Mentă: 21 moduri de aplicare pentru sănătate


  Menta este una dintre cele mai valoroase medicamente de origine vegetală. De ce ar trebui să adăugați menta la trusa de prim ajutor naturală.

  21 beneficii — mentă pentru sănătate

  De ce ar trebui să adăugați menta la trusa de prim ajutor naturală? Iată 21 de metode de aplicare a acestei plante medicinale.

  • Sindromul intestinului iritabil — IBS) — uleiul de mentă din capsule este descris ca fiind «cea mai bună alegere inițială» pentru pacienții cu IBS, deoarece ajută cu siguranță la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea calității vieții. Studiile au arătat că este eficient pentru copii și adulți, iar o analiză indică o scădere cu 50% a «iritației totale a colonului în sindrom» la 75% dintre pacienții care au încercat-o.
  • Spasmul intestinal și creșterea gazelor — uleiul de mentă este o alternativă eficientă la medicamente, cum ar fi buscopanul, pentru a reduce spasmele intestinale. De asemenea, poate relaxa mușchii intestinali, permițând gazului să treacă și să slăbească durerile abdominale. Încercați să adăugați ulei de menta sau frunze la ceai.
  • Indigestia — un supliment de 90 miligrame (mg) de ulei de mentă în combinație cu uleiul de chimen «îmbunătățește puternic» simptomele dispepsiei funcționale la 67% dintre pacienți, încercați să beți un pahar mic de apă cu câteva picături de ulei esențial de mentă.
  • Tuberculoza — inhalarea uleiului esențial de mentă ajută la regresarea rapidă a inflamației în tuberculoză, iar cercetătorii consideră că poate preveni recidivele și exacerbarea bolii.   Rinita alergică — febra fânului) — extractul de frunze de mentă poate inhiba eliberarea histaminei, ceea ce sugerează că poate ameliora simptomele fânului.
  • Durerea cu herpes zoster — tratamentul cu ulei de menta a dus la o reducere aproape imediată a durerii asociate cu herpesul zoster, iar rezultatul a persistat timp de două luni de tratament ulterior.

  • Probleme de memorie — aroma de mentă îmbunătățește memoria și crește vigilența.

  • Greața datorată chimioterapiei — uleiul de mentă reduce în mod eficient greața cauzată de chimioterapie și este mult mai ieftină în comparație cu terapia standard.

  • Cancerul de prostată — menta conține mentol, care poate inhiba proliferarea celulelor cancerului de prostată.

  Mentă: 21 moduri de aplicare pentru sănătate

  • Daunele cauzate de iradiere — menta poate proteja împotriva deteriorării ADN-ului și a morții celulelor cauzate de iradiere.


  • Virusul herpes simplex de tip 1-mentă inhibă virusul herpes simplex de tip 1 rezistent la medicamente.

  • Cariile dentare și respirație urâtă — extractul de ulei de mentă este mai bun decât substanța chimică clorhexidină din apa de gură, inhibă formarea biofilmului asociat cariilor dentare. Frunzele zdrobite au fost, de asemenea, folosite istoric pentru a împrospăta respirația și albirea dinților. Puteți adăuga chiar și o picătură sau două direct în pasta de dinți.

  • Beneficii pentru sistemul respirator — uleiul de mentă acționează ca expectorant și decongestionant și poate ajuta la curățarea căilor respiratorii. Inhalați prin vaporizator pentru a curăța congestia nazală și pentru a ușura tusea și simptomele răcelii.

  • Dureri de cap — uleiul de mentă poate reduce durerea de cap de tensiune. Încercați să stropiți câteva picături pe încheietura mâinii sau pe țesătură și apoi să inhalați parfumul. Puteți, de asemenea, să masați uleiul direct pe frunte.


  • Uleiul de mentă pentru stres — Adăugați câteva picături la baie sau direct pe corp când vă aflați în apă, acest lucru va ușura aproape instantaneu stresul. De asemenea, îl puteți adăuga la aromalampă.

  • Păr și piele — încercați să adăugați ulei de mentă la ulei de masaj, șampon, detergent de rufe sau loțiune de corp. Are proprietăți antiseptice și antibacteriene care pot răci pielea și pot elimina mătreața (și păduchii) de pe cap.

  • Durerea musculară — menta poate ameliora spasmele musculare și durerea. Încercați să masați uleiul esențial direct în mușchii inflamați sau să-l adăugați la baie pentru ușurare.

  Atunci când alegeți menta, luați în considerare faptul că frunzele proaspete sunt mai aromate decât cele uscate (de exemplu, pentru a adăuga la ceai). Căutați frunze verzi proaspete, fără pete întunecate sau îngălbenire. În afară de frunzele proaspete din ceai, le puteți adăuga la supe, salată de fructe. Uleiul esențial de mentă este fel ca extractul sub formă de supliment.

  Uleiul esențial este ideal pentru frecarea mușchilor și a sânilor, dureri de cap, pentru îngrijirea dinților și aromaterapie. Puteți chiar să-l adăugați la detergenții de uz casnic pentru o rezistență antimicrobiană suplimentară și aromatizare naturală.

  Pentru a spori efectul terapeutic cu apropierea sezonului de gripă, încercați un ceai dintr-un amestec de soc, crustă, tei, menta și ghimbir; beți-l fierbinte pentru a lupta împotriva răcelii sau a gripei. Vă va face să transpirați, ceea ce este util pentru eliminarea virusului din organism.

  Добавить комментарий