Informații false de diagnostic și tratament Covid-19

  În legătură cu tratamentul și prevenirea Covid-19, se răspândesc o mulțime de informații false, diagnosticarea falsă și produsele medicale, care deseori induc în eroare publicul și reprezintă o amenințare pentru sănătatea umană. Medicamentele false, care sunt recunoscute drept medicamente anti-Covid-19 eficiente, conțin adesea substanțe periculoase pentru sănătate, iar utilizarea medicamentelor preventive false și periculoase a ucis deja sute de oameni.

  Co-editorul Wikipedia Netha Hussain, care are o experiență medicală, a reunit informații false care au fost distribuite despre tratamentul și prevenirea Covid-19, care sunt revizuite mai jos:

  Instrument fals de diagnostic Covid-19

  Ținerea respirației timp de 10 secunde a fost considerată un mijloc de detectare a prezenței Covid-19. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că această metodă nu este o modalitate de a diagnostica Covid-19.
  Metode false de prevenire și tratament ale Covid-19

  Dezinfectanți falși

  Igiena mâinilor

  • Utilizarea dezinfectantului pentru mâini nu este mai eficientă decât spălarea mâinilor. Spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde este recunoscută de Centrele pentru Controlul Bolilor din SUA ca fiind cel mai bun mod de a vă menține mâinile curate. Dacă nu este posibil să vă spălați mâinile cu săpun, poate fi utilizat un dezinfectant pentru mâini cu un conținut de alcool mai mare de 70%.
  • Săpunul antibacterian nu este mai eficient decât săpunul obișnuit pentru îndepărtarea coronavirusului de pe mâini.
  • Un dezinfectant de casă cu alcool nu va fi eficient dacă conține mai puțin de 60% alcool.
  • De exemplu, un videoclip a apărut pe YouTube în Filipine, afirmând că un lichid produs prin amestecarea romului, înălbitorului și balsamului se spune că este eficient împotriva Covid-19. Organizația profesională acreditată din Filipine a lansat o declarație conform căreia conținutul de alcool al acestui lichid este de 40%, deci nu este eficient împotriva Covid-19. În plus, când amestecul de înălbitor și alcool se amestecă, se formează cloroform, care dăunează inhalării sau atingerii pielii.

  Oțetul nu este potrivit ca dezinfectant împotriva Covid-19.
  Într-un videoclip care a fost difuzat în Brazilia, oțetul este considerat cel mai eficient remediu împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, nu există dovezi că acidul acetic ucide virusul. Chiar dacă se dovedește că acesta este cazul, conținutul său în oțet alimentar este foarte scăzut.

  Gargare și inhalare

  Inhalarea cu peroxid de hidrogen cu ajutorul unui nebulizator nu previne Covid-19 și este periculoasă pentru sănătate.
  Potrivit adepților medicinei alternative Joseph Mercola și Thomas Levy, utilizarea soluției de peroxid de hidrogen de 0,5-3% cu ajutorul unui nebulizator (inhalator) este o modalitate de a trata și preveni Covid-19. Peroxidul de hidrogen este utilizat pentru dezinfectarea suprafețelor, care au fost răspândite în mod nerezonabil și la nivelul căilor respiratorii umane. Inhalarea peroxidului de hidrogen poate arde căile respiratorii și, la concentrații mari poate provoca leziuni neurologice și chiar moarte.

  Gargară cu apă sărată pentru eradicarea coronavirusului este unul dintre cele mai frecvente mituri de pe rețelele de socializare.
  Această recomandare a fost atribuită incorect expertului spitalului Wuhan Zhong Nanshan. Uneori identitatea „autorului”, statutul sau instituția s-a schimbat, dar conținutul consiliului a fost transferat din post în post invariabil. Grupul lui Zhong Nanshan a respins acest sfat și a observat că virusul se cuibărește peste tot în căile respiratorii și clătirea nu o poate ucide. Organizația Mondială a Sănătății a mai spus despre această metodă că nu există dovezi că ne va proteja de Covid-19.

  Temperatura și radiațiile

  • Virusul Covid-19 nu moare din cauza frigului și a zăpezii. Virusul trăiește în oameni, nu în mediu.
  • Razele solare, apa caldă și băile fierbinți nu ucid virusul Covid-19.
  • Utilizarea razelor ultraviolete și a temperaturilor ridicate (peste 56 ° C) pe o persoană pentru a distruge Covid-19 este inacceptabilă.
  • Pe Facebook, metoda de inhalare cu abur a fost promovată ca tratament pentru Covid-19, ceea ce nu este adevărat.


  Protecție contra virus

  În martie 2020, Europol a descoperit peste 34.000 de măști false, sub standarde, care ar putea fi vehiculate ca un mijloc eficient de prevenire a Covid-19.
  O mască făcută din șervețele umede nu este o alternativă la o mască chirurgicală.


  Medicamente

  Cocaina, marijuana, amfetamina și alte droguri, precum și consumul de nicotină, nu previn Covid-19.
  Pe piața neagră, un amestec de droguri și nicotină a fost vândut pentru mai mult de 300 USD ca profilaxie împotriva Covid-19.

  Metanolul tehnic a fost considerat un remediu pentru coronavirus, dar este otravă

  În Iran, conform cifrelor oficiale, peste 500 de persoane au murit (conform rapoartelor neoficiale, peste 700 de persoane au murit) din cauza consumului de alcool pentru a preveni coronavirusul. Băuturile alcoolice sunt ilegale în Iran, iar băuturile otrăvitoare care conțin metanol intră pe piața neagră.

  Produse comerciale

  Nu s-au inventat medicamente sau vaccinuri pentru coronavirus. „Medicamentele” și „vaccinurile” distribuite pentru a fi vândute pe internet sunt contrafăcute.
  Diverse articole și produse au fost vândute online, despre care autorul / compania a susținut în mod nerezonabil că este un mijloc de prevenire sau tratare a coronavirusului.
  Printre acestea se numărau: pandantiv, remedii homeopate, cremă de mâini, pastă de dinți, suplimente nutritive, dispozitive electronice, o saltea anti-coronavirus etc.

  Mancare si bautura

  Fructe

  Potrivit unui mit de pe Facebook, adăugarea lămâii în apă caldă este un agent de prevenire Covid-19.
  S-a considerat în mod nerezonabil că și banana este un agent de stimulare a imunității și previne Covid-19.
  Potrivit unui mit popular de pe Facebook, ceapa era considerată a fi un mijloc de prevenire a Covid-19.


  Plante și condimente

  Pe Facebook, usturoiul a fost considerat un instrument de prevenire a coronavirusului, dar fără un fundament.
  A lua cantități mari de ghimbir fiert în a doua zi după greva foamei a fost considerat un mijloc de prevenire și tratare a Covid-19, iar aceste informații au fost diseminate activ pe Facebook, dar această metodă nu se bazează pe declarații științifice.


  Băuturi și mâncare

  Consumul de alcool nu este un remediu pentru coronavirus.
  Consumul de apă la fiecare 15 minute nu este eficient împotriva Covid-19, dar este bun pentru protejarea organismului de deshidratare.
  Consumul de înghețată, fructe congelate sau alte alimente reci nu este un remediu pentru Covid-19. Aceste informații au fost atribuite UNICEF, dar organizația a emis o declarație și a respins-o.
  Aportul de carne nu afectează răspândirea coronavirusului. În India, s-a răspândit dezinformarea că vegetarienii au imunitate împotriva Covid-19.


  Utilizarea medicamentelor

  În acest stadiu, nu a fost dezvoltat niciun medicament împotriva Covid-19. Eficacitatea diferitelor medicamente este în curs de investigare și este inacceptabil să le luați în scopul prevenirii sau tratamentului în mod arbitrar, fără prescripția medicului.
  Aspirina, antihistaminicele și spray-ul nazal nu sunt tratamente pentru Covid-19. Cu toate acestea, acestea sunt eficiente în tratarea simptomelor virusului în general.