De ce trebuie neapărat să înmuiați înainte de consum nucile, leguminoasele și semințele


  De ce trebuie să înmuiați și să germinați semințele și cum să o faceți corect — veți învăța din acest articol.

  Pre-înmuierea vă permite să creșteți valoarea nutritivă a produsului, precum și să neutralizați toxicitatea componentelor dăunătoare pe care le conține.

  De ce trebuie să înmuiați și să germinați semințele
  Faptul este că toate semințele au o «armă chimică», așa-numitul mecanism de protecție împotriva sistemului digestiv uman (prădător). Datorită înmuiării și germinării, ese reduc posibilele daune cauzate de toxinele conținute în semințe pentru corpul uman. În plus, aceste procese măresc conținutul de vitamine din semințe.

  Înmuierea și Germinarea nu sunt procese complexe, ci necesită pregătire prealabilă. Și timpul de procesare al fiecărui produs este diferit. Este necesar de menționat, că în vânzare au aparut semințe de floarea soarelui și nuci, care au trecut pasteurizare și sterilizare speciale x-raze, cu scopul de a reduce riscul de deteriorare a produsului la bacterii și alte tipuri de malware de microorganisme, precum și prelungirea termenului de stocare, dar, după o astfel de prelucrare de înmuiere este inutil, deoarece germinarea este imposibilă.

  Cum să înmuiați și să germinați produsele
  Cel mai simplu mod:

  1. Se presara seminte sau cereale într-un recipient, se toarnă de 2 ori mai mult apă, se adaugă o jumătate de linguriță de sare (mare), suc de lămâie sau oțet de cidru de mere (la rata de 1-2 linguri la o cana de semințe sau cereale). Acoperiți recipientul cu o cârpă și lăsați să se înmoaie.
  2. Scurgeți tot lichidul și clătiți semințele sau boabele sub jet de apă (până când apa de scurgere va fi curată). Ultima dată clătiți-le cu o soluție de oțet de cidru de mere.
  3. Semințele sau cerealele sunt gata pentru gătit în continuare.

  Este nevoie de 4 până la 8 ore pentru înmuierea semințelor, cerealele au nevoie de 4 până la 12 ore, nucile au nevoie de 2 până la 12 ore, iar fasolea are nevoie de 7 până la 48 de ore, în funcție de specie.

  Semințele germinează în zilele 2-5, cerealele au nevoie de 1 până la 12 zile, fasolea are nevoie de 2-4 zile.

  Din produsele germinate, puteți găti diferite feluri de mâncare sau puteți mânca prime, în acest din urmă caz ele pot fi depozitate în frigider timp de câteva zile.