Pătlagină la Borcan / Beneficii / Proprietăți/ Rețete

  Pătlagina este o plantă nepretențioasă care conține substanțe biologic active utile. Cum arată, toată lumea știe încă din copilărie.

  Metoda de recoltare.

  Recoltați planta în timpul înfloririi, în perioada mai-august. Cel mai bine este de a colecta după ploaie.

  Proprietăți Pătlagină:

  Efect antiinflamator;
  Acțiune regenerativă;
  Acțiune hemostatică;
  Acțiune diuretică;
  Acțiune expectorantă;
  Efect hipotensiv.

  Aplicați pătlagină cu:

  Boli ale tractului respirator;
  Boli ale tractului gastro-intestinal;
  Ateroscleroza;
  Hipertensiune arterială;
  Oncologie.

  Remediu pentru colita cronică spastică.

  Clătiți bine un kilogram de frunze de pătlagină. Puneți într-un borcan straturi de frunze cu zahăr și puneți borcanul într-un loc întunecat timp de 4 săptămâni. Se va forma un amestec verde închis, care trebuie filtrat. Strecurați și păstrați în frigider.
  Luați 1 lingură de trei ori pe zi timp de o jumătate de oră înainte de mese.

  Remediu pentru oncologie.

  Spălați, tăiați și transferați straturile de patlagină cu zahăr. Insistați 14 zile într-un loc cald. Aplicați 1 lingură.l. înseamnă de trei ori pe zi timp de 20 de minute înainte de mese.

  2 Remedii pentru tuse și febra mare.

  1. Frecați frunzele proaspete într-un mortar, adăugați apă și aduceți la fierbere. Medicamentul rezultat nu se filtrează, se diluează cu miere naturală și se ia câte 1 linguriță la fiecare 1-1.5 ore.

  2. Stoarceți sucul din frunzele patlaginei, amestecați cu miere (1:1), fierbeți timp de 20 de minute. Luați de trei ori pe zi pentru 1 lingură.l. cu 15-20 de minute înainte de mese. În timpul verii, un astfel de instrument este depozitat în frigider, iar în timpul iernii se diluează cu vodcă (1:1) și se toarnă într-o sticlă bine înfundată.

  TINCTURA DE DURERI ABDOMINALE SEVERE

  Spălați frunzele de patlagină și lăsați apa să se scurgă. Se taie ca varza și se macină într-o mașină de tocat carne. Adăugați zahăr (1:1). Apoi puneți timp de 7 zile în frigider și amestecați în mod regulat până când cristalele se dizolvă complet.

  Cum să luați:

  Bea 1 lingura cu 20 de minute înainte de fiecare masă. Acest instrument ajută la scăderea nu numai a disconfortului stomacal, ci și a gastritei cronice cu aciditate ridicată.

  TINCTURA PENTRU GASTRITĂ

  Gatiti materii prime — frunze de patlagina cu butași. Spălați, lăsați apa să se scurgă și treceți prin mașina de tocat carne. Strângeți masa rezultată și scurgeți sucul într-un vas adânc. Într-un litru de suc, dizolvați 1 kg de zahăr sau 700 g de miere.

  Se toarnă în borcan, se închide și se insistă într-un loc întunecat timp de 14 zile. Agitați în mod regulat. Luați 1 lingură. l de trei ori pe zi timp de 30 de minute înainte de mese. De obicei, cursul tratamentului constă din 2 litri de tinctură.

  În timpul tratamentului, nu utilizați alcool, afumat și prăjit. Nu fuma.

  TINCTURA PENTRU APETIT

  Se amestecă 400 g de frunze tocate fin, 500 g de zahăr și 0.5 cesti de apă. Amestecul rezultat se topește la căldură scăzută până când medicamentul devine maro deschis. Se toarnă într-un borcan și se bea 1 lingura pe zi, în orice moment și nu neapărat pe ghindă foame

  Înainte de a utiliza orice remediu, consultați un medic.

  Sănătate!

  Proiectul ” Rețete Naturiste ” a creat recent un canal YouTube : ajută-ne să ajungem la 1000 de abonați. Tot ce trebuie să faci, doar să te abonezi la canalul nostru.
  E foarte simplu 🙂 Treceți la canal, apăsați click pe acest link -> https://www.youtube.com/channel/UCQOmjMSyED8e9LRkLlKeLzg
  Vă mulțumim.