Primul Ajutor pentru Leșin și slăbiciune generală

  Leșinul se numește pierderea pe termen scurt a conștiinței, care se poate întâmpla chiar și unei persoane absolut sănătoase din cauza insuficienței cardiace, supraîncălzirii, stresului sever sau a foametei de oxigen a creierului.

  Primul ajutor pentru leșin trebuie să fie acordat înainte de sosirea echipei de serviciu a medicilor, deoarece uneori depinde de sănătatea și chiar viața victimei. Cunoașterea simptomelor și a modalităților de asistență într-o astfel de stare poate fi foarte utilă, deci cu siguranță nu neglijați astfel de informații importante.

  Cauzele acestei stări
  Întrebând cum să acordați primul ajutor pentru leșin, este necesar să înțelegeți că o astfel de problemă nu este independentă, ci doar reprezintă unul dintre semnele diferitelor tulburări sau defecțiuni ale corpului. În cazul în care leșinul a avut loc o dată, acesta poate fi atribuit suprasolicitării emoționale excesive sau șocului nervos. Cu toate acestea, dacă o persoană își pierde adesea conștiința, există cu siguranță motivele sale pentru aceasta, printre care următoarele:

  Scăderea tensiunii arteriale, provocată atât de factori externi, cât și de o varietate de afecțiuni.

  Încălcarea reglementării complete a sistemului cardiovascular, însoțită de fluxul sanguin din creier. O astfel de manifestare este adesea asociată cu exerciții fizice prea mari sau apare din cauza unei schimbări bruște a poziției corpului.

  Ca urmare a șederii prelungite sub razele soarelui arzător, se poate produce un accident vascular cerebral de căldură care poate duce la leșin. O caracteristică distinctivă a leșinului sunt palpitațiile inimii, însoțite de roșeață și roșeață a pielii.

  Alte motive care pot provoca leșin — intoxicație alimentară și alcoolică puternică sau otrăvire cu medicamente farmaceutice. Colapsul poate fi provocat de o scădere bruscă a nivelului de zahăr din sânge, care apare adesea după o ședere prelungită pe una dintre dietele stricte sau pentru că dieta nu are suficient carbohidrați. Primul ajutor pentru leșin și pierderea conștienței, care au fost provocate de foame, ar trebui să se dovedească imediat ce o persoană are o respirație vizibilă și începe o durere de cap severă, însoțită de tremurături și senzație de picioare «bumbac».

  Simptomele
  Chiar înainte de a-și pierde cunoștința, majoritatea oamenilor observă simptomele anterioare. Prin urmare, în cazul următoarelor fenomene, este necesar să ajutați imediat o persoană să ia o poziție orizontală, deoarece leșinul într-o astfel de poziție nu apare:

  senzație de amorțeală a extremităților superioare și inferioare;
  paloarea pielii;
  apariția de valuri sau » muște » în fața ochilor;
  transpirația rece, însoțită de picioare și palmele de gheață;
  greață, vărsături;
  zgomote, zgomot sau senzație de congestie a urechilor;
  o slăbiciune ascuțită în care picioarele se pot îndoi.

  Deci, primul ajutor pentru șoc și leșin are loc în următoarea secvență:

  Ajutați persoana să ia o poziție înclinată și slăbiți cureaua, cravata.
  Apoi, trebuie să verificați pulsul și să faceți o mică pernă moale din articolele de îmbrăcăminte care se potrivesc sub cap.
  Capul se schimbă puțin lateral pentru ca o persoană inconștientă să nu se înece cu masele de vomă.
  Trebuie să deschidem ferestrele pentru oxigen. În cazul în care colapsul a avut loc din cauza supraîncălzirii la soare, pacientul trebuie mutat imediat în umbră.
  Membrele inferioare ale pacientului ar trebui să fie ținute într-o poziție înaltă, ceea ce va oferi un flux suplimentar de oxigen creierului.
  Ce să fac atunci când leșin? Persoana afectată este frecată de piept și față cu un prosop umed sau o batistă. Când o persoană va deveni conștientă, trebuie să bea apă curată la temperatura camerei, în care se poate adăuga o cantitate mică de miere.

  De asemenea, îl puteți sfătui în primul minut după venirea în sine să respire cât mai des posibil pentru a satura țesuturile creierului cu oxigen. După câteva minute, respirația trebuie făcută măsurată și profundă.

  Măsuri preventive
  Este necesar să se cunoască nu numai regulile de prim ajutor cu leșin, ci și modalitățile de prevenire care permit prevenirea cazurilor de pierdere a conștiinței.

  În primul rând, este necesar să se echilibreze dieta, astfel încât să existe o cantitate suficientă de carbohidrați, precum și să se mențină nivelul necesar de hemoglobină. Pentru a face acest lucru, merită să mâncați rodii și fasole roșie.
  În al doilea rând, se recomandă să se pună în ordine regimul zilei și să se acorde în mod regulat timp pentru plimbări în aer liber și exerciții fizice moderate.


  Fiți sănătoși și nu vă îmbolnăviți!