Proprietăți unice ale mărarului obișnuit

  Mararul ajută la scăderea tensiunii arteriale și a presiunii intraoculare, este eficient în tratamentul aterosclerozei vaselor cerebrale, a durerilor de cap, a rinichilor și a colelitiazei.

  Semințele de mărar sunt folosite pentru a preveni bolile renale.
  Pentru prepararea infuziei, o lingură de semințe măcinate este turnată cu un pahar de apă clocotită, insistați timp de 10-15 minute și beți o lingură de trei până la patru ori pe zi.

  Pentru prevenirea anginei, o linguriță de semințe zdrobite la 300 ml de apă clocotită, insistă timp de o oră, se filtrează și se bea o jumătate de pahar de trei ori pe zi.

  Cu cistita, un atac de astm bronșic, vindecătorii naturiști recomandă să luați 100 ml de două până la trei ori pe zi, infuzie preparată din două linguri de semințe și 400 ml de apă clocotită.

  O altă infuzie este eficientă ca diuretic, precum și ca expectorant pentru bolile inflamatorii ale tractului respirator. Se prepară astfel: o lingură de semințe se toarnă un pahar de apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de 15-20 de minute, se filtrează, se adaugă miere și se ia într-o lingură răcită de patru până la cinci ori pe zi.

  Potrivit vindecătorilor, la persoanele care iau în mod regulat această infuzie, se întărește sistemul nervos, scade tensiunea arterială, încetează migrenele, dispare insomnia.
  Cu insomnie, un decoct de semințe de mărar (50 g de semințe la 0,5 L) se descurcă perfect în vin roșu, care ia 50 ml pe noapte.

  Cu tuberculoza pulmonară, eficient este considerat lapte fierbinte cu un vârf de frunze zdrobite de mărar.

  Loțiunile din semințele de mărar tratează conjunctivita și împiedică apariția cataractei.

  Un decoct puternic de semințe de mărar este util pentru oameni care suferă de acnee, iar -proprietarii de piele delicată pentru a-și menține elasticitatea.

  Proiectul ” Rețete Naturiste ” a creat recent un canal YouTube : ajută-ne să ajungem la 1000 de abonați. Tot ce trebuie să faci, doar să te abonezi la canalul nostru.
  E foarte simplu 🙂 Treceți la canal, apăsați click pe acest link -> https://www.youtube.com/channel/UCQOmjMSyED8e9LRkLlKeLzg
  Vă mulțumim.