața pielii coatelor, sucul de lămâie, sucul de varză acră sau bulionul de orez au fost folosite de mult timp. La urma urmei, aceste componente au o proprietate de albire.
  De asemenea, puteți face comprese pe bază de smântână sau iaurt timp de 10-15 minute. Nu se recomandă utilizarea produselor enumerate mai sus în prezența rănilor și fisurilor pe coate. Acest lucru poate duce la efectul opus.

  Mierea este un excelent emolient. Puteți pregăti o compresă emolientă și nutritivă din miere. Pentru o astfel de compresă, trebuie amestecat într-un raport egal miere și ulei de migdale.
  Pentru a prepara compresa în proporții egale, mierea naturală și uleiul de migdale preîncălzit sunt amestecate. Amestecul rezultat este aplicat pe coate, înfășurați-le cu polietilenă și deasupra cu orice cârpă caldă și după o jumătate de oră clătiți compresa cu apă rece.