Osteoartrita — Tratament / Recomandări / Simptome

  Osteoartrita este o afecțiune în care articulațiile devin dureroase și rigide. Acesta este cel mai frecvent tip de artrită. Osteoartrita este o boală cronică. Din păcate osteoartrita este imposibil de vindecat complet. Dar nu disperați, este disponibil un tratament pe termen lung pentru atenuarea simptomelor bolii.

  Simptomele bolii
  Principalele simptome ale osteoartritei sunt durerea și mobilitatea slabă a articulațiilor, ceea ce face dificilă mobilitatea articulațiilor afectate și duce la neîndeplinirea anumitor acțiuni. Simptomele pot apărea și disparea episodic. Acestea pot fi legate de lucru cum ar fi nivelul de activitate și chiar starea vremii. În cazuri mai severe, simptomele pot fi permanente. Ar trebui să vedeți un medic generalist dacă aveți simptome persistente de osteoartrită, astfel încât să poată confirma diagnosticul și să prescrie tratamentul de care aveți nevoie.

  Simptomele pe care trebuie să le acordați atenție:

  Consolidarea durerii și rigidității pe care o simțiți după odihna articulației;
  Articulațiile par a fi puțin mai mari sau mai «inegale» decât de obicei;
  Scârțâie. sunetul sau senzația de crăpare în articulații;
  Gamă limitată de mișcări în articulații;
  Slăbiciune și epuizare a mușchilor (pierderea masei musculare).
  Osteoartrita poate afecta orice articulație din organism, dar genunchii, șoldurile și articulațiile mici ale mâinilor sunt cel mai frecvent afectate.

  Tratamentul bolii

  Osteoartrita nu poate fi vindecată cu medicamente, dar nici să așteptați agravarea bolii. Pacientul poate gestiona cu succes simptomele. Respectați regulile:

  Greutatea corporală nu trebuie să depășească norma. Activitățile fizice permise pentru dvs. ar trebui să fie regulate;
  Luați medicamente — pentru a ușura durerea;
  Terapia de întreținere — pentru a îmbunătăți calitatea vieții.
  În cazurile în care metodele utilizate nu au ajutat, ca o opțiune, să ia în considerare intervenția chirurgicală pentru restaurarea, întărirea sau înlocuirea articulațiilor rănite.

  Activitatea fizică
  Exercitarea este o etapă importantă de recuperare a persoanelor cu osteoartrită. Activitatea fizică a pacientului ar trebui să constea dintr-o combinație de exerciții pentru întărirea mușchilor și a antrenamentelor pentru îmbunătățirea formei fizice generale.

  Dacă boala vă provoacă durere, nu credeți că exercițiile fizice vă vor agrava starea. Amintiți–vă, exercițiile fizice regulate care vă susțin activitatea măresc mușchii și întăresc articulațiile-de obicei ajută la îmbunătățirea stării.
  Exercițiile sunt, de asemenea, utile pentru pierderea în greutate, corectarea posturii. Vă vor scuti de stres. În cele din urmă, simptomele vor fi atenuate.
  Discutați cu medicul dumneavoastră un set de exerciții pe care îl puteți urma acasă. Asigurați-vă că respectați regulamentul. Există pericolul ca exercițiile excesive sau eronate să dăuneze articulațiilor bolnave.
  Întinderea lentă și moale a articulațiilor poate îmbunătăți flexibilitatea, reduce rigiditatea și durerea.

  Pentru greutatea optimă
  Excesul de greutate agravează osteoartrita. Aceasta duce la o creștere a sarcinii asupra articulațiilor, cum ar fi șoldurile, genunchii, picioarele și spatele. Pierderea în greutate poate ajuta la reducerea durerii și la limitarea leziunilor articulare suplimentare. Regula principală pentru pierderea în greutate este să mănânci mai puține calorii și să fii activ fizic.
  Discutați orice plan de exerciții cu medicul înainte de a începe exercițiile. Vă va ajuta să alegeți exerciții utile pentru dvs.


  Medicamentoză
  Medicamentele pentru osteoartrită sunt disponibile sub formă de tablete, siropuri, creme și loțiuni sau sunt injectate direct în articulație. Analgezice:

  Acetaminofen;
  Paracetamol;
  Opioide ;
  Un opioid atipic numit tramadol.

  Destinație
  Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Dacă analgezicele nu ajută la controlul eficient al durerii osteoartritei, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un analgezic mai puternic. Acesta poate fi un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS). AINS sunt analgezice care acționează prin reducerea inflamației. Există două tipuri de AINS și funcționează puțin diferit:
  AINS tradiționale, cum ar fi ibuprofenul, naproxenul sau diclofenacul;
  Inhibitorii COX-2, numiți adesea cocsibi, cum ar fi celecoxib și etoricoxib.
  Dacă medicul dumneavoastră vă recomandă sau prescrie administrarea AINS în interior, de obicei prescrie și un medicament numit inhibitor al pompei de protoni (IPP) pentru administrarea simultană. AINS poate distruge mucoasa stomacului, care îl protejează de acidul gastric. IPP reduce cantitatea de acid produsă de stomac, reducând riscul de deteriorare a mucoasei gastrice.

  Sfaturi
  O dieta buna si exercitii fizice regulate vor ajuta la mentinerea muschilor puternici si la controlul greutatii, ceea ce este un lucru bun pentru osteoartrita si are si alte beneficii pentru sanatate.

  Sănătate!