De ce merită să mergeți pe jos ( Mersul pe jos este foarte benefic pentru sănătate )


  Lipsa de activitate este cel de-al patrulea, cel mai periculos ucigaș de adulți din întreaga lume; mersul pe jos în fiecare zi, poate reduce foarte mult acest risc. Mersul pe jos 20-25 de minute pe zi adaugă trei până la șapte ani la viața ta. Fumătorii pot crește speranța de viață cu aproape patru ani prin plimbări regulate. Mersul pe jos poate fi extrem de benefic pentru cei care luptă împotriva bolilor cronice, cum ar fi boala pulmonară obstructivă și sănătatea cardiovasculară.

  Joseph Mercola: mersul pe jos este benefic pentru sănătate

  Mersul pe jos produce modificări biochimice utile în corpul dumneavoastră

  Mersul pe jos întărește sănătatea și promovează longevitatea
  Orice vă va deranja, mersul pe jos vă va ajuta

  Mersul pe jos poate fi un exercițiu de intensitate ridicată
  Oricărui îi va fi util să meargă pe jos în fiecare zi

  O strategie care are un impact pozitiv. Creșterea duratei de mers pe jos este o altă strategie cheie care aduce beneficii semnificative atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

  Mersul pe jos produce modificări biochimice utile în corpul dumneavoastră
  Ce se întâmplă în corpul tău când mergi? Pentru început, atunci când faceți primii pași, corpul dvs. produce substanțe chimice care îi dau o încărcare rapidă a energiei.

  Pulsul va crește cu aproximativ 70 până la 100 de bătăi pe minut. Creșterea fluxului sanguin va încălzi mușchii. Pe măsură ce vă mișcați, corpul dvs. va produce și mai mult lichid în articulații, reducând astfel rigiditatea.

  Mersul pe jos timp de 6 până la 10 minute poate ridica pulsul la 140 de bătăi și poate face corpul să ardă până la șase calorii pe minut. Deși tensiunea arterială va crește de la tensiune, această creștere va contracara substanțele chimice, cum ar fi oxidul nitric, care ajută la extinderea vaselor de sânge.

  De-a lungul timpului, plimbările regulate vor ajuta la scăderea tensiunii arteriale dacă tinde să fie ridicată.

  Plimbarea timp de 11 până la 20 de minute duce la creșterea temperaturii corpului și a transpirației, deoarece vasele de sânge situate mai aproape de suprafața pielii se extind pentru a elibera căldura. În acest moment, arzi aproximativ șapte calorii pe minut.

  Creșterea frecvenței cardiace vă face să respirați mai adânc. Epinefrina (epinefrina) și glucagonul încep să crească în acest moment pentru a crește activitatea musculară. Adrenalina ajută la scăderea astmului și a alergiilor, ceea ce explică de ce mersul pe jos și alte exerciții tind să aibă un efect benefic asupra acestor afecțiuni.

  În minutul 21-45, veți începe să ardeți mai multă grăsime datorită scăderii nivelului de insulină. În același timp, veți experimenta o relaxare fizică și mentală mai mare, deoarece creierul dvs. începe să elibereze endorfine care vă vor face să vă simțiți bine.

  Mersul pe jos îmbunătățește memoria și contribuie la rezolvarea creativă a problemelor, atunci când vă rupeți capul peste o problemă, merită să vă plimbați, va permite să veniți cu soluții mai bune.

  După 30-45 de minute, ați oxigenat întregul corp, ardeți mai multă grăsime, întăriți inima și sistemul cardiovascular și stimulați funcția imună. Cu condiția că vă plimbați în aer liber și vremea favorizează, o oră de lumină solară vă va ajuta să vă stimulați starea de spirit și să oferiți o serie de efecte benefice asupra sănătății asociate producției de vitamina D.

  Cei care se luptă cu depresia nu va strica să iasă din jungla de beton și să se plimbe în natură, deoarece este deosebit de util pentru starea de spirit și salvează de reflecții negative obsesive.

  Unele studii au confirmat faptul că mersul pe jos întărește sănătatea și promovează longevitatea. De exemplu:

  Într-una dintre ele, plimbările de 20-25 de minute pe zi (140 până la 175 de minute pe săptămână) au adăugat trei până la șapte ani la speranța de viață a unei persoane.

  Un studiu publicat anul trecut a constatat că doar două ore (120 de minute) de mers pe săptămână pot reduce riscul de deces la vârstnici, comparativ cu lipsa de activitate. Efectuarea sau depășirea celor 2,5 ore recomandate (150 de minute) de activitate moderată pe săptămână sub formă de mers pe jos reduce mortalitatea din toate cauzele cu 20%.

  Un studiu publicat în 2012 a constatat că mersul pe jos crește speranța de viață chiar și la cei supraponderali.
  Fumătorii pot să crească speranța de viață cu aproape patru ani, prezentând activitate fizică, cum ar fi mersul pe jos. Foștii fumători care au continuat să fie activi fizic au crescut speranța de viață cu 5,6 ani, în medie reducând riscul de mortalitate din toate cauzele cu 43%.

  Fumătorii activi fizic au avut, de asemenea, cu 55% mai multe șanse de a renunța la fumat decât cei care au fost inactivi și cu 43% mai puține șanse de recidivă. Studiile norvegiene au arătat că exercițiile fizice regulate sunt la fel de importante ca renunțarea la fumat dacă doriți să reduceți riscul de deces.

  Acest studiu a urmărit 5.700 de bărbați mai în vârstă timp de 12 ani, iar cei care au făcut exerciții de 30 de minute (chiar dacă a fost o plimbare ușoară) șase zile pe săptămână au redus riscul de deces cu aproximativ 40%.

  Mai puțin de o oră de activitate ușoară pe săptămână nu are niciun efect asupra mortalității și acest studiu subliniază importanța «dozei» dacă doriți să trăiți mai mult.

  Orice vă deranjează, mersul pe jos vă va ajuta

  Studiul a constatat că mersul pe jos zilnic reduce riscul de accident vascular cerebral la bărbații cu vârsta peste 60 de ani. Mersul pe jos timp de o oră sau două în fiecare zi îl reduce cu o treime, iar ritmul nu contează.

  Mersul pe jos reduce riscul:
  Diabet zaharat de tip 2
  Depresie și anxietate
  Demența și boala Alzheimer
  Artrita
  Dezechilibru hormonal
  Simptomele PMS
  Boli tiroidiene
  Oboseală
  Varice
  Constipație

  Este logic că mersul pe jos este un aspect important al sănătății, având în vedere că corpul uman este destinat pentru a merge. Și în trecutul nostru istoric, până la facilități precum mașinile și chiar calul și căruciorul, oamenii au călătorit mult pe jos. În fiecare zi.

  Ce este cel mai uimitor? Persoanele care au mers în mod regulat rapid pentru mai mult de 30 de minute au avut tendința de a cântări mai puțin decât cei care au participat la sala de sport în mod regulat și / sau au făcut exerciții de intensitate ridicată.

  Mersul pe jos poate fi, de asemenea, un exercițiu de intensitate ridicată
  Plimbările zilnice sunt fundamentul sănătății, dar studiul arată că pentru a-l întări cu adevărat și pentru a crește speranța de viață, este nevoie de exerciții de intensitate mai mare.

  Добавить комментарий