DE CE APAR PETE ALBE PE UNGHII

  De ce apar pete albe pe unghii

  În cele mai multe cazuri, petele albe de pe unghii apar din cauza unei vătămări sau a unei lovituri care s-ar fi putut întâmpla cu câteva luni în urmă de care nici măcar nu ne amintim.

  De ce apar pete albe pe unghii

  Leuconichia este un termen științific numit a petelor albe pe unghii. Există, desigur, multe motive pentru apariția acestei probleme, se crede că poate fi un semn al lipsei de calciu, așa cum mulți cred. În acest articol, vă vom spune de ce apar pete albe pe unghii. Este foarte interesant!

  Leuconichia: cauza apariției petelor albe și cum să o evitați

  Cu toții ne uităm la unghiile noastre din când în când și observăm aceste pete albe ciudate. Părinții, ne-au forțat să bem mai mult lapte pentru că au crezut că sunt cauzate de lipsa de calciu. De fapt, niciuna dintre aceste două teorii nu este adevărată.

  Leuconichia poate să apară în orice moment și, la fel de brusc, să dispară. Cu toate acestea, va fi util să aflați cauza apariției acesteia.

  Petele albe pe unghii pot fi împărțite în patru tipuri:

  1. Punctată
   Petele mici albe apar pe întreaga suprafață a unghiei. Ele apar, în special în copilărie, din cauza rănilor mici.
  2. Accidente vasculare cerebrale
   Pete sub formă de benzi paralele și transversale. În cele mai multe cazuri, ele apar la femei. Cauzele apariției lor sunt asociate cu un prejudiciu cauzat de o manichiură agresivă. Acestea pot fi, de asemenea cauzate de chimioterapie.
  3. Complet
   În acest caz, întreaga placă de unghii este aproape uniform vopsită în alb. Acest tip este extrem de rar la nou-născuți sau sugari. În majoritatea cazurilor, acesta este un fenomen ereditar.

  De ce apar pete albe pe unghii

  Lipsa de zinc și pete albe pe unghii

  Cei care cred că aceste pete albe apar din cauza lipsei de calciu sunt greșiți. Cu toate acestea, în ceva, ei au dreptate: motivul este lipsa de nutrienți. Liniile și petele albe apar în rădăcina unghiei și se manifestă pe măsură ce crește. Deficitul de zinc poate fi una dintre cauzele acestei probleme. Când matricea unghiei este rănită, petele albe apar în zona afectată.

  Leuconichia poate fi asociată cu boli cum ar fi:

  psoriazis
  ulcer gastric
  colita ulcerativă nespecifică
  pielonefrită

  În plus, cu o deficiență a anumitor substanțe nutritive necesare creșterii sau dezvoltării plăcii de unghii, este cel mai probabil ca aceste semne albe să apară.

  Printre ele:

  vitamina B6
  vitamina A
  fier

  Alte cauze ale petelor albe
  Aceste pete complet inofensive, dar foarte inestetice (în special pentru femei) pot apărea dintr-un alt motiv. Este un proces inflamator într-o matrice care provoacă keratinizarea anormală a plăcii.

  Desigur, anumite obiceiuri pot contribui la leuconichie. Acestea sunt:

  mușcarea unghiilor sau a cuticulelor
  tehnici de manichiură prea agresive (cum ar fi utilizarea substanțelor chimice)
  anumite activități
  îți tai unghiile prea scurt
  imprimare frecventă pe tastatură
  obiceiul de a bate degetele pe masă
  contactul cu agenți de curățare care conțin substanțe chimice puternice, fără mănuși
  De ce apar pete albe pe unghii

  Cum să evitați petele albe pe unghii?
  Din păcate, în acest moment nu există tratamente pentru leuconichie. Singura modalitate de a scăpa de ele este să așteptați până când unghia crește suficient și să o tăiați împreună cu pata. Până când se întâmplă acest lucru. În cazul în care petele au apărut pe întreaga suprafață a unghiilor sau ați observat că unghiile au devenit prea ușoare, merită consultat un dermatolog. Deoarece acest lucru poate fi rezultatul unei probleme constante în matricea unghiilor. Dacă nu doriți ca petele albe să reapară, atunci trebuie să respectați următoarele recomandări:

  În primul rând, menținerea igienei și hidratarea unghiilor

  În al doilea rând, nu abuzați de ferăstrău și evitați metodele agresive de manichiură
  Și, de asemenea, purtați întotdeauna mănuși atunci când faceți curățarea casei (spălați vasele, podelele, baia, bucătăria etc.).

  Consumați alimente bogate în zinc, cum ar fi nuci și germeni de grâu

  Pe de altă parte, consumați zilnic vitamina A care se găsește în morcovi, dovlecei, precum și în piersici.

  Добавить комментарий