CUM USTUROIUL ZDROBIT VĂ VA AJUTA SĂ VĂ ÎMBUNATĂȚIȚI VEDEREA FĂRĂ INTERVENȚII CHIRURGICALE

  Vederea ta, ca și vederea oricărei persoane, se înrăutățește odată cu vârsta. Cercetările științifice recente arată că deteriorarea vederii este problema cu care se confruntă majoritatea femeilor până la vârsta de 50 de ani. Dar, în plus față de schimbările legate de vârstă, deteriorarea vederii este afectată de mulți alți factori.

  Alegerea dietei potrivite și a stilului de viață poate prelungi în mod semnificativ perioada din viața dvs. în care vă puteți bucura de o vedere bună.

  Deci, dacă suferiți de o deteriorare a vederii legate de vârstă sau de o degenerare maculară, așa cum se numește oficial, în acest articol veți găsi câteva sfaturi despre cum, prin diversificarea dietei dvs., nu numai că opriți deteriorarea vederii, ci și să o îmbunătățiți puțin.

  Usturoi — Scade colesterolul
  Studiile efectuate la Harvard Medical School au demonstrat că scăderea colesterolului din organism afectează în mod direct probabilitatea de a preveni dezvoltarea ulterioară a degenerării maculare. Principala cauză a degenerării maculare este acumularea de depozite grase chiar sub retina ochiului. Aceasta provoacă simptome de estompare a vederii și, în cele din urmă, poate provoca chiar orbire. Într-un studiu de la Harvard Medical School menționat deja, 23 de voluntari care suferă de degenerescență maculară au primit doze mari de Lipitor, un medicament care reduce colesterolul din organism.

  Concomitent cu scăderea nivelului de colesterol în organism, la zece participanți din studiu a crescut semnificativ claritatea vederii.

  Ei bine, usturoiul este cel mai accesibil mijloc de a reduce nivelul colesterolului din organism la domiciliu. «Jurnalul de Medicină Internă» susține că putem reduce semnificativ colesterolul din corpul nostru consumând doar jumătate din catelul de usturoi pe zi. Substanțele utile conținute în usturoi sunt capabile să reducă producția de colesterol în organism.

  Usturoi — Reduce tensiunea arterială
  Tensiunea arterială crescută nu este în zadar asociată cu deteriorarea vederii legate de vârstă. Tensiunea arterială ridicată limitează fluxul de sânge în țesutul ochiului, ceea ce la rândul său are un efect negativ asupra activității retinei. La urma urmei, Retina pentru o muncă completă are nevoie de o cantitate foarte mare de oxigen. Dar acest oxigen nu poate intra în ochi, dacă curentul de sânge este limitat , iar rezultatul unei astfel de restricții este deteriorarea vederii.

  Edițiile științifice serioase au menționat în mod repetat două studii științifice care au demonstrat în mod independent că usturoiul contribuie la reducerea tensiunii arteriale sistolice.

  Astfel, ajungem la concluzia că usturoiul nu este doar un condiment, ci și un medicament care face față perfect prevenirii degenerării maculare. Dacă, înainte de a mânca veți zdrobi sau tăia usturoiul, proprietățile sale vindecătoare devin și mai puternice. Este ieftin și este ușor de folosit ca un condiment pentru carne sau pește. Usturoiul este un medicament creat de natura însăși și puteți fi siguri că nu are practic efecte secundare (spre deosebire de medicamentele care pot fi cumpărate în farmacii). Începeți să mâncați cel puțin o jumătate de cățel de usturoi pe zi și, în curând, veți simți cât de benefic vă afectează vederea.

  Cu excepția usturoiului, mâncați:

  Morcovi — depozit de beta-caroten
  Am auzit cu toții despre beneficiile morcovilor. Morcovii sunt plini de beta-caroten. Intrând în corpul nostru, beta-carotenul este transformat în retinol sau vitamina A, care ne permite să prevenim sau să încetinim apariția multor probleme de vedere. Lipsa vitaminei A provoacă o deteriorare a vederii, uscăciune și filetare în ochi, precum și miopie.

  Acizi grași omega-3
  Există trei tipuri de acizi grași omega-3, iar somonul conține toate cele trei. În general, uleiul de pește pe care nu l-am iubit atât de mult în copilărie conține câteva substanțe care sunt destul de capabile să ne ajute să păstrăm o vedere bună pentru câțiva ani. Un alt factor care determină deteriorarea vederii legate de vârstă este dilatarea atipică a vaselor de sânge. Unii cercetători cred că pot fi preveniți prin consumul regulat de acid dozogexaenoic-unul dintre acizii grași omega-3. Derivații săi împiedică dilatarea anormală a vaselor de sânge, departe de cea mai bună influență asupra vederii.

  Добавить комментарий